Η φυσική κατάσταση και η ενέργεια όλου του ρόστερ “σκάνε” τους αντίπαλους του Άρη!

Η μεγάλη διαφορά στον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται ο Άρης δεν έχει να κάνει τόσο με το… μπάσκετ, όσο με άλλες παραμέτρους. Η ομάδα σε σχέση με αυτή που παρουσιαζόταν στο πρώτο δίμηνο του Βαγγέλη Αγγέλου, έχει κατακόρυφη άνοδο στην φυσική κατάστασή της και την ενέργεια που βγάζει στο παρκέ. Αυτό αποδεικνύεται μέσα από τις αμυντικές επιδόσεις της.

Αυτό που τονίζουν οι παίκτες και στις μεταξύ τους συζητήσεις είναι πως οι τέσσερις νίκες στα πέντε τελευταία ματς ήρθαν πρωτίστως γιατί η ομάδα έχει βελτιώσει την φυσική της κατάσταση και όχι τόσο γιατί βελτιώθηκε… μπασκετικά.

Δεν έχουν άδικο. Ο Άρης κόντρα σε Ίκαρο, Περιστέρι, Καβάλα και Κολοσσό κατάφερε να “σκάσει” τον αντίπαλο σε συγκεκριμένα σημεία του κάθε παιχνιδιού μέσα από την πιεστική άμυνα και την χρησιμοποίηση περισσότερων παικτών. Ο Βαγγέλης Αγγέλου έχει καταφέρει να βρει ρόλο σε 11-12 παίκτες, έχει ανοίξει το “rotation” και αυτό δίνει φρεσκάδα σε μια ομάδα, που πριν τα μέσα Δεκέμβρη δεν μπορούσε να… στρίψει.

Ο τεχνικός του Άρη σε συνεργασία με το υπόλοιπο τεχνικό και ιατρικό τιμ και φυσικά τον γυμναστή, Παναγιώτη Ζάλογγο δούλεψαν ενδελεχώς – και συνεχίζουν να το κάνουν – στην φυσική κατάσταση των παικτών τους. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα γίνονται μετρήσεις των παικτών για συγκεκριμένα δεδομένα και αναλόγως χρησιμοποιούνται οι παίκτες από τον Αγγέλου.

Μόνο τυχαία δεν είναι η χρησιμοποίηση του Σπύρου Μούρτου ή του Αλέξανδρου Βεζένκοφ ή του Ευθύμη Τσακαλέρη σε προηγούμενα ματς.

Ο Άρης είναι από τις πιο καλά προπονημένες ομάδες πλέον, στο Αλεξάνδρειο γίνεται προπόνηση με στόχο και πλάνο και αυτό βγαίνει στο παρκέ.

 

To Top