Έδειξε αρετές ο Άρης, αλλά η πρόβα (0-0) έκρυβε αδυναμίες και επιβάλλει σκληρή δουλειά μέχρι την πρεμιέρα

Ο Άρης στην πρόβα τζενεράλε του ενόψει της πρεμιέρας του νέου πρωταθλήματος κόντρα στον Πανθρακικό, έμεινε στο 0-0 στην Κομοτηνή, είχε καλές στιγμές δείχνοντας αρετές στο παιχνίδι του, χρησιμοποίησε δυο νέα πρόσωπα, έδειξε όμως αδυναμίες (κυρίως στην αποτελεσματικότητα) και φυσικά η ανάγκη για σκληρή δουλειά και ετοιμότητα επιβάλλεται, ώστε στις 18 Αυγούστου να είναι πανέτοιμος κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης.

Ο Γιάννης Χατζηνικολάου έριξε για πρώτη φορά στο παιχνίδι τον Τζον Ιμπέχ, αλλά και τον Τέλη Καρασαλίδη και σε γενικές γραμμές δεν πρέπει να έμεινε ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του. Ο Άρης θα μπορούσε να είχε φύγει, πάντως, νικητής, εάν ο Τάτος στο 60΄ δεν σημάδευε το δοκάρι από εκτέλεση πέναλτι!

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα ο κακός αγωνιστικός χώρος και η μεγάλη ζέστη γεγονός που ανάγκασε σε καθυστερημένη έναρξη κατά 20′!

Ο Γιάννης Χατζηνικολάου ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Μπουζάνη κάτω από τα δοκάρια, τους Κύργια, Πουλίδο στο κέντρο της άμυνας, τον Ηρακλή δεξιά και τον Τσουμάνη αριστερά. Στους ρόλους των δυο αμυντικών χαφ Παπαδόπουλος και Τριανταφυλλάκος, είχαν μπροστά τους τον Τάτο, αριστερά στα εξτρέμ τον Ιμπέχ, τον Ουντότζι δεξιά και τον Μανιά στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Άρης μετά το 20′ ήταν καλύτερος στον αγωνιστικό χώρο και θα μπορούσε να πετύχει ένα γκολ  χάρη στην διάθεση του Ουντότζι, αλλά και τις σωστές μεταβιβάσεις κυρίως από Τάτο και Παπαδόπουλο.

Η καλύτερη ευκαιρία του Άρη στο δεύτερο μέρος ήταν το χαμένο πέναλτι του Τάτου στο 60′, ενώ στο στο 75′ ο Καρασαλίδης βρήκε ωραία τον Αγγελούδη στην πλάτη της άμυνας του Πανθρακικού, ο τελευταίος με την μία σούταρε, αλλά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ με αποτέλεσμα να ακυρωθεί το γκολ.

Μετά το 65΄ έγιναν πολλές αλλαγές και μοιραία έπεσε ο ρυθμός του αγώνα, με τον Άρη να είναι καλύτερος στο… χορτάρι, αλλά σαφώς να του λείπει η αποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια.

Μέχρι τις 18 Αυγούστου ο προπονητής του Άρη γνωρίζει πού πρέπει να δουλέψει η ομάδα, ώστε να  είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμη μέσα στην Ριζούπολη.

 

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Α.Μάντζιος): Κουτσόπουλος 69’ Σερεμέτ), Παπαγεωργίου (61’ Χρήστου), Ντιόγκο, Μίκουλιτς, Σαρακατσάνος (61’ Ζοσέ), Λαδάκης, Ιγκόρ, Κάσες, Μπαϊκαρά (61’ Ζεκίνια), Τζανής (46’ Πόποβιτς), Εμπόου.

ΑΡΗΣ (Γ. Χατζηνικολάου): Μπουζάνης, Ηρακλής (46’ Λεμονής), Τσουμάνης, Κύργιας, Πουλίδο (65’ Καρασαλίδης), Παπαδόπουλος (65’ Έλσνερ), Τριανταφυλλάκος (65’ Οικονομόπουλος), Ουντότζι (65’ Τσουκάνης), Ιμπέχ (46’ Σταυρόπουλος), Τάτος (65’ Σουνάς), Μανιάς (65΄Μανιάς)

To Top