ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Εβδομάδα διαβουλεύσεων στον Άρη για την Ευρώπη!

Εβδομάδα διαβουλεύσεων για την Ευρώπη στον Άρη…

Οι εξελίξεις με την επίσημη ενημέρωση του Basketball Champions League για τον… χάρτη της διοργάνωσης στην περίοδο 2023-24, φέρνουν τον Άρη μπροστά στο σταυροδρόμι κρίσιμων αποφάσεων. Ο Άρης καλείται να αποφασίσει μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου το τι θα πράξει με το κεφάλαιο Ευρώπη, ανάλογα με τις εξελίξεις που θα υπάρξουν. Και αυτή η εβδομάδα που “κυλάει” είναι κρίσιμη και καθοριστική.

Ο Άρης σκοπεύει να δηλώσει συμμετοχή στο Eurocup, που διοργανώνει η Ευρωλίγκα και θα περιμένει τις αποφάσεις του Basketball Champions League, που είναι η πρώτη του επιλογή, προκειμένου να μάθει αν θα πάρει μέρος στην κανονική περίοδο της διοργάνωσης της FIBA.

Οι “κιτρινόμαυροι” θα συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής, με τα απαραίτητα έγγραφα και δικαιολογητικά και θα την αποστείλουν μέχρι την Πέμπτη 15 Ιουνίου, που λήγει η σχετική διορία στα κεντρικά της Ευρωλίγκας, ώστε να έχουν την εναλλακτική, σε περίπτωση που δεν συμπεριληφθούν στον σχεδιασμό του BCL.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η δήλωση συμμετοχής δεν σημαίνει ότι θα αγωνιστεί σίγουρα στη διοργάνωση, καθώς τον τελευταίο λόγο έχει η Γενική Συνέλευση των μετοχών της Ευρωλίγκας, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Ιούνιο.

Υπενθυμίζεται ότι το Basketball Champions League θα λάβει τις οριστικές αποφάσεις και θα διαμορφώσει τον χάρτη του BCL της νέας αγωνιστικής περιόδου, μέχρι τις 28 Ιουνίου.

Σε αυτό το διάστημα, οι διοικούντες του Άρη θα εντείνουν τις επαφές με τους με τους διοργανωτές, ώστε να εξαντλήσουν τα περιθώρια να βρεθεί η ομάδα στη regular season του θεσμού, ενώ υπάρχει πάντα και το ενδεχόμενο να τοποθετηθεί στα Προκριματικά, εξέλιξη, όμως, που δεν επιθυμούν. Να σημειωθεί ότι το FIBA Europe Cup, στην Προκριματική φάση του οποίου πήρε μέρος πέρυσι η ομάδα δεν ενδιαφέρει.

Σε περίπτωση που επιλέγουν οι “κιτρινόμαυροι” να συμμετάσχουν στο BCL, θα αποσύρουν τη δήλωση συμμετοχής στο Eurocup.

To Top