ΑΠΟΨΕΙΣ

Έπεισε (και) τον εαυτό του ότι αυτός ο Άρης μπορεί μεγάλα πράγματα!

Ο Άρης απέδρασε από το Περιστέρι με το πρώτο “διπλό” της σεζόν, μια σπουδαία νίκη η οποία αυτόματα… διπλασίασε την αξία του “τρίποντου” στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Μια νίκη που έστειλε πολλά μηνύματα εκτός των τειχών, αλλά κυρίως κατέγραψε μια πραγματικότητα: ο Άρης έπεισε… και τον εαυτό του ότι μπορεί μεγάλα πράγματα. Όχι ότι είναι εύκολο κι απλό, αλλά τώρα ξέρει, ότι είναι σε θέση να το κάνει. Όπως εύστοχα είπε ο Λούκας Σάσα “η παλιά σχολή και οι νέοι παίκτες είναι μια καλή ομάδα και δεν έχει σημασία ποιος θα πετύχει τα γκολ”. Σημασία έχει να κερδίζει ο Άρης κι αυτό το κατάφερε με εμφατικό τρόπο, παίζοντας με την πλάτη στον τοίχο σε δυο παιχνίδια.

Ο Μάντζιος για δεύτερο συνεχόμενο ματς “διάβασε” τις ανάγκες της αναμέτρησης και είδε μια ομάδα να μην λυγίζει ούτε μετά από τις τρεις αναγκαστικές αλλαγές. Δείγμα γραφής της δεδομένης ενίσχυσης του φετινού Άρη και το «βάθος» που διαθέτει η φετινή ομάδα, την ώρα που εκτός ήταν και οι Ιτούρμπε, Λούμορ και Μπερτόγλιο!

Η παρουσία του Εντιαγέ μπροστά από τα δυο “σκυλιά του πολέμου” Σάσα και Τζέγκο, έδωσε σε ένα ακόμη παιχνίδι, ποιότητα και… πνευμόνια μεσοεπιθετικά, παίκτες που είχαν… ξεχάσει το γκολ το θυμήθηκαν (Μαντσίνι, Γκάμα, Ματέο) και με ατσάλινο πάθος ήρθε το νέο “τρίποντο”, μέσα σε μια έδρα, όπου πολλοί θα δεινοπαθήσουν. Πολύ καλός στο πρώτο μέρος ο Καμαρά, έκανε αθόρυβη δουλειά…

Κλειδιά της νίκης η επίσης καλή απόδοση των Σούντγκρεν, Γκάνεα, η είσοδος του Δεληζήση που έδωσε πάθος και ουσία, ενώ κορυφαίος φυσικά του γηπέδου ήταν ο Κουέστα. Ο Ισπανός τερματοφύλακας ήταν όχι απλά αλάνθαστός, αλλά έσωσε επικίνδυνες καταστάσεις, δίνοντας το σύνθημα της νίκης.

Είναι φανερό ότι η ομάδα -όπως παραδέχθηκε και ο Δεληζήσης- ταρακουνήθηκε μετά τα δυο άσχημα αποτελέσματα με ΟΦΗ και Ιωνικό, πήρε μπροστά, πατώντας γκάζι και περιμένει το παιχνίδι με τον Απόλλωνα για να κλείσει μια τριάδα αγώνων με νίκες, πριν από την διακοπή του πρωταθλήματος, ενώ ακολουθούν δύο επίσης βατοί αντίπαλοι (Λαμία εκτός και Παναιτωλικός εντός) για ακόμη μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών..

Όπως σημειώσαμε και στο ξεκίνημα του μαραθωνίου, κανένα πρωτάθλημα δεν τελειώνει στην πρώτη ή την δεύτερη αγωνιστική. Η ομάδα άρχισε να… πείθεται ότι έχει όλα τα φόντα να διακριθεί σε πρωτάθλημα και κύπελλο, πετώντας από πάνω της το άγχος…

Το είπε άλλωστε και ο Άκης Μάντζιος με γλαφυρό τρόπο: “Έχουμε εξαιρετικό ρόστερ με ποιότητα και πρέπει να αποκτήσουμε καλύτερη χημεία για να βγάλουμε ακόμη καλύτερη εικόνα στο γήπεδο. Όλοι πρέπει να νιώθουν σημαντικοί”.

ΥΓ: Ο Περράκης αρνήθηκε ένα καταφανέστατο πέναλτι. Δεν ήταν σε φυσική θέση το χέρι του Παπαδόπουλου, πέρσι σε όχι τόσο κραυγαλέα φάση, ο Ευαγγέλου της… εξυγίανσης, είχε δώσει πέναλτι κι αποβολή στον Ροζ. Στο ίδιο ακριβώς γήπεδο, με τις ίδιες ακριβώς ομάδες. Ο Άρης χθες κέρδισε -όπως και με τον Παπαπέτρου- και το… στραγάλι.

 

 

To Top