ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δίκη για τη δολοφονία του Άλκη: Σήμερα η αγόρευση του Γιάννη Πουλτσίδη

Με την αγόρευση του έτερου νομικού της οικογένειας του Άλκη Καμπανού, Γιάννη Πουλτσίδη, συνεχίζεται σήμερα η δίκη των δώδεκα οπαδών του ΠΑΟΚ, που κατηγορούνται για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Κατά τη χθεσινή μέρα πραγματοποιήθηκε η αγόρευση του Αλέξη Κούγια, ο οποίος στην έναρξή της ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης αιτήθηκε να σχηματισθεί ξεχωριστή δικογραφία σε βάρος των «12» για εγκληματική οργάνωση.

Ακόμη ζήτησε να αναζητηθούν οι ηθικοί αυτουργοί των ηθικών αυτουργών της δολοφονικής επίθεσης, μιας και όπως είπε υπάρχουν μεγαλύτερα ηλικιακά μέλη στον Σύνδεσμο, «ανώνυμοι ηγέτες που κανείς δεν τολμά να πει το όνομά τους», τα οποία συνεδριάζουν σε ένα «δωματιάκι» και έπειτα δίνουν εντολές στους μικρότερους.

Ο κ. Κούγιας αναφέρθηκε εκτενώς και στην εισαγγελική πρόταση η οποία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή. Υπενθυμίζεται πως η εισαγγελέας Κυριακή Κλιάμπα πρότεινε την ενοχή και των 12 κατηγορούμενων για τη δολοφονία του Άλκη και την απόπειρα ανθρωποκτονίας των δύο φίλων του δείχνοντας ως ηθικό αυτουργό της επίθεσης των 1ο κατηγορούμενο, 9 εκ των κατηγορούμενων ως αυτουργούς και 2 ως συνεργούς.

Ο δικηγόρος εξήγησε πως διαφοροποιείται σε κάποια σημεία με την εισαγγελική πρόταση και έκανε λόγο για περισσότερους από έναν ηθικούς αυτουργούς της στυγερής επίθεσης, βάζοντας στο στόχαστρο τον 12ο κατηγορούμενο.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Δίκη για τη δολοφονία του Άλκη: Σήμερα η… δεκάωρη αγόρευση από την εισαγγελέα! Ανακοινώνει την πρότασή της (video)

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα Τρίτη, η πρόταση της εισαγγελέα, Κυριακής Κλιάμπα στη δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του μετά από επίθεση από οπαδούς του ΠΑΟΚ, στη Χαριλάου, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου του 2022.

Η ίδια προανήγγειλε από έδρας ότι τουλάχιστον δέκα ώρες θα διαρκέσει η αγόρευσή της που ήταν προγραμματισμένη για την περασμένη Παρασκευή, αλλά αναβλήθηκε, καθώς επικαλέστηκε τον τεράστιο όγκο των πρακτικών της ακροαματικής διαδικασίας, που ξεπερνούν τις 2.000 σελίδες.

Σύσσωμος ο ΑΣ Άρης

Σύσσωμος ο Ερασιτέχνης Άρης θα δώσει το “παρών” στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη! Όπως ανακοίνωσε χαρακτηριστικά από χθες “την Τρίτη (06/06) τα γραφεία του συλλόγου θα παραμείνουν κλειστά από τις 09:00 έως τις 12:00, αφού σύσσωμο το προσωπικό, το σταφ, αλλά και εκπρόσωποι του διοικητικού συμβουλίου και των τμημάτων του Ερασιτέχνη θα δώσουν το «παρών» στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου θα γίνει η εισαγγελική πρόταση για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού”.

Το χρονικό της δίκης

Όπως αναφέρει η voria.gr πράγματι, επί 32 συνεδριάσεις στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης -με την πρώτη να χρονολογείται πίσω στον Ιανουάριο- δεκάδες μάρτυρες κλήθηκαν να καταθέσουν για την υπόθεση που πάγωσε μία ολόκληρη χώρα ενώ στην κορύφωση της διαδικασίας, οι δώδεκα κατηγορούμενοι έδωσαν τις δικές τους εξηγήσεις για τη μοιραία νύχτα που στοίχισε τη ζωή στον Άλκη Καμπανό και άφησε τραυματισμένα, σωματικά και ψυχικά -όπως οι ίδιοι περιέγραψαν- τα μέλη της παρέας του.

Στην πάντα ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του ΜΟΔ προβλήθηκαν κατ’ επανάληψη τα βίντεο-ντοκουμέντα από την ώρα της φονικής επίθεσης, που αν και διήρκησε λίγο παραπάνω από ένα λεπτό, μετέτρεψε την οδό Γαζή σε «λουτρό αίματος», όπως άλλωστε είπαν και οι μάρτυρες που μετέβησαν στο σημείο. Στιγμές έντασης, διαξιφισμοί μεταξύ δικηγόρων και πολλά «γιατί» πλαισίωσαν τη διαδικασία, που σε λίγο καιρό θα λήξει με την ετυμηγορία του δικαστηρίου.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς του άτυχου Άλκη που βρέθηκαν στη θέση που ο καθένας απεύχεται, ακούγοντας τις λεπτομέρειες της στυγερής δολοφονίας του παιδιού τους.

