Ένα χρόνο «φεσώνει» την εφορία η ΑΕΚ, για το άρθρο 44!

Σε αντίθεση με τον Άρη, που φροντίζει να εξυπηρετεί τις δόσεις για την αποπληρωμή των χρεών του βάσει της ρύθμισης του άρθρου 44, η ΠΑΕ ΑΕΚ είναι προκλητικά ασυνεπής απέναντι στην εφορία, οφείλοντας τις δόσεις του 2011, ύψους 1,235 εκατ. ευρώ! Έτσι, η ευνοϊκή ρύθμιση που της είχε γίνει, κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα…

Τι λέει το ένστικτό σου για τον μεγάλο τελικό Μπάγερν – Τσέλσι; Πόνταρε στην expekt.com, με Bonus εγγραφής 125 €!

Ο προϊστάμενος της ΦΑΕ Αθηνών, Σταύρος Καββαδίας, μίλησε στην εφημερίδα Live Sport για την επίσκεψη του Ντέμη Νικολαΐδη και τόνισε πως δεν έλαβε καμία διαβεβαίωση από τον πρώην πρόεδρο και παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ για την αποπληρωμή της δόσης του 2011 για την ρύθμιση των χρεών μέσω του άρθρου 44:

«Ο κ. Νικολαΐδης με επισκέφτηκε και θέλησε να ενημερωθεί για τα χρέη της ΑΕΚ. Ζήτησε να μάθει τι δυνατότητές έχει αναφορικά με την αποπληρωμής τους. Αυτό και τίποτα άλλο. Δεν έλαβα καμία διαβεβαίωση για την εξόφληση της δόσης του άρθρου 44. Αυτό που έγινε ξεκάθαρο είναι το ότι δεν θέλουμε να βάλουμε θηλιά στο λαιμό του συλλόγου, όμως δεν μπορούμε να ζημιώσουμε το Δημόσιο».

Όπως τόνισε ο κ. Καββαδίας, η δόση που εκκρεμεί ανέρχεται στο ποσό των 1,235 εκ. ευρώ και δεν πληρωθεί το Δημόσιο θα προχωρήσει σε διάρρηξη της απόφασης για την ρύθμιση μέσω του άρθρου 44, που σημαίνει ότι τα χρέη της ΑΕΚ θα εκτοξευτούν και πάλι στα 200 εκ. ευρώ:

«Αυτή τη στιγμή και αν εξαιρέσουμε το άρθρο 44, δεν υπάρχει άλλο αρρύθμιστο χρέος. Οι υπόλοιπες οφειλές έχουν τακτοποιηθεί εμπρόθεσμα. Αντίθετα, για το άρθρο 44 έχουν πληρωθεί από το 2004 επτά δόσεις και εκκρεμεί η δόση του 2011, που είναι η πολύ μεγάλη εκκρεμότητα. Ενημερώσαμε τον κ. Δημητρέλο ότι αν η ΑΕΚ δεν την εξοφλήσει, θα στείλουμε εξώδικο με το οποίο θα την ενημερώνουμε ότι θα προχωρήσουμε σε διάρρηξη της απόφασης για το άρθρο 44.

Αυτό σημαίνει ότι τα χρέη της θα εκτοξευτούν ξανά στα 200 εκ. ευρώ. Βέβαια, από τη στιγμή της έναρξης αυτής της διαδικασίας η ΑΕΚ θα έχει ένα μήνα και παράταση δέκα ημερών στη διάθεσή της για να εξοφλήσει όλο το ποσό και όχι να το αποπληρώσει τμηματικά. Πρέπει να καταλάβετε ότι το άρθρο 44 είναι απόφαση δικαστηρίου και πρόκειται για συμφωνία πιστωτών».

To Top