Έμφαση στις στημένες μπάλες από τον Πορτογάλο

Η καλύτερη αξιοποίηση των στημένων φάσεων στην επίθεση, είναι για τον Άρη ένα μεγάλο στοίχημα ενόψει της τελικής ευθείας του πρωταθλήματος. Να γιατί ο Μανουέλ Μασάδο έριξε βάρος στις ασκήσεις τακτικής στην σημερινή προπόνηση, προσδοκώντας να δει άμεσα τα οφέλη…

Ο Πορτογάλος προπονητής χώρισε τους παίκτες του σε δύο γκρουπ, αποτελούμενα από αμυντικούς και επιθετικούς, θέλοντας να βελτιώσει την αποτελεσματικότητά τους στις στημένες μπάλες. Γνωρίζει, άλλωστε, ότι η σύγκρουση με την ΑΕΚ είναι πιθανό να κριθεί σε ένα κόρνερ ή ένα φάουλ, συνεπώς χρειάζεται… σχέδιο για το πώς θα συμπεριφέρονται οι παίκτες, σε φάση άμυνας ή σε φάση επίθεσης.

Το επιθετικό κομμάτι είναι εκείνο που απασχολεί περισσότερο τον Μασάδο και όχι άδικα: Οι «κίτρινοι» διαθέτουν εξαιρετικούς εκτελεστές στα στημένα (Ουμπίντες, Καπετάνος, Νέτο είναι μόνο μερικοί από αυτούς) και δημιουργεί ουκ ολίγες ευκαιρίες για γκολ μ’ αυτό τον τρόπο.

Η πιο πρόσφατη απόδειξη ήρθε στο φιλικό με τη Λίτεξ Λόβετς, όπου το γκολ του Λαζαρίδη προήλθε από κόρνερ και μάλιστα ο προπονητής της ομάδας έκανε ειδική μνεία στις στημένες φάσεις στις δηλώσεις του μετά τη λήξη.

To Top