Ήταν μάλιστα οι πρώτοι που ανέβηκαν στο βήμα του μάρτυρα, φωτίζοντας πτυχές της ζωής του 19χρονου Άλκη που έγινε σύμβολο κατά της οπαδικής βίας.

Σε μία ανατριχιαστική στιγμή, η μητέρα του 19χρονου, Μελίνα Κακουλίδου, ανεβαίνοντας στο βήμα γύρισε προς τους κατηγορούμενους φωνάζοντας «είμαι η μητέρα. Εδώ και έναν χρόνο περιμένω αυτή τη μέρα. Είμαι η μάνα του Άλκη. Κοιτάξτε με. Σηκώστε το κεφάλι».

«Ήταν όλοι ψυχροί, σαν δολοφόνοι, ήρθαν να σκοτώσουν εκείνη τη στιγμή. Ήρθαν να κάνουν αυτό που ήταν να κάνουν αθόρυβα και να φύγουν». Συγκλονιστική ήταν και η κατάθεση του 21χρονου Α.Β., ενός εκ των βασικών μαρτύρων και κολλητού φίλου του Άλκη, που εκτός από τη βίαιη επίθεση που δέχθηκε ο ίδιος, είδε τον καλύτερό του φίλο να πέφτει νεκρός στα σκαλιά πολυκατοικίας επί της Γαζή.

Για τη μοιραία νύχτα κλήθηκαν να μιλήσουν και άλλοι τρεις φίλοι του Άλκη που βρέθηκαν αντιμέτωποι με την παρέα των χούλιγκαν. Ο ένας μάλιστα δέχθηκε χτύπημα με δρεπάνι στο πίσω μέρος του σώματός του ενώ οι άλλοι δύο κατάφεραν να γλιτώσουν από την επίθεση φεύγοντας γρήγορα από τα σκαλιά της πολυκατοικίας.

Αστυνομικοί, γιατροί, διασώστες του ΕΚΑΒ και αυτόπτες μάρτυρες ανέβηκαν διαδοχικά στο βήμα σε μία προσπάθεια να ενωθούν τα κομμάτια του παζλ της συγκλονιστικής υπόθεσης. Από την εξιχνίαση της δολοφονίας στο τι αντίκρισαν όσοι έφτασαν πρώτοι στο σημείο της φονικής επίθεσης, οι λεπτομέρειες για τις τελευταίες στιγμές του Άλκη Καμπανού ήταν γροθιά στο στομάχι.

Διαφωνία ιατροδικαστών για την αιτία θανάτου

«Επειδή αυτά που θα ακούσουμε είναι πολύ σκληρά, ως μάνα συμβουλεύω τους γονείς του Άλκη να βγουν από την αίθουσα», είπε η ιατροδικαστής Λήδα Κοβάτση που ήταν αυτή που διενήργησε την νεκροψία-νεκροτομή στη σορό του Άλκη Καμπανού.

Η ιατροδικαστής επέμεινε πως ο θάνατός του προκλήθηκε από συρροή τραυμάτων, στα κάτω άκρα με αιχμηρά αντικείμενα και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. «Δεν θα απομονώσω καμία βλάβη στο σώμα του. Δεν θα σωζόταν ούτε έξω από το νοσοκομείο. Το παιδί ήταν τελειωμένο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ως προς το πόρισμά της διαφώνησαν τρεις ιατροδικαστές-τεχνικοί σύμβουλοι από την πλευρά των κατηγορούμενων, καταθέτοντας πως υπεύθυνο για τον θάνατο του Άλκη ήταν το τραύμα που έπληξε τη μηριαία αρτηρία. Η Κατερίνα Αποστολίδου, ο Γρηγόρης Λέων και ο Δημήτρης Γαλεντέρης έδωσαν τις δικές τους εκδοχές για τον μηχανισμό θανάτου δείχνοντας το τραύμα στον δεξιό μηρό ως το θανατηφόρο.

Υπενθυμίζεται πως μέσω του συνηγόρου τους, Αλέξη Κούγια η οικογένεια του Άλκη κατέθεσε μήνυση σε βάρος των τριών ιατροδικαστών ενώ η εισαγγελέας Κυριακή Κλιάμπα καταλόγισε στον Δημήτρη Γαλεντέρη απόπειρα παραπλάνησης του δικαστηρίου, όταν κατέθεσε στην έκθεσή του φωτογραφία τραύματος που προήλθε από άλλο όργανο από αυτό που περιέγραφε.

