Το έντονο… κίτρινο στο νέο σήμα και το Βυζάντιο!

Έντονες είναι οι αντιδράσεις και τα σχόλια σχετικά με το νέο λογότυπο του ΠΑΟΚ που εκτός από το άσπρο και το μαύρο χρώμα έχει πλέον έντονο κίτρινο χρώμα (!), με τους δημιουργούς να εξηγούν πως το έκαναν για τονιστεί η σχέση με το Βυζάντιο και η επιδίωξη για να αριστεύσει!

Ο ένας εκ των υπευθύνων της εταιρίας Beetroot Design Group, Αλέξανδρος Νίκου ανέλυσε και ορισμένα τεχνικά χαρακτηριστικά λέγοντας: «Θέλαμε να τονίσουμε τις γραμμές του δικεφάλου, να δώσουμε όγκο στο λογότυπο και να δώσουμε και ένα ρετρό χαρακτήρα στο σήμα».

H επίσημη παρουσίαση έγινε σήμερα και ήδη υπάρχουν στο διαδίκτυο πολλά σχόλια για το αμφιλεγόμενο σήμα.

Me την ευκαιρία αυτή, αρκετοί αναγνώστες μας έστειλαν μια ιστορική αναφορά σχετικά με τα κιτρινόμαυρα χρώματα και το Βυζάντιο:

“Τα χρώματα της ομάδας, είναι το κίτρινο και το μαύρο. Η επιλογή των συγκεκριμένων χρωμάτων δεν ήταν καθόλου τυχαία. Θέλανε να θυμίζουν έντονα το Βυζάντιο, μιας και η Θεσσαλονίκη, ήταν η δεύτερη πολιτεία της Αυτοκρατορίας του Βυζαντίου. Το 1925, προκειμένου να κρατήσει τα χρώματα, έδωσε αγώνα με αντίπαλο την Ένωση Κωνσταντινουπολιτών (ένα χρόνο μετά μετονομάστηκε σε Π.Α.Ο.Κ.), διότι οι αντίπαλοί του θέλανε και αυτοί να έχουν τα ίδια χρώματα.Το 5-2 όμως, υπέρ του ΑΡΗ – μέσα σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα – στον αναμεταξύ τους αγώνα, θα είναι η “ταφόπλακα” και θα κατοχυρώσει οριστικά και αμετάκλητα τα κιτρινόμαυρα χρώματα στο “ΘΕΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ””!

To Top