ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ένινγκ: «Όσοι μείναμε, θα τα δώσουμε όλα!»

Μπορεί ο Μίκαελ Ένινγκ να έχει πρόβλημα ακόμη και με τον καταρτισμό ενδεκάδας στον Άρη, όμως, όπως δήλωσε στη NOVA, οι εναπομείναντες παίκτες θα κάνουν το καλύτερο.

Στη δύσκολη θέση να μην γνωρίζει ακόμη, αν μπορεί να παρατάξει κανονική ενδεκάδα απέναντι στον Ολυμπιακό, αύριο (8/7) στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Super League 1, βρίσκεται ο Μίκαελ Ένινγκ.
Οι παίκτες που έχουν μείνει στον Άρη είναι 16, δεν είναι όλοι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, οπότε είναι κάτι που απασχολεί σοβαρά το Γερμανό προπονητή των “κίτρινων”. Από εκεί και πέρα, όμως, όπως τόνισε στη συνέντευξη που έδωσε αποκλειστικά στη NOVA, αυτοί που θα είναι διαθέσιμοι, θα τα δώσουν όλα απέναντι στον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος.

“Δεν προλάβαμε να επανακάμψουμε πλήρως από το προηγούμενο παιχνίδι. Υπάρχει κούραση, έχουμε θέματα με κάποιους παίκτες, δεν μπορώ να πω αυτή τη στιγμή ποιοι θα είμαστε και πώς θα παίξουμε, αλλά πρέπει να παίξουμε και θα το κάνουμε”, δήλωσε αρχικά ο Ένινγκ. Και συνέχισε: “Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να έχουμε μια κανονική ενδεκάδα. Αυτή τη στιγμή δεν είμαι σίγουρος 100%. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Ξέρω τους παίκτες μου, όμως, και είμαι σίγουρος ότι αυτοί που θα αγωνιστούν, θα τα δώσουν όλα”.

Ο προπονητής του Άρη σχολίασε ακόμη την κατάσταση που βρίσκεται ο τραυματίας Ούγκο Σόουζα, όπως και την αναμενόμενη επιστροφή στην ομάδα του Γιάννη Φετφατζίδη.

Για το παιχνίδι με τους “ερυθρόλευκους” είπε ότι ο Ολυμπιακός αγωνίζεται έχοντας μεγάλο κίνητρο, το οποίο -πλέον- είναι να προετοιμαστεί σωστά για τον επαναληπτικό με τη Γουλβς. Για τον Άρη, τόνισε, η αυριανή αναμέτρηση δεν θα είναι όπως οι προηγούμενες στη σεζόν με τον Ολυμπιακό, αλλά μια αναμέτρηση ειδικών συνθηκών, στην οποία οι “κίτρινοι” θα κοιτάξουν πρωτίστως να αμυνθούν σωστά.

Αναλυτικά όσα είπε:

“Το παιχνίδι αυτό έρχεται πολύ γρήγορα μετά το προηγούμενο. Υπάρχει κούραση στην ομάδα. Έχουμε και κάποια μικρά θέματα τραυματισμού με κάποιους παίκτες. Δεν μπορώ να πω πώς θα είμαστε και ποιοι θα παίξουμε. Πρέπει όμως να παίξουμε και θα παίξουμε” τόνισε αρχικά για την κατάσταση της ομάδας του.

Για το αν θα επιστρέψουν ο Σόουζα και ο Φετφατζίδης στο επόμενο παιχνίδι: “Ο Σόουζα πονάει ακόμα και δεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα του. Ίσως να προλάβει με τον ΟΦΗ. Για τον Φετφατζίδη, να έρθει πρώτα και μετά θα δούμε. Δεν θα πω κάτι.”

Για την πιθανότητα να υπάρχει πρόβλημα καταρτισμού της ενδεκάδας αν δεν είναι έτοιμοι οι δύο παίκτες: “Σαφώς έχουμε πρόβλημα. Αυτή την στιγμή θέλω να πιστεύω πως θα είμαστε σε θέση να έχουμε μια κανονική ενδεκάδα αύριο. Οι παίκτες μου παίζουν και τα δίνουν όλα. Ελπίζω πως θα είμαστε καλύτερα αύριο.”

Για τον ερχόμενο αντίπαλο του Άρη: “Ο Ολυμπιακός είναι αναμφίβολα δίκαια πρωταθλητής. Έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Έχει κίνητρο γιατί έχει μπροστά του το Ευρωπαϊκό παιχνίδι. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά εμείς επικεντρωνόμαστε στο δικό μας παιχνίδι.”

Για το τι περιμένει ο ίδιος από τους ποδοσφαιριστές του, παρά τα όσα προβλήματα: “Αυτό το παιχνίδι δεν είναι το ίδιο όπως τα άλλα. Παίξαμε τρεις φορές με τον Ολυμπιακό όταν ήμασταν κανονικά σαν ομάδα. Κοιτούσαμε να παίξουμε το ποδόσφαιρο μας. Βάλαμε και τα γκολ μας. Παίξαμε για να κερδίσουμε. Τώρα είναι διαφορετική κατάσταση. Θα ρίξουμε αναγκαστικά το βάρος στην άμυνα και τα υπόλοιπα θα τα δούμε στο γήπεδο.”

To Top