ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ένας Άρης «made in USA», εκπληκτικά τα ποσοστά των Αμερικανών του!

Πριν μόλις δύο χρόνια ο Άρης αγωνιζόταν με έναν Αμερικανό, τον Τζέρεμι Χαντ. Όχι από επιλογή αλλά γιατί αυτό του επέβαλλε η σχετική απαγόρευση της FIBA. Χάρη στην… αμερικανική βοήθεια οι «κίτρινοι» έχουν δημιουργήσει μια ανταγωνιστική, στο υψηλότερο επίπεδο του Πρωταθλήματος, ομάδα.

Πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής περιόδου και είναι ουσιαστικά αυταπόδεικτο ότι ο φετινός Άρης είναι «Made in USA». Από τα χέρια των Ουάιτ, ΜακΝίλ, Ουότερς και Χάγκινς περνάνε σχεδόν τα πάντα χωρίς αυτό να περιορίζει την αξία της συμμετοχής των Ελλήνων και των δύο κοινοτικών στο παιχνίδι της ομάδας. Δεν μπορεί να θεωρηθεί συμπτωματικό το γεγονός ότι οι τέσσερις Αμερικανοί έχουν διψήφιο μέσο όρο πόντων και 5ος της σχετικής λίστας είναι ο Ζάρας, αρκετά πιο πίσω με 5,6 ανά αγώνα.

Αναπόφευκτα είναι αντίστοιχα μεγάλα και τα ποσοστά συμμετοχής των τεσσάρων Αμερικανών στα σουτ εντός παιδιάς αλλά και στις βολές. Η μεγάλη συμμετοχή όμως στο παιχνίδι του Άρη, δεν εξαντλείται μόνο στην εκτέλεση, αφού λίγο-πολύ το ίδιο ισχύει στις ασίστ και τα κοψίματα. Χάρη σε αυτούς τους αριθμούς, προκύπτει το εντυπωσιακό ποσοστό στο ranking με την τετράδα αυτών των παικτών να έχουν το 64,6% των συνολικών βαθμών των «κίτρινων». Εκεί όπου οι Ελληνες και οι κοινοτικοί (Κοέν, Τσούπκοβιτς) ισορροπούν είναι στα ριμπάουντ και τα κλεψίματα.

Screen Shot 2016-03-10 at 15.47.23

Πηγή: metrosport.gr

To Top