Έρχεται επανάσταση στην Premier League: Ανοικτά μικρόφωνα και στον «αέρα» οι διάλογοι διαιτητών

Ενώ το σύστημα με τα μικρόφωνα στους διαιτητές στη Ligue 1 έχει ήδη δοκιμαστεί, η Premier League ετοιμάζεται κι αυτή με τη σειρά της να κάνει το πρώτο βήμα προκειμένου οι φίλαθλοι να γνωρίζουν όλα όσα γίνονται μεταξύ των διαιτητών κατά τη διάρκεια των αναμετρήσεων. Αυτή είναι η επιθυμία του Χάουαρντ Γουέμπ, ο υπεύθυνος της PGMOL από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με την Daily Mail, διεξάγονται συζητήσεις μεταξύ αυτής της οργάνωσης και των ελίτ συλλόγων για να επιτρέψουν στους οπαδούς να ακούνε τις συνομιλίες μεταξύ των διαιτητών στον αγωνιστικό χώρο και εκείνων του VAR μετά το τέλος των αγώνων. Ολα αυτά προκειμένου οι φίλοι του ποδοσφαίρου στην Premier League να έχουν μια πλήρη εικόνα για τον τρόπο των αποφάσεων που λαμβάνονται από τους διαιτητές.

Σε επίπεδο νομοθεσίας, το Ifab -που θεσπίζει τους κανόνες του παιχνιδιού- θεωρεί ότι δεν θα υπήρχε πρόβλημα να δημοσιοποιηθούν αυτές οι ηχογραφήσεις εφόσον αυτό γίνεται μετά τις αναμετρήσεις και όχι απευθείας. Πριν από λίγες μέρες, η ίδια οργάνωση είχε αρνηθεί το αίτημα της Γαλλίας να ηχήσει ζωντανά τους διαιτητές την επόμενη σεζόν στη Ligue 1 και στον τελικό του Coupe de France.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, η συγκεκριμένα ιδέα δεν αποκλείεται να υλοποιηθεί την επόμενη χρονιά στα γήπεδα της Premier League. Ωστόσο, υπάρχουν ανησυχίες ότι η κίνηση θα ανοίξει το κουτί της Πανδώρας, με την έννοια ότι ορισμένοι προπονητές μπορεί να θέλουν να ακούσουν ηχητικά από προηγούμενες επίμαχες φάσεις που έγιναν αυτή τη σεζόν. Η Daily Mail, ωστόσο, αναφέρει ότι είναι απίθανο να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των διαφόρων μερών πριν από την έναρξη του επόμενου έτους, το 2023-2024.

To Top