Έκανε το… αυτονόητο (2-0) και συνεχίζει

O Άρης πήρε το πρώτο από τα… δέκα παιχνίδια που οφείλει να πάρει μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, έκανε το αυτονόητο και συνεχίζει την προσπάθεια του, νικώντας με σκορ 2-0 τον Ακροπόταμο. Οι «κίτρινοι» μετά την ήττα από τη Δόξα δεν είχαν την πολυτέλεια για άλλη γκέλα και απέναντι στον Άρη Ακροποτάμου έφθασαν άνετα στη 13η νίκη τους έπειτα από 21 αγώνες,

Με… φόρα ξεκίνησε το παιχνίδι ο Άρης που έψαξε από την αρχή το γκολ κι έφτασε μία ανάσα από αυτό μόλις στο 8ο λεπτό. Παπαδόπουλος αρχικά και Καπνίδης στη συνέχεια νικήθηκαν αμφότεροι από τον Κωνσταντάκο που με δύο εξαιρετικές αποκρούσεις κράτησε το μηδέν.

Οι κίτρινοι διατήρησαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, έριξαν ρυθμό μετά το 15΄, αλλά χτύπησαν την κατάλληλη στιγμή. Στο 25΄ο Καπνιδης βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Κωνσταντάκο μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Νάκα και με ψύχραιμο πλασέ την έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ακροποτάμου για το 1-0.

Τρία λεπτά αργότερα (28΄) ο Πόι έχασε μεγάλη ευκαιρία να “κλειδώσει” το τρίποντο με τον Κωνσταντάκο να του αρνείται το γκολ σε πλασέ του Αργεντινού από την μικρή περιοχή. Τα εναπομείναντα λεπτά κύλησαν με τον Άρη να ψάχνει το δεύτερο γκολ, με τον διαιτητή Κατή να του αρνείται πέναλτι στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Όχι και τόσο καλό το ξεκίνημα οτυ Άρη στο δεύτερο μέρος. Ωστόσο, οι κίτρινοι ήταν αυτοί που είχαν συνεχώς την πρωτοβουλία των κινήσεων με τον Ακροπόταμο να αμύνεται μαζικά. Στο 52΄καταγραφηκε η πρώτη αξιόλογη τελική προσπάθεια οτυ Άρη με τον Σαμαρά μετά από σέντρα του Νάκα να μην βρίσκει τον στόχο με την κεφαλιά του στο δεύτερο δοκάρι να περνάει παράλληλα από την εστία του Ακροποτάμου αουτ.

Μετά από μία ώρα παιχνιδιού ο Ακροπόταμος σημείωσε την πρωτη του τελική προσπάθεια. Κακή απομάκρυνση της μπάλας από τον Σαμαρά, ο Γκεοργκίεφ στη συνέχεια της φάσης δεν βρήκε στόχο εκτός μεγάλης περιοχής.

Στο 63΄ο Γκίνο πάτησε περιοχή, έπαιξε ωραία το ένα-δύο με τον Καπνίδη αλλά το πλασέ του βρήκε σώμα αντιπάλου αμυντικού για να απομακρυνθεί στη συνέχεια.Η απόδοση του Άρη στα επόμενα λεπτά κινήθηκε σε μέτρια επίπεδα, επιτρέποντας στους φιλοξενούμενος να ψάξουν με αντεπιθέσεις κατι καλύτερο, χωρίς ωστόσο να απειλήσουν.

Αξιόλογη ευκαιρία ένα σουτ του Σταυρόπουλου από το ημικύκλιο τηςμεγάλη περιοχής με τηνμπαλα να περνά ελάχιστα αουτ σε κόρνερ. Στο 88΄ο Κωνσταντινίδης μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Πόι, έγραψε το 2-0, πετυχαίνοντας ταυτόχρονα και το πρώτο του τέρμα με την φανέλα του Άρη για να “κλειδώσει” το τρίποντο.

Διαιτητής: Κατής
Βοηθοί: Δημόπουλος, Δεμερτζής

ΑΡΗΣ (Καλαϊτζίδης Δ.): Φυσέκης, Γεωργιάδης, Σαμαράς, Λιόλιος, Καλογέρης, Γκόλιας, Πόι, Γκίνο (77΄Φερνάντες), Καπνίδης (82΄Κωνσταντινίδης), Παπαδόπουλος, Νάκας (71΄Σταυρόπουλος)

ΑΚΡΟΠΟΤΑΜΟΣ (Βάβαλης Α.): Κωνσταντάκος, Ρετσινάς, Κωνσταντινίδης, Μαυροκεφαλίδης, Σεφερίδης, Σολακίδης, Βλάχος, Γκεοργκίεφ (73΄Γιόβτσεφ), Χισανασβίλι (82΄Ούτσι), Αποστολίδης, Ζωγραφάκης (77΄Ούτσι) Διαιτητής: Kατής Θ. (Φλώρινας) Βοηθοί: Δημόπουλος Ν. (Φλώρινας)-Δεμερτζής Ν. (Πέλλας)

To Top