Έξοδος από το «δωμάτιο πανικού»

«Αναρωτιέται κανείς πως αυτή ομάδα, με το DNA που διαθέτει ο σύλλογος, βρίσκεται σε τόσο δεινή θέση…» γράφει στο blog του ο Τάσος Πακλατζής, παραδέχεται ότι η ιστορία μοιάζει με κακόγουστο αστείο και περιγράφει τι χρειάζεται ο Άρης για να ξεκολλήσει από την παρατεταμένη αγωνιστική κρίση…
 

Στο σημείο που φτάσαμε απαιτείται ψυχραιμία. Όχι κινήσεις υπό το βάρος της πίεσης που ασκείται στην ομάδα καθημερινά λόγω αποτελεσμάτων και εμφανίσεων. Η οικογένεια του Άρη (όλα τα γρανάζια του) οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Δεν ήρθε η καταστροφή, αλλά ούτε βιώνουμε περίοδο άκρατης ευτυχίας στο ποδοσφαιρικό τμήμα και για το λόγο αυτό τα βήματα από δω και πέρα πρέπει να είναι σταθερά και μελετημένα.

Κακός σύμβουλος ο πανικός που μπορεί να επιδεινώσει καταστάσεις, να μεγεθύνει προβλήματα. Ο Άρης μοιάζει να βρίσκεται σε μια εικονική πραγματικότητα. Για άλλους, η αγωνιστική παρουσία της ομάδας δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα κακόγουστο αστείο. Αστείο, που άρχισε πριν την έναρξη της χρονιάς (βλέπε φιλικά) και συνεχίζεται  Χριστουγεννιάτικα με την ίδια κακογουστιά.

Αναρωτιέται κανείς πως αυτή ομάδα, με το DNA που διαθέτει ο σύλλογος, βρίσκεται σε τόσο δεινή θέση. Δεν είναι κριτήριο μόνο η αδυναμία των αποτελεσμάτων, όσο η ψυχολογία που καλλιεργείται στους κύκλους της ομάδας και στον κόσμο.

Σε ένα πρωτάθλημα όπως η σούπερ λιγκ, ο Άρης παίζει ένα ρόλο ο οποίος απέχει στάδια από την ιδιοσυγκρασία του. Ο ρόλος του κομπάρσου –ακόμα και σε τραγικές εποχές- είναι ξένος προς αυτόν.  Ίσως, αυτός είναι ο κυριότερος λόγος της δυσάρεστης κατάστασης που βρίσκεται σήμερα.

Η βαθμολογική θέση του Άρη μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να υπάρξει σ΄ αυτό το πρωτάθλημα, με όσα κακώς κείμενα υπάρχουν. Μόνο η δυναμική του αρκεί. Χρειάζεται αλλαγή πλεύσης και ψυχολογίας.

Τα αλλεπάλληλα ηλεκτροσόκ που επιχειρήθηκαν δεν έχουν οδηγήσει για την ώρα πουθενά. Για πολλούς η ανάκαμψη θεωρούνταν δεδομένη μετά από ένα σημείο. Καλώς την περίμεναν, δεν ήρθε παρά τη νίκη με χαρακτηριστική ευκολία επί του Παναθηναϊκού.  

Καλός σύμβουλος η ηρεμία. Ναι στην πρωτοβουλία για ριζικές τομές, για αλλαγές, άλλωστε δεν υπάρχει κόστος. Οι ευκαιρίες που δόθηκαν σε κάποιους ήταν πολλές.

Ήρθε η ώρα να πάρει κάποιος την υπόθεση στα χέρια του. Υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να το κάνουν και μάλιστα άμεσα.

 

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

 

To Top