ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ένα γνήσιο “τέκνο” του Νίκου Γκάλη στον δρόμο του Άρη! (photos)

Ένα γνήσιο τέκνο του… Νίκου Γκάλη θα βρεθεί σήμερα απέναντι στον Άρη και αυτόν πρέπει να εξουδετερώσουν οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη για να βάλουν τις βάσεις για την τέταρτη νίκη τους στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Τζόρνταν Θίοντορ γεννήθηκε 10 χρόνια αργότερα από την χρονιά που ο Νίκος Γκάλης αποφοιτούσε από το Σίτον Χολ. Ο πλέι μέικερ της Μπάνβιτ, κορυφαίος παίκτης της τουρκικής ομάδας και υποψήφιος MVP της διοργάνωσης αν συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς, γεννήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1989 στο Ένγκλεγουντ του Νιου Τζέρσεϊ, μόλις 19 χιλιόμετρα από το Γιούνιον Σίτι όπου γεννήθηκε ο κορυφαίος Έλληνας μπασκετμπολίστας. Γκάλης και Θίοντορ έπαιξαν μπάσκετ στις ίδιες γειτονιές του Νιου Τζέρσεϊ και είχαν την ίδια επιλογή πανεπιστημίου. Το Σίτον Χολ.

jordantheodoreeastbasketballtournamentv-pmlqqoihfl

Ο Θίοντορ φοίτησε εκεί από το 2008 έως το 2012. Ο Γκάλης από το 1975 έως το 1979. Ο Γκάλης είναι μέσα στην πρώτη 20αδα των σκόρερ στην ιστορία του πανεπιστημίου (11ος με 1.651 πόντους). Ο Θίοντορ είναι 3ος σε συμμετοχές, έχοντας 129 παιχνίδια με την κυανόλευκη φανέλα του Σίτον Χολ.

Ο πλέι μέικερ της τουρκικής ομάδας είναι 4ος πασέρ στην ιστορία του πανεπιστημίου με 541 ασίστ, ενώ ο Γκάλης είναι στην 10η θέση της κατηγορίας με 410 τελικές πάσες.

Γενικώς, Θίοντορ και Γκάλης έχουν ομοιότητες. Ο Αμερικανός είναι γκαρντ που σκοράρει, αλλά και δημιουργεί, θέλει την μπάλα στα χέρια του, όπως ακριβώς έκανε και ο Γκάλης, ενώ έχουν και το ίδιο ύψος, προκαλώντας προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες με μόλις 183 εκατοστά!

ny_u_theodore01jr_576

Αυτόν θα κληθεί να περιορίσει η άμυνα του Άρη, άλλωστε όπως τόνισε χθες ο Δημήτρης Πρίφτης, ο περιορισμός του Θίοντορ θα σημαίνει το πρώτο βήμα για τη νίκη, διότι όλα περνούν από τα χέρια του. Μέχρι στιγμής ο Αμερικανός (που πέρσι ήταν στους Σκαϊλάινερς ως επιλογή του Γκόρντον Χέρμπερτ) έχει 18,3 πόντους, 4,3 ριμπάουντ και 6,3 ασίστ μέσο όρο στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ στο τουρκικό πρωτάθλημα μετράει 22,8 πόντους, 4 ριμπάουντ και 7,2 ασίστ στα πρώτα πέντε παιχνίδια της Μπάνβιτ.

To Top