Έντι Τζόνσον: «Έφερα μία μαύρη γάτα στην προπόνηση και ο Ιωαννίδης την ακύρωσε»

Η απώλεια του Γιάννη Ιωαννίδη, που έφυγε σε ηλικία 78 ετών, έχει συγκλονίσει όχι μόνο τους οικείους του, αλλά και όσους είχαν την τύχη να συνεργαστούν μαζί του, από κάθε γωνιά της γης.

Ένας από αυτούς είναι και ο Έντι Τζόνσον, σπουδαίος NBAer που φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού τη σεζόν 1994-95, όταν ο «Ξανθός» ήταν στον πάγκο της ομάδας. Παρόλο που έπαιξε μόλις μία χρονιά με τα «ερυθρόλευκα», πρόλαβε να εκτιμήσει όσο κανέναν τον Έλληνα τεχνικό.

Μάλιστα, μιλώντας σε podcast στην πατρίδα του, ο Τζόνσον όχι μόνο χαρακτήρισε τον Ιωαννίδη «υπέροχο προπονητή», αλλά μοιράστηκε και μία αστεία ιστορία μαζί του.

Aναλυτικά όσα δήλωσε:

«Είχαμε μπει σε ένα λεωφορείο για να πάμε σε έναν αγώνα και είχαμε κάνει ήδη μία ώρα. Ήμουν πάντα στις πρώτες θέσεις. Είδαμε μία μαύρη γάτα να περνάει το δρόμο. Και ο κόουτς δεν άφησε να πάει το λεωφορείο να πάει από εκείνο το δρόμο. Ζήτησε από τον οδηγό να αλλάξει δρόμο και κάναμε άλλα 35 λεπτά για να φτάσουμε στον προορισμό μας», είπε και συνέχισε: «Μία εβδομάδα μετά, έξω από το σπίτι μου υπήρχαν πολλές γάτες. Έπιασα μία μαύρη γάτα – δεν ήθελα να κάνω και προπόνηση – και την πήρα μαζί μου στο γήπεδο. Την άφησα ελεύθερη και είπα στους συμπαίκτες μου ότι “σήμερα έχουμε ρεπό”. Η γάτα τριγύριζε, την είδε ο Ιωαννίδης και φώναξε “τελειώσαμε”! Δεν του το είχα πει, παρά μόνο όταν πήραμε το πρωτάθλημα. Ένας υπέροχος προπονητής, θα μας λείψει».

To Top