ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έκανε βήματα προς τα εμπρός, ζητούμενο άμεσα το “εύκολο γκολ”

Ο Άρης των τελευταίων αγώνων είναι ξεκάθαρο ότι κάνει βήματα προς τα εμπρός, σε σημείο εδραίωσής του στην 5η θέση.

Η νίκη επί του ΟΦΗ κατέγραψε αυτήν την εικόνα, θέλει αύριο να συνεχίσει με ένα “τρίποντο” και να κλείσει το 2023 με 26 βαθμούς, αλλά το σίγουρο είναι πρέπει το βλέμμα του να επικεντρωθεί ψηλότερα… Και για να γίνει αυτό χρειάζεται σίγουρα να βρεθεί το “εύκολο γκολ”, όπως να και ενισχυθεί η ομάδα.

Την Κυριακή ήταν ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ένα από τα πιο εύκολα φετινά απογεύματα για τον Άρη στο πρωτάθλημα βάσει εμφάνισης, τελείωσε με νίκη, αλλά άφησε μια αίσθηση όχι απόλυτης ικανοποίησης σε όλους και πρώτα από όλα στον ίδιο τον Άκη Μάντζιο.

Για ακόμα ένα παιχνίδι η μεσοαμυντική λειτουργία του Άρη ήταν η πρέπουσα αλλά η επιθετική στερούνταν αποτελεσματικότητας. Ο εκνευρισμός του προπονητή του Άρη, όπως επισημάναμε και χθες ήταν εμφανής και κατά τη διάρκεια του αγώνα, καθώς περίμενε κάτι καλύτερο στην τελική προσπάθεια και τουλάχιστον ακόμη ένα γκολ από τους παίκτες του. Είναι εξάλλου κάτι το οποίο έχει επισημάνει στους παίκτες του, καθώς θα υπάρξουν παιχνίδια που δεν θα τους δοθούν τόσες ευκαιρίες για σκοράρισμα, και θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί στις τελικές τους επιλογές.

Ξεκάθαρα λοιπόν, υπάρχουν σημάδια μιας ομάδας που έχει σαφή βελτίωση στο παιχνίδι της και της αρκεί να κερδίζει τέτοια ματς με νορμάλ εμφάνιση, αλλά και πολλά ακόμη ζητήματα να διορθώσει στο επιθετικό κομμάτι, σε μια περίοδο, όπου ο Λορέν Μορόν δεν βρήκε δίχτυα, όντας ο κύριος εκφραστής της κιτρινόμαυρης επίθεσης.

Κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να πεισμώνει την ομάδα: η εικόνα να είναι σχετικά καλή και βελτιωμένη, αλλά το φτωχό (και… επικίνδυνο) σκορ να αδικεί την όλη προσπάθεια.

To Top