Τι ισχυρίστηκαν οι κατηγορούμενοι – Ο «ξανθός άγγελος» που πήρε την ευθύνη

Με τη λέξη «συγγνώμη» να είναι η πρώτη που ακούγεται, ένας ένας οι δώδεκα κατηγορούμενοι απολογήθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου. Καθισμένοι σε τρεις τετράδες, όπως επέβαιναν στα αυτοκίνητα τη μοιραία νύχτα, οι νεαροί οπαδοί του ΠΑΟΚ τοποθέτησαν τους εαυτούς τους αλλά και τους συγκατηγορούμενούς τους στον χωροχρόνο της επίθεσης.

Αρνούμενοι όλοι πως είχαν ανθρωποκτόνο δόλο, αναφέρθηκαν σε μία επίθεση οπαδών του Άρη σε φίλους του ΠΑΟΚ στο Ωραιόκαστρο, που στάθηκε αφορμή για την απόφαση να «κυνηγήσουν οπαδούς του Άρη». Μετά τις αποκαλύψεις για τα όπλα που ορισμένοι πήραν από τον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ, στον οποίο ήταν όλοι συγκεντρωμένοι, μόνο ένας -ο δεύτερος εκ των κατηγορούμενων- ομολόγησε ότι χτύπησε τον Άλκη με τις υπόλοιπες κακώσεις στο σώμα του νέου να αποτελούν ακόμα και σήμερα γρίφο.

Η εξέλιξη αυτή ψιθυρίζονταν αρκετές ημέρες πριν στους διαδρόμους των δικαστηρίων, όπου έφταναν πληροφορίες από το κλίμα στα κρατητήρια του Μεταγωγών. Ο κατηγορούμενος, τον οποίο η αδελφή του αποκάλεσε «ξανθό άγγελο» στην κατάθεσή της, άλλαξε ξαφνικά στάση από την αρχική άρνηση της εμπλοκής του. Οι υπόλοιποι διατήρησαν την ίδια στάση.

Ένας (δωδέκατος) ισχυρίστηκε πως είχε τον ρόλο του απλού ταξιτζή, τρεις (πρώτος, έκτος και όγδοος) ότι δεν πλησίασαν στο σημείο της επίθεσης, τρεις (ένατος, δέκατος και ενδέκατος) ότι χτύπησαν τους φίλους του Άλκη με καραμπίτ, δρεπάνι και στειλιάρι και τέσσερις (τρίτος, τέταρτος, πέμπτος και έβδομος) ότι πέρασαν από τα σκαλιά χωρίς όμως να έχουν συμμετοχική δράση στη δολοφονική επίθεση (ο έβδομος μόνο ισχυρίστηκε πως χτύπησε με μπουνιά τον φίλο του Άλκη).

Αν γνωρίζει τι σημαίνει «εξιλαστήριο θύμα», ρώτησε η εισαγγελέας τον δεύτερο κατηγορούμενο, που ομολόγησε το χτύπημα που έπληξε τη μηριαία αρτηρία καθώς και ότι μαχαίρωσε έναν από τους φίλους του Άλκη ενώ επαναλαμβανόμενες ήταν οι ερωτήσεις τόσο της ίδιας όσο και της έδρας για τα «ορφανά τραύματα» στο σώμα του άτυχου νέου, ζητώντας απαντήσεις για το ποιοι τα προκάλεσαν.

Η εισαγγελική λειτουργός αναμένεται να κάνει σήμερα αναδρομή στο σύνολο της ακροαματικής διαδικασίας, αναλύοντας όλα τα στοιχεία που θα οδηγήσουν στην πρότασή της προς το δικαστήριο.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δίκη για τη δολοφονία του Άλκη: Σήμερα η απολογία των 12 κατηγορούμενων

Σήμερα Τρίτη θα ξεκινήσει η απολογία των 12 κατηγορούμενων για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022, στην περιοχή της Χαριλάου.

Η αρχική εκτίμηση ήταν ότι οι απολογίες θα ξεκινήσουν χθες, ωστόσο η έδρα αποφάσισε να ξεκινήσουν σήμερα και χθες έγινε η εξέταση ενός τεχνικού, ο οποίος «έκλεισε» τον κατάλογο των μαρτύρων υπεράσπισης. Πρόκειται για μάρτυρα που καταθέτει για λογαριασμού του τελευταίου κατηγορούμενου.

Σήμερα, τη «σκυτάλη» θα πάρουν οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι (ηλικίας 21 έως 26 ετών) και ήδη προσωρινά κρατούμενοι, που θα κληθούν ένας ένας να απολογηθούν. Η διαδικασία των απολογιών αναμένεται να συνεχιστεί και στις επόμενες συνεδριάσεις του δικαστηρίου, μέσα στην εβδομάδα.

Μέχρι στιγμής ουδείς εκ των 12 κατηγορούμενων παραδέχθηκε ότι χτύπησε τον Άλκη, παρότι όλοι ομολόγησαν (στις αρχικές τους τοποθετήσεις κατά την έναρξη της δίκης, πριν από τρεις μήνες) ότι ήταν παρόντες στο αιματηρό επεισόδιο.

 

To Top