ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ένινγκ: “Λύση του ban, δεν γίνεται αλλιώς”!

Θετικός είναι ο απολογισμός της σεζόν για τον Άρη, όπως δήλωσε ο Μίκαελ Ένινγκ, ενώ για την επόμενη μέρα τόνισε ότι είναι καθοριστικό να λυθεί το ban.

Γλυκόπικρη είναι η γεύση που αφήνει το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής σεζόν στον Μίκαελ Ένινγκ. Ο προπονητής του Άρη, μιλώντας στη NOVA εν όψει του εκτός έδρας ντέρμπι της ομάδας του με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της 10ης (και τελευταίας) αγωνιστικής των πλέι οφ της Super League 1, τόνισε ότι από τη μία οι “κίτρινοι” εκπλήρωσαν τους περισσότερους από τους στόχους που είχαν θέσει, από την άλλη, όμως, θα μπορούσαν να τα είχαν πάει ακόμη καλύτερα. Για παράδειγμα, να είχαν φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου, μια συμμετοχή που έχασαν για μισό λεπτό!

Η απάντηση που έδωσε ο Γερμανός τεχνικός του Άρη στην ερώτηση σχετικά με τον απολογισμό της σεζόν, είναι πολύ χαρακτηριστική. Είπε: “Είχαμε κάποιους στόχους, τους οποίους τους εκπληρώσαμε. Θέλαμε να βγούμε στην Ευρώπη, το καταφέραμε. Πήραμε την πέμπτη θέση κι αυτό είναι βέβαιο πριν την ολοκλήρωση των πλέι οφ. Αυτό είναι σημαντικό. Είχαμε το στόχο να πάμε στον τελικό του Κυπέλλου, αλλά για τριάντα δευτερόλεπτα δεν τα καταφέραμε. Όσοι, όμως, είδαν τα δύο αυτά παιχνίδια (σ.σ. με αντίπαλο την ΑΕΚ στον ημιτελικό του Κυπέλλου), ξέρουν ότι θα έπρεπε να είμαστε εκεί, στον τελικό. Θα ήθελα να έχω πλήρη ομάδα στα πλέι οφ. Πιστεύω ότι αν είχα την ομάδα που είχα στο υπόλοιπο της σεζόν, θα μπορούσαμε να σημειώσουμε κάποιες επιτυχίες, να δείξουμε καλύτερα πράγματα”.

Ο Μίκαελ Ένινγκ σχολίασε ακόμη πώς βίωσε τα τρία κομβικά γεγονότα της σεζόν, που ήταν η επιβολή του απαγορευτικού μεταγραφών στον Άρη μεσούσης της σεζόν, η περίοδος της καραντίνας, αλλά και το άδειασμα του ρόστερ μετά την 30ή Ιουνίου, ενώ υπήρχαν πολλά, σημαντικά και διαδοχικά παιχνίδια μπροστά. Κι όσο για την επόμενη μέρα, μετά το τέλος της περιόδου, αυτό που τόνισε είναι ότι το πρώτο που έχει κατά νου είναι να λυθεί το θέμα του ban. “Θεωρώ ότι θα λυθεί, διότι δεν γίνεται αλλιώς”, δήλωσε μετ’ επιτάσεως.

Σχετικά με το ντέρμπι που ακολουθεί με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, ο Ένινγκ σχολίασε με σχετική απογοήτευση ότι πρόκειται για μια δύσκολη διαδικασία για τον Άρη, διότι σε αυτό το ματς οι “κίτρινοι” ενδέχεται να πάνε με ακριβώς έντεκα παίκτες, λόγω τραυματισμών, αλλά και της τιμωρίας του Λίντσεϊ Ροζ. Παρά το γεγονός, όμως, περιμένει από τους παίκτες που θα αγωνιστούν να τα δώσουν όλα, “γιατί αυτό είναι το dna αυτής της ομάδας!”

ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΝΙΝΓΚ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

To Top