Ένοχος ο Ψωμιάδης για την Εισαγγελέα

Η Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του Μάκη Ψωμιάδη για κακουργηματική απόπειρα εκβίασης, δωροδοκία και δωροληψία κατ΄ εξακολούθηση και την αθώωσή του για τις κατηγορίες περί σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η Εισαγγελέας Βιργινία Σακελλαροπούλου πρότεινε την ενοχή αρκετών κατηγορουμένων για το σκάνδαλο των στημένων παιχνιδιών, μεταξύ των οποίων και του Μάκη Ψωμιάδη. Για τον πρώην ισχυρό άνδρα της ΑΕΚ και της Καβάλας, ζήτησε να αθωωθεί γα τη τη σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, καθώς και για το Καβάλα-Ηλυσιακός.

Ωστόσο, πρότεινε την ενοχή του για δωροδοκία- δωροληψία κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για απόπειρα εκβιασμού σε βαθμό κακουργήματος! Παράλληλα, έδειξε ως ένοχους για δωροδοκία τους Χριστοβασίλη, Παπακώστα, Αμανατίδη, Ριαβόγλου, Μητρόπουλο και Κωτούλα και χαρακτήρισε το ποδόσφαιρο ως «σκοτεινό χώρο που καλύπτεται από σιωπή». Η διαδικασία συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων.

Η κυρία Σακελλαροπούλου πρότεινε την ενοχή του Γιάννη Παπακώστα για δωροδοκία και δωροληψία κατ’ εξακολούθηση και την αθώωσή του για τη συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, και για παράνομο στοιχηματισμό. Τα ίδια ακριβώς πρότεινε και για τους Θωμά Μητρόπουλου, Γιώργο Χριστοβασίλη, Διονύση Κωτούλα, Περικλή Αμανατίδη. Έκρινε τον Κωνσταντίνο Ριαβόγλου ένοχο για όλα τα αδικήματα, ενώ αθώωσε τον Στάυρο Ψωμιάδη, τον Βαγγέλη Αγγελή, τον Γιώργο Χαβενετίδη, τον Δημήτρη Δημητρίου.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, οι κατηγορίες αφορούν τα ματς Αγροτικός Αστέρας – Καβάλα 0-3, Καβάλα – Αγροτικός Αστέρας 4-1, Καβάλα – ΠΑΣ Γιάννινα 2-1, Αναγέννηση Καρδίτσας – Καβάλα 3-0, Ολυμπιακός Βόλου – Ηλυσιακός 0-1, Ηλυσιακός – Εθνικός 3-2, Ηλυσιακός – Αγροτικός Αστέρας 3-2, τα οποία και έκρινε ότι ήταν χειραγωγημένα!

πηγή: gazzetta.gr

To Top