ΜΠΑΣΚΕΤ

Έλαμψε ο Άρης στη γιορτή των 100 χρόνων της Θεσσαλονίκης! (photos + videos)

Έντονη κιτρινόμαυρη λάμψη είχε η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Μέγαρο Μουσικής με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων (1912-2012) από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης. Ο Άρης είχε την τιμητική του με τα τμήματα και τους αθλητές του που διέπρεψαν εδώ και δεκαετίες σε πολλά αθλήματα.

Η Θεσσαλονίκη τίμησε τα παιδιά της που τη δόξασαν με τις πολλές και μεγάλες επιτυχίες τους σε μια εκδήλωση που διοργάνωσε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού με χορηγό τον ΟΠΑΠ και είχε εμπνευστή τον Γιάννη Ιωαννίδη.  «Θέλαμε να τιμήσουμε με αφορμή τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης τον αθλητισμό της πόλης, λαμπρούς αθλητές υποδείγματα που διέπρεψαν, συλλόγους που πρωταγωνίστησαν σε Ελλάδα και Ευρώπη» δήλωσε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Μεγάλες μορφές του Άρη παρέλασαν από το Μέγαρο Μουσικής. Μεταξύ των ομάδων που τιμήθηκαν ήταν η ποδοσφαιρική ομάδα των κίτρινων που έθελξε τις προηγούμενες δεκαετίες, βγάζοντας σπουδαίους ποδοσφαιριστές. Τεράστιες μορφές όπως οι Αλεξιάδης, Λουκανίδης, Κεραμιδάς, Σπυρίδων, Ναλμπάντης, Κούης, Φοιρός, Χρηστίδης, Βένος κ.α. ήταν εκεί και βραβεύτηκαν, παραλαμβάνοντας τις πλακέτες από τα χέρια του προέδρου της ΚΑΕ Άρης, Λευτέρη Αρβανίτη.

Ξεχωριστή αναφορά έγινε και σε μεγάλες προσωπικότητες του αθλητισμού που έχουν φύγει από τη ζωή. Ένας απ’ αυτούς ήταν και ο αείμνηστος Νίκος Καμπάνης.

«Η ομάδα που έφερε το μπάσκετ στα σπίτια όλων των Ελλήνων», όπως προσφωνήθηκε από τους παρουσιαστές και δόξασε τη Θεσσαλονίκη σε ολόκληρη την Ευρώπη έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους παρευρισκόμενους και αποθεώθηκε ακόμη από και τους παλιούς της αντιπάλους. Παίκτες και προπονητές που πανηγύρισαν τίτλους, εγχώριους και ευρωπαϊκούς έδωσαν το παρών και είχαν την ευκαιρία να θυμηθούν τα παλιά.  Παπαγεωργίου, Αλεξανδρής, Παρίσης, Παραμανίδης, Λυπηρίδης, Δοξάκης, Ρωμανίδης, Σταμάτης, Ανανιάδης, Σκόνδρας, Βαμβακούδης,  Μαγκώτσιος, Στέργιος Μπουσβάρος, Δημήτρης Μπουσβάρος, Τουκμενίδης, Βορεάδης, Καλαντίδης, Αβδάλας, Χρυσανθόπουλος, Καλόγηρος, Δαλιάρης, Τσιτάκης, Χρυσανθόπουλος, Λάππας καθώς και άλλοι που υπηρέτησαν τον Άρη παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.  Τις απονομές των τιμητικών διακρίσεων στους παλιούς καλαθοσφαιριστές του Άρη έκαναν ο πρώην πρόεδρος της ομάδας μπάσκετ που συνέδεσε το όνομα του με την εποχή της Αυτοκρατορίας, Άκης Μιχαηλίδης και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και χρηματοδότης εκείνης της ομάδας, Γιάννης Μπουτάρης.

Η ομάδα βόλεϊ του Άρη που έφερε στη Θεσσαλονίκη το πρώτο πρωτάθλημα το 1997 δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει από τη χθεσινή εκδήλωση. Ο προπονητής Κώστας Χαριτωνίδης και οι Κουτσονίκας, Μούχλιας, Παπακοσμάς, Μέλκας Μητρούδης, ο υιός Χαριτωνίδης κ.α. παρέλασαν στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής.

Ο Άρης μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έχει αναδείξει πολύ μεγάλους αθλητές, Πρωταθλητές, Ευρώπης, Παγκόσμιους πρωταθλητές αλλά και Ολυμπιονίκες. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης και ο Άρης Γρηγοριάδης, οι οποίοι κρατούν με μεγάλη συνέπεια ψηλά τη σημαία του ελληνικού αθλητισμού αλλά και του Άρη, τον οποίο υποστηρίζουν και αγαπούν από μικρά παιδιά. Αμφότεροι τιμήθηκαν στη χθεσινή εκδήλωση μαζί με άλλους αθλητές.

Δείτε στιγμιότυπα από την βράβευση του μπασκετικού Άρη:

Δείτε στιγμιότυπα από την βράβευση του ποδοσφαιρικού Άρη:

Δείτε στιγμιότυπα από την βράβευση της ομάδας βόλεϊ του Άρη:

 

To Top