«Έκλαιγα ανά πέντε λεπτά στην εκδήλωση του Γκάλη»

Ο κόσμος συγκινήθηκε στο φιλικό προς τιμήν του Νίκου Γκάλη και ο Χρήστος Γαλιλαίας δε θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση.

Το μέλος του δ.σ. της ΚΑΕ Άρης μίλησε στον «Αrena 89.4 fm» για τη μεγάλη βραδιά και όχι μόνο. Αναλυτικά είπε:

Για το γεγονός πως είναι μουσικός και την διαμονή σε Ελλάδα και Αμερική: “Ναι, είμαι μουσικός. Έτσι είναι, συμμετέχω και σε μεγάλες εκδηλώσεις. Είμαι καθηγητής στο πανεπιστήμιο Georgia State και μοιράζω τον χρόνο μου ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Αμερική. Τώρα έχω ελεύθερο χρόνο και θα είμαι στην Ελλάδα ως τον Σεπτέμβριο και θα ασχολούμαι με τον Άρη».

Για την προετοιμασία της εκδήλωσης προς τιμήν του Γκάλη: ” Όλη μέρα ασχολούμασταν με αυτή την εκδήλωση. Κάναμε σύσκεψη και εγώ συμμετείχα μέσω Skype! Έβαζα 7 η ώρα Αμερικής το ξυπνητήρι, ώστε να μπορέσω να συμμετέχω στις συνεδριάσεις που γίνονταν στο Αλεξάνδρειο στις 2 το μεσημέρι. Κάναμε 3-4 συνομιλίες την εβδομάδα”.

Για τις συγκινητικές στιγμές της βραδιάς: “Ήταν μια πολύ συγκινητική βραδιά, μια πολύ ωραία εκδήλωση. Δάκρυσα πολλές φορές. Η πρώτη ήταν στον εναγκαλισμό ανάμεσα στον Γκάλη και τον Γιαννάκη, αλλά η κορύφωση της συγκίνησης ήταν στην ανύψωση της φανέλας του “Νικ” στην οροφή του “Αλεξανδρείου”. Και ο ίδιος συγκινήθηκε πολύ την ίδια στιγμή. Μετά έκλαιγα ανά πέντε λεπτά! Κι ο Ασημακόπουλος, ο αρχηγός της ομάδας μας τώρα, έδειξε το ήθος του όταν υποκλίθηκε μπροστά στον Γκάλη”.

Για το συμβολισμό και την οντότητα που έχει το όνομα “Νίκος Γκάλης” και το πως το συνειδητοποίησαν οι νέοι παίκτες της ομάδας: “Έπειτα, πήγα στα αποδυτήρια των παικτών και μιλούσα με τους παίκτες, ιδιαιτέρως με τους μικρότερους που δεν γνώριζαν τι πάει να πει Γκάλης και μου έλεγαν «τώρα καταλάβαμε τι ακριβώς ήταν ο Γκάλης»!

Για τους ξένους προσκεκλημένους που ήρθαν για να τιμήσουν τον “γκάνγκστερ”: “Επειδή είχα εγώ το ρόλο να υποδεχθώ τους ξένους παίκτες, μεγαλύτερη εντύπωση μου έκανε ο σεβασμός που είχαν όλα τα παιδιά στο πρόσωπο του Γκάλη. Όλοι ήρθαν χωρίς δεύτερη κουβέντα. Ο Βράνκοβιτς ζήτησε πρώτη θέση γιατί είναι 2.17 και δεν μπορεί εύκολα να καθίσει σε οποιαδήποτε θέση σε αεροπλάνο (γέλια)”!

Για την επιλογή της Λιμόζ ως προσκεκλημένη: “Ακουγόταν πολλά εκείνο τον καιρό, αλλά με αυτή την εκδήλωση και τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν απέδειξαν τον αντίθετο. Ένας λόγος που επιλέξαμε την Λιμόζ ήταν αυτός κι ο άλλος ήταν πως η Λιμόζ ήταν μια μεγάλη αντίπαλος του Άρη την εποχή της δόξας του”.

