ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Ένας χρόνος… Σανιά: Η… διπλή μεταγραφή, η πέτρα του σκανδάλου και η “φούσκα”

Πέρασε ακριβώς ένας χρόνος από την ανακοίνωση της συνεργασίας του Άρη με τον Σίντι Σανιά… Ένας ποδοσφαιριστής, ο οποίος παρουσιάστηκε ως μεγάλη ποδοσφαιρική αξία και έχοντας μόλις λίγα λεπτά στην “πλάτη” του, στο μοναδικό φιλικό των κίτρινων την περσινή χρονιά, κόντρα σε μια Σερβική ομάδα, αποτέλεσε την “πέτρα την σκανδάλου” για πολλά που έγιναν στον σύλλογο.

Ο Σανιά ήταν στα κιτρινόμαυρα χρονικά η μοναδική μεταγραφή που ανακοινώθηκε… δυο φορές και τελικά αποδείχθηκε “φούσκα”, αν και στοίχισε δεκάδες χιλιάδες ευρώ στον σύλλογο, όπως τονίστηκε και στην τελευταία γενική συνέλευση.

Με την… συμπλήρωση ενός χρόνου από την “υπόθεση Σανιά” και ενώ η τύχη του Σενεγαλέζου… αγνοείται, δημοσιεύουμε ένα ενδιαφέρον (παλαιότερο) αφιέρωμα της Nova:

“Η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας των κιτρίνων το περασμένο καλοκαίρι από τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη, σηματοδοτεί την έναρξη της αναζήτησης στην ευρωπαϊκή αγορά ενός παίκτη που θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά στη Football League για την οποία τότε, επί διοίκησης Στεφανίδη, χτιζόταν ο Αρης.

Ο Καλαϊτζίδης, μαζί με τον καλό του φίλο και συνεργάτη Γιώργο Κικερίδη, αποφασίζουν να φέρουν, λοιπόν, τον Σενεγαλέζο, Σανιά, παρά το ότι είχε να παίξει ένα χρόνο ποδόσφαιρο με τελευταία συμμετοχή στην νορβηγική, Σόγκνταλ, τον Νοέμβρη του 2013!

Ο προπονητής έχει πειστεί για την αξία του και πιέζει φορτικά την τότε διοίκηση να τον υπογράψει. Μετά κόπων και βασάνων βρίσκονται οι πρώτες 20 χιλιάδες ευρώ της προκαταβολής και ο Σανιά φτάνει στην Ελλάδα. Τον παίρνει, ασφαλώς, μαζί του στην προετοιμασία του Πράβετς, κατά τη διάρκεια της οποίας, κατά τους εκεί παριστάμενους ‘’βγάζει μάτια’’, έστω και χωρίς φιλικά!

Η ομάδα επιστρέφει από τη Βουλγαρία, ο Σανιά συμμετέχει σε ένα φιλικό με τη Σερβική, Γιαβόρ Ιβάνιτσα, στο ‘’Κλ. Βικελίδης’’ (με τα ‘’μάτια’’ να μένουν στη θέση τους) και ακολουθούν οι παλινωδίες με την κατηγορία στην οποία θα αγωνιστεί ο Αρης, καταλήγοντας στη Γ΄ Εθνική, όπου ο Σανιά δεν θα μπορούσε να αγωνιστεί, λόγω έλλειψης άδειας εργασίας. Ο Καλαϊτζίδης, επιμένει να τον θέλει έστω και από τον Γενάρη, όμως με τη φυγή του, ο Γαλανός τον διώχνει από την ομάδα, ως ανεπαρκή.

Ο Σανιά, βρίσκεται, πια, στη Γαλλία, ώσπου, τέλη Δεκέμβρη, δέχεται το τηλεφώνημα του πρώην προπονητή του, ο οποίος στο μεταξύ έχει επιστρέψει στον Αρη ως διοίκηση. Λαμβάνει εκ νέου χρήματα και τελικώς μετά από μεγάλη προσπάθεια μπαίνει στο γήπεδο και φορά την κιτρινόμαυρη φανέλα σε επίσημα παιχνίδια στη Γ΄ Εθνική.

Όμως δεν είναι ο παίκτης που όλοι περίμεναν. Ο Αφρικανός, δεν πατά καλά, οι εμφανίσεις του είναι υποτονικές εώς απογοητευτικές και παρά τις όποιες προσπάθειες να εμφανιστεί, τελικά, ως κόφτης (!) και όχι ως δημιουργός (άραγε γύρω από έναν κόφτη θα στηνόταν η ομάδα για τη Football League;), δεν ανταποκρίνεται ούτε σε αυτό τον ρόλο…

Ο Καλαϊτζίδης, του βάζει τις φωνές. Προσπαθεί να καταλάβει τι του συμβαίνει και παράλληλα εκπληρώνει στο ακέραιο τις οικονομικές του υποχρεώσεις απέναντί του (υπολογίζεται πως ο αθλητής στοίχισε στον Αρη περί τις 60 χιλιάδες ευρώ). Παρά ταύτα, ο Σανιά, δεν μπορεί… Επικαλείται ενοχλήσεις που δεν του επιτρέπουν να είναι αυτός που πρέπει, φορτώνεται με άγχος, λυγίζει…

Τα περιθώρια, πλέον, έχουν εξαντληθεί, όπως και η υπομονή του κόουτς τον οποίο ο Σανιά εξέθεσε με τις εμφανίσεις του. Την περασμένη εβδομάδα ο Σενεγαλέζος ζήτησε άδεια να φύγει στη Γαλλία για προσωπικές του υποθέσεις.

Ακόμη κι αν επιστρέψει, είναι βέβαιο πως το γυαλί έχει ραγίσει, τοποθετώντας το όνομά του στη λίστα με τις μεγαλύτερες μεταγραφικές απογοητεύσεις της ομάδας, όχι λόγω της αξίας του (την οποία πρέπει να αποδείξει), αλλά εξαιτίας των προσδοκιών που δημιουργήθηκαν και τις οποίες ουδέποτε επιβεβαίωσε»”.

To Top