ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έμεινε στο 0-0 η Ντόρτμουντ με την Μπάγερν

Το μεγάλο ντέρμπι της Bundesliga δεν είχε νικητή, δεδομένου ότι Ντόρτμουντ και Μπάγερν Μονάχου αναδείχθηκαν ισόπαλες δίχως τέρματα (0-0). Είχε, όμως «κερδισμένους»: τους Βαυαρούς, που διατήρησαν το +5 από την ομάδα του Τόμας Τούχελ.

Το ματς είχε ένταση, είχε πάθος, είχε εξαιρετικό ρυθμό (ειδικά στο πρώτο ημίχρονο), είχε φάσεις, είχε κλασικές ευκαιρίες, αλλά δεν είχε γκολ. Ήταν το μόνο που έλειπε και ήταν το πρώτο «Klassiker» μετά από 25 μονομαχίες ανάμεσα στην Ντόρτμουντ και την Μπάγερν που ολοκληρώθηκε δίχως τέρματα!

Το ντέρμπι στο Signal Iduna Park δεν είχε νικητή, αλλά είχε «κερδισμένους»: τους Βαυαρούς, που κατάφεραν να φύγουν αλώβητοι από το «σπίτι» της Ντόρτμουντ και να διατηρηθούν στο +5. Με δεδομένη και την ανωτερότητα της ομάδας του Πεπ Γκουαρντιόλα δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι το βράδυ του Σαββάτου η Μπάγερν Μονάχου «κλείδωσε» τον τίτλο.

Η πρώτη μεγάλη φάση άνηκε στην Μπάγερν Μονάχου και ήρθε στο 5′. Ο Μπούρκι έκανε άστοχη έξοδο, «έστειλε» την μπάλα στον Μίλερ, αλλά ο επιθετικός των Βαυαρών αστόχησε και «σπατάλησε» μία ευκαιρία που συνήθως δεν την αφήνει να περάσει ανεκμετάλλευτη. Η «απάντηση» της Ντόρτμουντ ήρθε στο 11′. Ο Ομπαμεγιάνγκ απέδειξε πως θα μπορούσε να τρέχει… 100αρι, έφυγε στην αντεπίθεση και πλάσαρε, αλλά ο Νόιερ τον σταμάτησε. Στο 19′ οι Βεστφαλοί απείλησαν ξανά, με τον Ντουρμ να στέλνει την μπάλα ελάχιστα άουτ και στο 27′ ο Κίμιχ πήρε την… μπουκιά από το στόμα του Ρόις, πριν προλάβει να εκτελέσει ο άσος της Ντόρτμουντ. Στο ίδιο λεπτό ήρθε η μεγαλύτερη φάση του πρώτου μέρους. Ο Κόστα βγήκε απέναντι στον Μπούρκι, οι φίλοι της Μπάγερν Μονάχου ήταν έτοιμοι να… πανηγυρίσουν το γκολ, αλλά ο τερματοφύλακας της Ντόρτμουντ κατάφερε να κρατήσει το μηδέν! Κάπως έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια δίχως σκορ.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε την ένταση και τον ρυθμό του πρώτου μέρους. Οι δύο ομάδες κατέβασαν… ταχύτητα και φάνηκε πως πρόσεξαν περισσότερο να μην δεχθούν το γκολ, που θα τους έστελνε με την πλάτη στον τοίχο. Όσο τα λεπτά περνούσαν, όμως, η Μπάγερν Μονάχου κέρδιζε… μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και στο 64′ άγγιξε το γκολ. Ο Βιδάλ έπιασε έναν «κεραυνό» μέσα από την περιοχή, αλλά ο Μπούρκι κατάφερε να βρει την μπάλα όσο χρειαζόταν και να την στείλει στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 72′ από λάθος της άμυνας της Ντόρτμουντ η μπάλα έφτασε στον Ρόμπεν, αλλά το σουτ που έκανε ο Ολλανδός έφυγε άουτ. Η Ντόρτμουντ είχε τη δική της στιγμής στο 88′, όταν ο Ράμος έκανε την κεφαλιά ανενόχλητος, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Το 0-0 παρέμεινε έως το φινάλε, η Μπάγερν Μονάχου διατήρησε το +5 και η Ντόρτμουντ (απ)έδειξε πως είναι μία από τις λίγες ομάδες στην Ευρώπη που μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τους Βαυαρούς.

Ντόρτμουντ (Τόμας Τούχελ): Μπούρκι, Μπέντερ, Γκουντογκάν (91′ Σαχίν), Μχιταριάν, Ρόις (81′ Ράμος), Χούμελς, Ομπαμεγιάνγκ, Πίστζτσζεκ, Σμέλτσερ, Βάιγκλ, Ντουρμ

Μπάγερν Μονάχου (Πεπ Γκουαρντιόλα): Νόιερ, Λαμ, Κίμιχ, Μπερνάτ, Αλάμπα, Αλόνσο (90′ Μπενάτια), Βιδάλ, Μίλερ, Κόστα (75′ Ριμπερί), Ρόμπεν, Λεβαντόφσκι

To Top