Για τα έσοδα της εκδήλωσης και την άρνηση του Γκάλη να πάρει από αυτά: “Όχι, λεφτά δεν πήρε ο Γκάλης, μας το είχε ξεκαθαρίσει από την αρχή. Όλα τα λεφτά πήγαν στην ομάδα και είναι πολύ σημαντικά τα έσοδα, αλλά δεν ήταν αυτός ο σκοπός μας”.

Για το τουρνουά “Νίκος Γκάλης” που έχουν σκοπό να θεσπίσουν οι ιθύνοντες της ΚΑΕ Άρης: “Ήταν μια ιδέα που είχαμε και κουβεντιάσαμε με τον Νίκο και ήταν θετικός κι αυτός. Θέλουμε να γίνεται κάθε χρόνο και αρμόζει στον τεράστιο Νίκο Γκάλη. Έχουμε σκοπό να προσκαλούμε μεγάλες ομάδες και να χαίρεται και ο κόσμος ένα διήμερο. Πιο συγκεκριμένα, Ανάμεσα σε αυτές θα είναι δύο ξένες, μία ελληνική και ο Άρης, έτσι το σκεφτόμαστε. Πρόθεση μας είναι να ξεκινήσει από το προσεχές Σεπτέμβρη”.

Για το νέο του ρόλο ως υπεύθυνος αγωνιστικού τμήματος της ΚΑΕ Άρης αλλά και την παραμονή του κου Αγγέλου στο “τιμόνι” της ομάδας: “Ναι, είναι αλήθεια αυτό. Λόγω της προετοιμασίας για την εκδήλωση προς τιμήν του Νίκου Γκάλη, έγινε καθυστερημένα ένα δ.σ., όπου αποφασίσαμε να διαχωρίσουμε τους ρόλους και εγώ αποφασίστηκε να αναλάβω υπεύθυνος αγωνιστικού τμήματος. Σκοπός μας είναι να παραμείνει ο κος Αγγέλου, αλλά επειδή ο ίδιος είναι επαγγελματίας, δε θέλει ο Άρης να φύγει από τους στόχους τους και να το συζητήσουμε το ζήτημα μετά το τέλος των υποχρεώσεων.

Για τη φετινή παρουσία του Άρη στο πρωτάθλημα: “Σίγουρα, ήταν δύσκολη η προσπάθεια, υπήρχαν αντικειμενικές δυσκολίες. Αρχικά, η απαγόρευση της FIBA για μεταγραφές, έπειτα ο κος Αγγέλου ήρθε μετά την έναρξη της σεζόν, οπότε κι αυτό ήταν ένα πρόβλημα. Το θετικό είναι ότι η ομάδα, παρ’ όλα τα προβλήματα, άρχισε να αποδίδει καλό μπάσκετ”.

Για την πρόταση στον Γκάλη να είναι πρεσβευτής του Άρη για την εκδήλωση εορτασμού των 100 χρόνων του συλλόγου ή και από κάποιο πόστο στην ΚΑΕ: “Του προτείναμε να βοηθήσει μέσω ενός πόστου που θα διαλέξει αυτός, όπου νομίζει ο ίδιος ότι μπορεί να βοηθήσει. Είναι θετικός, θα δείξει τι θα γίνει”.

Για τις εξελίξεις στην Κ.Μ.Α. και την επόμενη μέρα της ΠΑΕ Άρης: “Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα πολύ χρόνο να ασχοληθώ με αυτά τα ζητήματα, αλλά τις τελευταίες μέρες πληροφορήθηκα κάποια πράγματα. Μας νοιάζει και το ποδόσφαιρο, είναι και αυτό κομμάτι του Άρη. Συγκινήθηκα με την βοήθεια του κόσμου φέτος, ήταν εντυπωσιακή. Πιστεύω πως θα υπάρξει είτε ένας επενδυτής είτε ένας άνθρωπος που θα στρώσει γενικώς τα πράγματα».

To Top