Έντονο παρασκήνιο, η ΕΠΟ θέλει να «σταματήσει» τον Άρη πριν τις 11 Ιανουαρίου

Η συνέντευξη που παραχώρησε ο Γιώργος Σφυρής στο PRESSARIS, ο νομικός και πρώην μέλος του διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ, ήταν αποκαλυπτική.

Ο Άρης έχει δυο σημαντικά νομικά όπλα για να απαντήσει στις αστείες και σαθρές δικαιολογίες περί αυτοδιοίκητου, τη στιγμή που η ίδια η Ελληνική Ομοσπονδία έχει… ξεχάσει να προβλέψει κανονισμούς για τις ομάδες που μπαίνουν σε διαδικασία πτώχευσης, ενώ παράλληλα και ο ίδιος ο νόμος δεν απαγορεύει καμία ΠΑΕ να προσφύγει στα δικαστήρια, όπως έχουν προσφύγει οι κίτρινοι. Απλά και ξεκάθαρα πράγματα.

Οι πληροφορίες από την Αθήνα έχουν φουντώσει τις τελευταίες μέρες και δίνουν σαφές το στίγμα των εξελίξεων. Με βάση την νομολογία, εφόσον ο Άρης δικαιωθεί στις 11 Ιανουαρίου από το δικαστήριο και μπει στο άρθρο 99, τότε η ΕΠΟ θα βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κάνει επί της ουσίας τίποτα. Ο Άρης θα ανοίξει έναν δρόμο, τον οποίο ενδεχομένως θα ακολουθήσουν κι άλλες ΠΑΕ είτε είναι μικρές, είτε μεγάλες σε μια προσπάθεια να επιβιώσουν.

Για τον βασικό αυτό λόγο, υπάρχει έντονο παρασκήνιο, για να «σταματήσει» η προσπάθεια του Άρη, πριν φτάσει στο ακροατήριο, δηλαδή στις 11 Ιανουαρίου, παρασκήνιο που περιλαμβάνει όλων των ειδών πιέσεις και παρεμβάσεις, ώστε οι κίτρινοι να κάνουν πίσω. Τα συμφέροντα είναι γνωστά εδώ και πολλά χρόνια, για το ποιες ομάδες… εξυπηρετούνται.

Με βάση την αποφασιστικότητα που υπάρχει, αλλά και όπως αναμένεται να αναλυθεί εκτενώς στη σημερινή συνέντευξη της ΠΑΕ Άρης, ο κιτρινόμαυρος σύλλογος είναι αποφασισμένος να τραβήξει μέχρι τέλους τον μοναχικό δρόμο της επιβίωσης του, όσο μεγάλες κι αν είναι παρεμβάσεις. Άλλωστε, είναι ο μοναδικός δρόμος για την ίδια του την σωτηρία! Και σε αυτόν δεν έχει το δικαίωμα απέναντι στον κόσμο του να κάνει πίσω.

To Top