Έτοιμες για την πρεμιέρα του χάντμπολ οι γυναίκες

Επιτέλους ξεκίνημα και για την Α2 γυναικών στο χάντμπολ, με την ομάδα του Άρη να φιλοξενείται το Σάββατο (04/12, 18:00) από τον Μακεδονικό για την πρώτη αναμέτρηση της χρονιάς. Οι «κίτρινες», έπειτα από ένα διάστημα δύο μηνών προετοιμασίας αλλά και… υπομονής, ξεκινούν τις επίσημες αγωνιστικές τους υποχρεώσεις και προσδοκούν το καλύτερο για τη φετινή χρονιά, όπως δήλωσε στο PRESSARIS η προπονήτρια και συγχρόνως παίκτρια της ομάδας, Ναταλία Κώττα.

«Από τον Σεπτέμβριο, όταν και ξεκινήσαμε την προετοιμασία, προπονούμασταν έχοντας, βέβαια, πάντα τις αμφιβολίες μας για το αν και πότε θα ξεκινούσε το πρωτάθλημα. Επιτέλους, το παιχνίδι της πρεμιέρας είναι το Σάββατο και η ομάδα ξεκινά έτοιμη τις υποχρεώσεις της. Εξάλλου, έδωσε αρκετά φιλικά παιχνίδια στα οποία έδειξε πολύ θετικά στοιχεία».

Η πρώτη αντίπαλος των «κίτρινων», ο Μακεδονικός, είναι μία ομάδα υπολογίσιμη και τα πάντα είναι «ανοιχτά», σύμφωνα με την προπονήτρια του Άρη: «Θα αντιμετωπίσουμε μία δύσκολη ομάδα και θεωρώ ότι οι πιθανότητες από άποψη δυναμικότητας είναι 50-50. Όσον αφορά την εμπειρία, υστερούμε σε έναν βαθμό, καθώς οι παίκτριες του Μακεδονικού είναι μεγαλύτερες σε ηλικία. Εμείς από την πλευρά μας, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό και θα πάμε δυνατά για να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο από αυτό το παιχνίδι».

Όσον αφορά το στόχο της ομάδας φέτος, δήλωσε: «Αυτό στο οποίο πρέπει να δώσουμε βάση είναι ότι κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό και συνάμα δύσκολο. Από εκεί και έπειτα, πρωταρχικός μας στόχος είναι η παραμονή στην κατηγορία, ώστε να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο την επόμενη χρονιά. Το ζητούμενο είναι να κάνουμε καλές εμφανίσεις σε όλα τα παιχνίδια. Αν το πετύχουμε αυτό, τότε είναι εφικτή ακόμα και η άνοδος στην Α1».

Η πρόταση της ΟΧΕ για τη δημιουργία υπο-ομίλων των τεσσάρων ομάδων με απώτερο στόχο τη μείωση των εξόδων δεν μπορούσε παρά να βρει σύμφωνο τον Άρη: «Με την παρούσα οικονομική κατάσταση των ομάδων δεν υπήρχε άλλη επιλογή. Ο Άρης και κάποιες άλλες ομάδες θα μπορούσαν να ανταποκριθούν στις οικονομικές απαιτήσεις των μετακινήσεων, σε αντίθεση με 2-3 άλλες, οι οποίες δε θα είχαν τη δυνατότητα να ακολουθήσουν λόγω του κόστους. Επομένως, θεωρώ πως αυτή είναι η καλύτερη λύση, προκειμένου να μην υπάρξουν απώλειες στη συνέχεια».

Οι οικονομικές συγκυρίες και ο αντίκτυπος που έχουν στο χώρο του χάντμπολ, είναι κάτι που δεν μπορούσε να αφήσει ασχολίαστο η Ναταλία Κώττα: «Διανύουμε μία πολύ δύσκολη περίοδο και αυτό που προέχει είναι η ομάδα να μπορέσει να κρατήσει τα παιδιά της. Αυτή τη στιγμή όλα τα κορίτσια κάνουμε πολλές θυσίες, προκειμένου να συνεχίσουμε να ασχολούμαστε με αυτό που αγαπάμε. Σίγουρα στο χάντμπολ αλλά και γενικότερα δεν υπάρχουν τα οικονομικά κίνητρα που υπήρχαν στο παρελθόν, με αποτέλεσμα πολλά παιδιά να εγκαταλείπουν. Πλέον, παραμένουν στο χώρο όσες πραγματικά αγαπούν το άθλημα. Ο Άρης έχει καταφέρει να κρατήσει τις παίκτριες του. Μάλιστα, οι 12 από τις 13 προερχόμαστε από τα σπλάχνα της ομάδας και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε, καθώς αγαπάμε το άθλημα αλλά και το σύλλογο».

To Top