ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έμαν στο PRESSARIS: H απόφαση να έρθει στον Άρη, η απόκρουση του πέναλτι και ο… Ντε Χέα!

Ο Φαμπιάν Έμαν “αποκαλύφθηκε”, τόσο στο φιλικό με την Γάνδη, όσο και στο… PRESSARIS και τον απεσταλμένο μας, Νίκο Οικονόμου!

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

O Aυστριακός τερματοφύλακας μίλησε για πρώτη φορά από τη μέρα που υπέγραψε στον Άρη, γνωστοποιώντας τις μέχρι στιγμής εντυπώσεις του στην ομάδα, τους στόχους του, αλλά και την παρουσία του στο φιλικό με τους Βέλγους, όπου απέκρουσε και πέναλτι.

– Καταρχάς ένα σχόλιο για το φιλικό με την Γάνδη…

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, χάσαμε με 3-0. Ο αντίπαλος ήταν πολύ δυνατός κι έπαιξε αρκετά καλά. Εμείς παλέψαμε και νομίζω ότι το τελικό αποτέλεσμα μάλλον μας αδικεί. Δόθηκαν δύο πέναλτι, το δεύτερο δεν ξέρω αν ήταν, ενώ δεχθήκαμε το τρίτο γκολ στα τελευταία λεπτά, μάλλον από θέση οφ σάιντ».

– Με τον εαυτό σου είσαι ικανοποιημένος;

«Για πρώτο παιχνίδι ναι, αλλά πάντα θέλεις να βελτιώνεσαι. Προσπαθείς να δείξεις τις δυνατότητές σου. Νομίζω ότι γενικά ήταν… ΟΚ, ούτε άσχημα, ούτε καλά».

– Στο πρώτο σου ματς έπιασες ένα πέναλτι…

«Το να αποκρούει ένας τερματοφύλακας πέναλτι είναι πάντα σπουδαίο. Ανεξάρτητα από αυτό όμως, όταν χάνεις με 3-0 δεν είναι και τόσο καλό».

– Πόσο εύκολη ήταν η απόφασή σου να έρθεις στον ΆρηΕίχες άλλες προτάσεις;

«Είχα επιλογές στην Αυστρία, αλλά αποφάσισα να έρθω στην Ελλάδα. Μίλησα με πολλούς ανθρώπους για την πόλη και την ομάδα και είχα καλή «φωνή» γι’ αυτό κι έτσι αποδέχθηκα την πρόταση».

Ποια είναι η άποψή σου για τον Κουέστα;

«Είναι ένας εξαιρετικός τερματοφύλακας. Έμαθα ότι προέρχεται από μία φανταστική σεζόν και φυσικά είναι το Νο1 εδώ. Εγώ ήρθα για να τον συναγωνιστώ, αλλά και να μάθω πράγματα από αυτόν και να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου για να κάνω το επόμενο βήμα στην καριέρα μου».

– Στην Ελλάδα πάντως γενικά δεν έχουν αγωνιστεί πολλοί αυστριακοί ποδοσφαιριστές… Εσύ πώς και το αποφάσισες;

«Είχα την πρόταση, μίλησα με τον μάνατζέρ μου, περίπου 3-4 μήνες πριν. Μου φάνηκε ενδιαφέρουσα προοπτική, γιατί ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα, γνωστή στην Αυστρία. Εννοείται ότι μίλησα με τον Πρίλασνιγκ (σ.σ. αγωνίστηκε στον παρελθόν στον Άρη), ο οποίος είχε μόνο καλά λόγια να πει».

– Τι έχεις να πεις για το επίπεδο της ομάδας;

«Δεν είναι εύκολο να το απαντήσω αυτό, διότι είμαι εδώ μόνο 5-6 μέρες και βρισκόμαστε σε διαδικασία προετοιμασίας. Προπονούμαστε σκληρά και νομίζω ότι η ομάδα είναι πολύ καλή. Υπάρχουν αρκετοί παίκτες με εμπειρία και σε συνδυασμό με τους νεαρούς, όπως είμαι κι εγώ, φτιάχνουμε μία καλή «μίξη». Γενικά πάντως το επίπεδο είναι αρκετά καλό».

– Πριν μερικά χρόνια ο Άρης πήρε μία πρόκριση στους ομίλους του Europa League αποκλείοντας μία ομάδα της χώρας σου, την Αούστρια Βιέννης. Πιστεύεις ότι μπορείτε να πετύχετε κάτι ανάλογο και φέτος;

«Είναι δύσκολο, αλλά πρέπει να το σκεφτόμαστε και πρέπει να θέλουμε να το επαναλάβουμε. Θα παλέψουμε κάθε παιχνίδι και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

– Ένα σχόλιο για τον προπονητή σου, τον Αλέκο Ράντο…

«Κάνουμε πολύ δυνατή προπόνηση. Είναι σκληρός προπονητής, όμως αυτό είναι καλό για νεαρούς ποδοσφαιριστές, όπως εγώ. Με πιέζει πολύ, μου μιλάει συνέχεια και με βοηθάει, κάτι που είναι σημαντικό για μένα. Με ακούει και μου δίνει διαρκώς συμβουλές κι εννοείται πως μου αρέσει να προπονούμαι μαζί του».

– Τι θεωρείς ότι πρέπει να βελτιώσεις στο παιχνίδι σου;

«Νομίζω τα πάντα (γέλια). Εντάξει γνωρίζω τι μπορώ να κάνω και τι χρειάζεται να βελτιώσω. Οι συνθήκες αγώνα για ένα τερματοφύλακα είναι περίεργες και ξέρω ότι θα πρέπει να βελτιώσω κάποια στοιχεία μου. Υπάρχει ο προπονητής τερματοφυλάκων που με πιέζει και μου δείχνει πράγματα, πάντα δουλεύουμε στα όρια και δίνουμε τα πάντα, ό,τι έχουμε».

-Πότε αποφάσισες να γίνεις τερματοφύλακας; Έχεις παίξει σε άλλες θέσεις;

«Πρέπει να ήταν γύρω στα δέκα μου. Πιο πριν ήμουν επιθετικός. Πιτσιρικάς λοιπόν, στην ομάδα που είχα πάει τότε, είχε αποχωρήσει ο τερματοφύλακάς μας και ψάχναμε έναν. Τότε είπα, εντάξει, θα παίξω εγώ και από τότε έγινα τερματοφύλακας».

– Ποιος γκολκίπερ είναι το πρότυπο σου;

«Μου αρέσουν πολλοί τερματοφύλακες, αλλά ιδιαίτερα ο Νταβίντ Ντε Χέα. Είναι ο αγαπημένος μου.

Βασικοί χορηγοί της προετοιμασίας του Άρη για το PRESSARIS είναι οι εταιρίες:

VIMATEC, η ελίτ στα δομικά υλικά και στην μόνωση (ΠΑΤΗΣΕ για περισσότερα ΕΔΩ)

KRITSIMIS KOSMIMA κόσμημα και πολυτέλεια σε προσιτές τιμές  (ΠΑΤΗΣΕ για περισσότερα ΕΔΩ)

 

To Top