ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έγραψε ιστορία ο Σουάρες!

Τρομερός Λουίς Σουάρες! Ο «killer» της Μπαρτσελόνα έγινε ο τρίτος Ουρουγουανός που κατακτά το βραβείο του πρώτου σκόρερ στην Primera Division, ενώ έχει και τις περισσότερες ασίστ.

O 29χρονος φορ της Μπαρτσελόνα πέτυχε και τα τρία γκολ της Μπαρτσελόνα στην εκτός έδρας νίκη επί της Γρανάδα (νίκη που χάρισε τον τίτλο στους Καταλανούς), έφθασε τα 40 στη La Liga και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος.

Έγινε έτσι ο τρίτος Ουρουγουανούς που το καταφέρνει μετά τους Χόρχε Οροσμάν Ντα Σίλβα και Ντιέγκο Φορλάν, ο πρώτος που διακόπτει την κυριαρχία των Κριστιάνο – Μέσι (το κατακτούσε είτε ο ένας είτε ο άλλος από το 2008-09), ενώ το αξιοσημείωτο είναι πως βρίσκεται στην πρώτη θέση και του πίνακα των ασίστ (19).

Το βραβείο αυτό είναι το επιστέγασμα της σκληρής δουλειάς και των εξαιρετικών φετινών εμφανίσεων του Σουάρες, ο οποίος έχει πετύχει 14 γκολ στα τελευταία 5 παιχνίδια πρωταθλήματος, έχοντας πάρει μόλις 17 προσπάθειες!

Συνολικά έφθασε τα 84 γκολ σε 95 συμμετοχές με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα σε όλες τις διοργανώσεις (59 εκ των οποίων φέτος), έχοντας κατακτήσει πλέον με τους «μπλαουγκράνα» δύο πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο, 1 Champions League, 1 Ευρωπαϊκό Super Cup και 1 Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Πηγή: sport-fm.gr

To Top