Δαμιανίδης και Αρβανίτης για τις οφειλές και το μέλλον του Άρη

Δηλώσεις του προέδρου της ΚΑΕ, Γιάννη Δαμιανίδη για την αιτία δημιουργίας οφειλών, αλλά και του… επικείμενου διαδόχου στην προεδρία, Λευτέρη Αρβανίτη για το τι προτίθεται να κάνει ώστε διορθώσει την κατάσταση φιλοξενούνται σήμερα σε δημοσίευμα της “Καθημερινής”.

Τι λέει το ένστικτό σου για τον μεγάλο τελικό Μπάγερν – Τσέλσι; Πόνταρε στην expekt.com, με Bonus εγγραφής 125 €!

Ο Γιάννης Δαμιανίδης ρωτήθηκε ποια είναι η βασική αιτία δημιουργίας νέων οφειλών και απάντησε πως “είναι πολύ δύσκολο όταν προέρχεται ένας παράγοντας μέσα από την ίδια την ομάδα να λειτουργήσει χωρίς το συναίσθημα. Αυτό ήταν ένα μειονέκτημα για όλους μας, γιατί είμαστε όλοι γεννημένοι “Αρειανοί” και πολλές φορές το συναίσθημα σε παρασύρει. Μη ξεχνάμε ότι η ομάδα ήταν ανταγωνιστική σε υψηλό επίπεδο, κατέκτησε ένα κύπελλο, έπαιξε σε άλλους δύο τελικούς κυπέλλου, στον τελικό του ULEB Cup, πήγε δυο φορές στο Top16 της Ευρωλίγκας, έχοντας από τα μικρότερα μπάτζετ σε σχέση με τους αντιπάλους. Ενας παίκτης παραπάνω ερχόταν και αυτό στοίχιζε σε όλους… Αν συνυπολογίσει κανείς και το ότι στη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχουν οι… λεφτάδες και τα τελευταία δύο χρόνια η κρίση είναι εμφανής εντονότατα, μπορεί να καταλάβει γιατί η ομάδα έφτασε εδώ. Λάθη έγιναν και με στενοχωρούν περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο».
Επειτα από 12 χρόνια παρουσίας στις διοικήσεις του Αρη σε κεντρικό ρόλο (πρόεδρος, διευθύνων σύμβουλος), προσθέτει: «Είναι λογικό να υπάρχει φθορά και τη βιώνω. Ημουν μπροστά πάντα. Φυσικά και υπάρχει φθορά και γι’ αυτό είχα πει ότι ήθελα να φύγω το 2009. Με το που έφυγε η ΓΕΝΕΣΙΣ και ο κ. Τζεβελέκης δεν υπήρχε ο άνθρωπος που θα έδινε όραμα. Δεν ήμουν εγώ αυτός. Δεν είχα τις δυνατότητες. Πρέπει να υπάρχει ομοψυχία παραγόντων, γιατί δεν υπάρχει άλλη λύση. Ο Αρης είναι ένα σωματείο που μαστίζεται από εμφυλίους. Αυτό πρέπει να ξεπεράσει…».

Ο Λευτέρης Αρβανίτης βγήκε μπροστά σε μια δύσκολη στιγμή για τον σύλλογο και εξήγησε γιατί το έκανε. “Κάποιος έπρεπε να κάνει κάτι. Εβλεπα ότι υπάρχει αδιέξοδο διοικητικό και η ομάδα έχει φτάσει στο χείλος της καταστροφής. Ετσι πήρα την πρωτοβουλία να δημιουργηθεί ένα σχήμα, το οποίο θα στοχεύσει πρωτίστως στη συσπείρωση του κόσμου και θα του δώσει ξανά όραμα. Αυτό είναι το ένα σκέλος. Το άλλο αφορά το γεγονός ότι θα πρέπει να πληρώνουμε στο κράτος, σε παίκτες, σε προμηθευτές”, τόνισε ο κ. Αρβανίτης, προσθέτοντας πως “έχω ήδη σκέψεις στο μυαλό μου και θα τις δημοσιοποιήσουμε με το που θα ξεκινήσει η νέα διοίκηση. Αυτές οι ενέργειες που θα γίνουν θα δείξουν και τον δρόμο προς τη συσπείρωση και το όραμα. Δεν είμαι μόνος μου, δεν μπορώ να αναλάβω εγώ μια ομάδα σαν τον Αρη. Είναι όμως ανάγκη να μπουν στην ομάδα νέοι άνθρωποι, άφθαρτοι και σε αυτό συμφωνούν και παλιοί παράγοντες και φυσικά οι μέτοχοι…”.

To Top