Έπρεπε να «αδικηθεί» ο Ολυμπιακός για να δείτε το πρόβλημα;

Στην Αθήνα ανακάλυψαν την Αμερική! Όλοι μιλούν για «κακές διαιτησίες» για «ανεπαρκές και προβληματικό έργο από τον Κύρο Βασσάρα». Προφανώς όλοι τους έπεσαν με… αλεξίπτωτο στη χώρα και στο ποδόσφαιρό της.

Πώς έγινε αυτό το «θαύμα»; Έπρεπε να «αδικηθεί» ο Ολυμπιακός για να δουν το πρόβλημα; Εάν το είδαν πραγματικά, γιατί πολύ αμφιβάλλουμε γι αυτό. Πέρα από το αυτονόητο, ότι δεν μπορεί, δεν δικαιούνται να μιλάνε ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός και οι… δορυφόροι τους για διαιτητικές αδικίες. Οι άλλες ομάδες και ειδικά ο Άρης τότε, τι πρέπει να κάνουν;

Δεν συμφωνούμε με την… «διαιτητολαγνεία» και την αναπαραγωγή παραπόνων για ψύλλου πήδημα στο χώρο της διαιτησίας. Όμως και η φετινή διαιτησία με το μοντέλο του Κύρου Βασσάρα πάσχει, έχει πολλά τρωτά σημεία.
Τα οποία τα επισημάναμε επανειλημμένα σε σημείο να παρεξηγηθούμε για «υπερβολές» και «αποπροσανατολισμό».

Η ουσία δεν αλλάζει. Υπάρχουν πολλά θύματα της διαιτησίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ένα από αυτά είναι ο Άρης. Δεν είναι σε αυτά ο Ολυμπιακός.

Υπάρχουν και πολλοί ευνοημένοι. Δεν είναι σε αυτούς ο Άρης. Είναι ένας από αυτούς ο Ολυμπιακός. Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το «σύστημα» Βασσάρα για να ευνοούνται συγκεκριμένες ομάδες, εντός κι εκτός Αθηνών, είναι καταδικαστέος. Και πρέπει να αλλάξει.

Μόνο που για να είμαστε ειλικρινείς, ακόμη και τώρα που κάποιοι ανακάλυψαν το πρόβλημα – γιατί κάποιος διαιτητής έκανε το… λάθος να μην δώσει ένα πέναλτι στον Ολυμπιακό- είμαστε σίγουροι ότι δεν θα υπάρξει καμιά πρόοδος. Τουλάχιστον για τα μόνιμα… θύματα της ελληνικής διαιτησίας!

Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις και δημιουργία… βαβούρας και εντυπώσεων.

To Top