ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Ένα ζητούμενο για τον Άρη: 10 βαθμοί σε έξι αγώνες “σφραγίζουν” την Ευρώπη!

Πέντε νίκες είχε ζητήσει ο Σάββας Παντελίδης μετά το “διπλό” του Άρη στην Τρίπολη επί του Αστέρα, για να είναι εξασφαλισμένη η έξοδος στο Γιουρόπα Λιγκ. Από τότε ο Άρης μάζεψε πέντε βαθμούς σε τέσσερα παιχνίδια και πλέον αναζητά άλλους 10 βαθμούς στους τελευταίους έξι αγώνες.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Είναι απολύτως εφικτός ο στόχος και σαφώς εξαρτάται αποκλειστικά από την δική του αποτελεσματικότητα.

Ακόμα και στο χθεσινό βαρύ (και άδικο) 4-1 στο “Γ. Καραϊσκάκης” ο Άρης δεν έπαιξε άσχημα σε επίπεδο τακτικής. Πλήρωσε αφέλεια και ατομικά λάθη σε αλληλοκαλύψει και φυσικά με τρεις κόντρες δέχθηκε τρία γκολ, άρα δεν είχε τύχη με το μέρος του.

Η εικόνα του τον τελευταίο μήνα δείχνει μια ομάδα που ελέγχει τη… μοίρα της μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Το πρόγραμμα είναι τέτοιο που οι 10 βαθμοί μπορούν να θεωρηθούν ο μίνιμουμ στόχος για τον Άρη του Σάββα Παντελίδη, αν αναλογιστεί κανείς ότι τους ψάχνει σε έξι αγώνες, εκ των οποίων οι τέσσερις είναι μέσα στο “σπίτι” του με Απόλλωνα Σμύρνης, ΟΦΗ, Ατρόμητο και Ξάνθη και οι δύο στις έδρες των δύο ομάδων που τον καταδιώκουν στη βαθμολογία (Παναθηναϊκός, Παναιτωλικός).

Εφόσον ο Άρης καταφέρει να συγκεντρώσει τους 10 βαθμούς θα φτάσει στους 47 στο πρωτάθλημα στο φινάλε της σεζόν, κάτι που σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός θα πρέπει σε έξι αγώνες να βρει 16 για να τον προσπεράσει και ο Παναιτωλικός 18 σε επτά παιχνίδια (αφού παίζει σήμερα με τον Πανιώνιο). Δύσκολο να συμβούν και τα δύο, διότι παίζουν μεταξύ τους την τελευταία αγωνιστική.

Αντιλαμβάνεται ο καθένας πως το όριο των 47 βαθμών μπορεί να χαρακτηριστεί ασφαλές, άρα οι κίτρινοι κατακτώντας τουλάχιστον άλλους 10 βαθμούς στα επόμενα έξι παιχνίδια τους “κλειδώνουν” θέση στην Ευρώπη.

Το πρόγραμμα των Άρη, Παναθηναϊκού, Παναιτωλικού ως το τέλος του πρωταθλήματος:

Άρης (37β.): Απόλλων Σμύρνης (εντός), ΟΦΗ (εντός), Παναθηναϊκός (εκτός), Ατρόμητος (εντός), Παναιτωλικός (εκτός), Ξάνθη (εντός).

Παναθηναϊκός (32β.): Ολυμπιακός (εντός), Απόλλων Σμύρνης (εκτός), Άρης (εντός), ΟΦΗ (εντός), Ατρόμητος (εκτός), Παναιτωλικός (εντός).

Παναιτωλικός (30β.): Πανιώνιος (εντός), ΠΑΟΚ (εντός), ΑΕΚ (εκτός), Ολυμπιακός (εντός), Απόλλων Σμύρνης (εκτός), Άρης (εντός), Παναθηναϊκός (εκτός).

To Top