ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Επέτειος ντροπής: Ένας χρόνος από το ντου του οπλοφόρου χαλίφη!

1 Μαρτίου 2018 – 11 Μαρτίου 2019. Ενας χρόνος από το επεισοδιακό παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ στην Τούμπα και την εισβολή του ένοπλου Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο. Ένα ντέρμπι που θα μείνει για πάντα χαραγμένο στις μνήμες των φιλάθλων και θα το θυμούνται όλοι με ντροπή για την εισβολή του οπλοφόρου… χαλίφη, κατά κόσμον Ιβάν Σαββίδη. Ένα χρόνο μετά η… τυφλή δικαιοσύνη δεν έχει αποφανθεί, μια και ζήτησε και πήρε δυο φορές από το δικαστήριο!

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Μια εισβολή που έκανε διεθνώς ρεζίλι το ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο για μία ακόμα φορά έγινε για λάθος λόγους πρώτο θέμα στα μεγαλύτερα ειδησιογραφία πρακτορεία του κόσμου. Πρόσφατα μάλιστα το ΒΒC έκανε σχετικό αφιέρωμα, όπου συμπεριέλαβε το… ντου στις τέσσερις πιο μαύρες σελίδες του αθλητισμού.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο της… εξυγίανσης, της Επιτροπής Παρακολούθησης και του «δικού μας» Βαγγέλη Γραμμένου στα… καλύτερα του!

Ένα χρόνο μετά, ο “αγώνας δικαιώνεται”! Το πρωτάθλημα δίνεται με ανάθεση, ανοιχτό αλισβερίσι με το κράτος, η ΕΠΟ με Ενώσεις-μαριονέτες και… πρόθυμους διαιτητές, αλλά ομάδες-δορυφόροι, έχουν δημιουργήσει τον ιστό της διαπλοκής, σε σημείο που να περάσει στην ιστορία ως το “πρωτάθλημα των Πρεσπών”!

Η ιστορία έγραψε: για μια αμφισβητούμενη φάση στήθηκε ένα διάτρητο αφήγημα που δεν πείθει κανέναν! Απειλές, φραστικές επιθέσεις στον διαιτητή και τους βοηθούς του, αλλά και σε παράγοντες της αντίπαλης ομάδας, με τους αστυνομικούς που βρισκόντουσαν στον αγωνιστικό χώρο να παρακολουθούν άπραγοι και σαστισμένοι τον Ιβάν Σαββίδη, τον Λούμπος Μίχελ και την προσωπική φρουρά τουςνα τινάζουν στον αέρα το παιχνίδι με την ΑΕΚ και μετέπειτα πρωταθλήτρια.

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ήταν ένοπλος και είχε… φόρα παρτίδα το περίστροφο, όντας σε γηπεδικές εγκαταστάσεις, κάτι που απαγορεύεται ρητά από τον νόμο, ακόμα και αν κάποιος έχει άδεια οπλοφορίας. Είναι ξεκάθαρο βάσει νόμου ότι απαγορεύεται ρητώς να φέρουν το όπλο τους σε μέρη όπου διεξάγονται αγώνες, συναυλίες ή συγκεντρώσεις.

Παρόλα αυτά κανείς δεν τον συνέλαβε, αλλά αρκετή ώρα αργότερα και αφού ο Σαββίδης είχε φύγει από την Τούμπα, βγήκε ένταλμα σύλληψης για το μεγάλο αφεντικό.

Ο εισαγγελέας είχε διατάξει να προσαχθεί ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ με τη διαδικασία του Αυτοφώρου για παράνομη είσοδο σε αγωνιστικό χώρο και παραβάσεις αθλητικής νομοθεσίας. Ο Ιβάν Σαββίδης, ωστόσο, ήταν… άφαντος, με τη διαδικασία του αυτόφωρου να ολοκληρώνεται χωρίς να καταφέρουν οι Αστυνομικοί να τον εντοπίσουν.

Και ζήσαμε εμείς καλά κι αυτοί καλύτερα…

Κι όπως θα έλεγε και ο Μάνος Χατζιδάκης “καληνύχτα Κεμάλ, αυτός ο κόσμος δεν θ’ αλλάξει ποτέ…”.

To Top