Έκλεισε 6ος τον α’ γύρο, τι χρειάζεται για να μείνει (τουλάχιστον) εκεί

Ο Άρης έκλεισε τον πρώτο γύρο του φετινού πρωταθλήματος όπως θα ήθελε, με την τρίτη σερί νίκη του και βρέθηκε στην 6η θέση της βαθμολογίας. Στο φινάλε της κανονικής διάρκειας θέλει να παραμείνει τουλάχιστον σε αυτή τη θέση και παρότι έχει περισσότερα ματς εκτός έδρας, το πρόγραμμα αγώνων και η εικόνα που δείχνει σαν ομάδα, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι όλα εξαρτώνται από τους κίτρινους.

Ο Άρης με τις τέσσερις νίκες στα τελευταία πέντε παιχνίδια μετέτρεψε το 2-6 σε 6-7, ρεκόρ που του επιτρέπει πλέον ξεκάθαρα να κοιτάει προς τα πάνω και όχι προς τα κάτω. Οι κίτρινοι μέσα σε δύο βδομάδες διέλυσαν κάθε υποψία για στόχο παραμονής και πλέον έχοντας ως αφετηρία την 6η θέση μπορούν να θέσουν ως ελάχιστο στόχο να παραμείνουν στην πρώτη εξάδα.

Έξι αγώνες έχει ο Άρης μέσα στο Αλεξάνδρειο στον β’ γύρο. Από αυτά το πιο δύσκολο από όλα είναι με τον Ολυμπιακό. Όλα τα υπόλοιπα ο Άρης όχι μόνο μπορεί, αλλά και πρέπει να τα κερδίσει βάσει της απόδοσης που έχει πλέον. Υποδέχεται το Ρέθυμνο, τον Πανελευσινιακό, τον Απόλλωνα Πατρών, τον ΚΑΟΔ και την Καβάλα εκτός των ερυθρόλευκων. Είναι παιχνίδια που μπορούν (και πρέπει) να δώσουν πέντε ροζ φύλλα.

Μακριά από το Αλεξάνδρειο ο Άρης θα πάει να παίξει στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό, στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο, στην Πυλαία με τον ΠΑΟΚ, στην Αθήνα με Ίκαρο, Ηλυσιακό, Περιστέρι και στην Ρόδο με τον Κολοσσό.

Ο στόχος της 6ης θέσης, όπως πηγαίνει και το φετινό πρωτάθλημα, οριοθετείται στις 12-13 νίκες, κάτι που σημαίνει ότι εφόσον ο Άρης μπορέσει να κερδίσει τα πέντε από τα έξι παιχνίδια στο Αλεξάνδρειο, θα φτάσει τις 11 νίκες και θα θέλει – θεωρητικά πάντα – δύο ακόμα νίκες που θα τις ψάξει εκτός Παλέ.

Δείχνει αυτή τη στιγμή εικόνα ομάδας που μπορεί να πετύχει περισσότερες από δύο νίκες μακριά από την έδρα της, όμως το θέμα είναι ότι υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες (π.χ. οικονομική κατάσταση, τραυματισμοί, ενίσχυση αντιπάλων). Σημασία έχει πως ο Βαγγέλης Αγγέλου (ρεκόρ 6-5 έχει πλέον στον πάγκο του Άρη) και οι παίκτες του έχουν βάλει την ομάδα σε έναν σωστό δρόμο από τον Δεκέμβριο και μετά και το κυριότερο, αυτή η προσπάθεια αναγνωρίζεται από τον κόσμο.

 

To Top