ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ένινγκ: “Έχουμε καλό κλίμα, μας λείπει ο κόσμος, πάμε για την νίκη”

Ο Μίχαελ Ένινγκ μίλησε για την πρεμιέρα, την προετοιμασία του Άρη, τους στόχους της ομάδας, αλλά και τις μεταγραφές, λίγο πριν την έναρξη της νέας σεζόν.

Αναλυτικά όσα είπε στην κάμερα της Nova:

Για το πόσο έτοιμος είναι ο Άρης: “Η προετοιμασία ήταν μικρή και θα διαρκέσει κι άλλο και μετά την έναρξη των υποχρεώσεων, είμαι γενικά ικανοποιημένος, προπονούμασταν σκληρά και το ευχάριστο είναι ότι δεν είχαμε τραυματισμούς. Γενικά μας αφήνει μια καλή γεύση…”.

Για το νέο σύστημα 4-3-3 και το πώς πέρασε στους παίκτες: “Το σίγουρο είναι ότι έχουμε ένα άλλο σύστημα, με έναν παίκτη εξτρά στον χώρο του κέντρου. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, είναι κάτι που πρέπει να ωριμάσει κι αυτό για να έχει διάρκεια στην απόδοση, μπορεί να χρειάζεται μέχρι και δυο χρόνια για να υπάρχουν αυτοματισμοί στην εντέλεια, ειδικά για εμάς που έχουμε νέους παίκτες και θα έρθουν κι άλλοι. Το σίγουρ που μπορώ να πω είναι ότι έχουμε τους παίκτες για παίξουν το σύστημα αυτό. Σε ότι αφορά το πρέσινγκ είναι κάτι που εφαρμόζεται σοτ γήπεδο, αλλά πρέπει να δουλέψουμε σκληρά στις προπονήσεις”.

Για τους οκτώ νέους παίκτες κι αν προσαρμόστηκαν: “Σε ανθρώπινο επίπεδο και στα αποδυτήρια αυτό έγινε, υπάρχει καλό κλίμα, η έλευση νέων παικτών έφερε νέες φιλίες και σχέσεις. Σε ότι αφορά το παικτικό επίπεδο αυτό θα το δείξει ο χρόνος.”

Για το πόσες μεταγραφές περιμένει και σε ποιες θέσεις: “Δεν μπορώ να πω ακόμα, το μόνο που δεν είναι μυστικό είναι πώς περιμένουμε τον Χατζησαφί, έναν δεύτερο τερματοφύλακα (σ.σ. οι δηλώσεις έγιναν πριν την έλευση του Μπουσέ) και προσωπικά θέλω κι έναν ακόμη κεντρικό αμυντικό. Έχουμε θέσεις που θέλουμε να καλύψουμε, το πιο σημαντικό όμως είναι να φέρουμε όλους τους παίκτες σε τοπ επίπεδο, γιατί κάποιοι είναι πιο πίσω, ώστε να μπορούμε να πούμε ότι η ομάδα παίζει με την καλύτερη ενδεκάδα. Αλλά αυτό χρειάζεται χρόνο”.

Για την πρεμιέρα με την Λαμία και τον βαθμό ετοιμότητας: “Ξεκινάμε με αρνητικές προϋποθέσεις, όπως είναι ο αγωνιστικός χώρος, ο οποίος είναι σε τραγική κατάσταση, ενώ λείπει και ο κόσμος, ο οποίος για εμάς είναι ένα δυνατό όπλο. Με αυτά τα δεδομένα χάνουμε το 50%. Βλέπετε εδώ ότι στο προπονητικό κέντρο είναι άριστες οι συνθήκες. Έρχεται και ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι και είναι ζήτημα ο αγωνιστικός χώρος. Είναι όμως κάτι που πρέπει να ξεπεράσουμε και να επικρατήσουμε για να ξεκινήσουμε με μια νίκη”.

Για την εικόνα που έχει για την Λαμία: “Είναι μια καλά οργανωμένη ομάδα, ξέρει τι ζητάει στο γήπεδο, θέλει να κάνει το δικό της κομμάτι στην λίγκα, είναι δύσκολος αντίπαλος, όλοι περιμένουμε να κερδίσουμε, είναι ένα δύσκολο ματς, αλλά εμείς θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να κερδίσουμε”.

Για τους στόχους του Άρη: “Για το πρωτάθλημα πρώτος στόχος είναι η είσοδος στα πλέι οφ και μετά όσο καλύτερα μπορούμε. Για την Ευρώπη πάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Πριν από την κλήρωση θα μπορούσαμε να έχουμε την Τότεναμ, οπότε θα μιλούσαμε για ένα σύντομο ταξίδι. Θεωρητικά η Ουκρανική ομάδα είναι πιο εύκολος αντίπαλος, αλλά θα χρησιμοποιήσω την φράση κλισέ, θα πάμε παιχνίδι-παιχνίδι με στόχο να φτάσουμε όσο το δυνατόν πιο μακριά”.

To Top