Γκαστέρα, ομάδα με λίγες λύσεις, αλλά επικίνδυνη

Ομάδα του προπονητή που αρέσκεται να τρέχει στον αιφνιδιασμό και να παίρνει σημαντικό μέρος των πόντων της από το γρήγορο παιχνίδι μπορεί να χαρακτηρίσει κάποιος την Γκαστέρα. Ο Άρης σε μερικές ώρες θα μπει στο παρκέ της «Martini Plaza» με μοναδικό σκοπό την δεύτερη νίκη του στην διοργάνωση που κατά μεγάλο ποσοστό θα κρίνει και την πρόκρισή στην επόμενη φάση.

Για να γίνει όμως αυτό ο Βαγγέλης Αλεξανδρής και οι παίκτες του κατά κύριο λόγο θα πρέπει να ελέγξουν και να επιβάλουν τον δικό τους ρυθμό (κάτι που έκαναν και μια εβδομάδα πριν στην Λιθουανία) κάτι το οποίο θα γίνει μόνο μέσα από την άμυνα. Η άμυνα ήταν αυτή που έδωσε τη νίκη την προηγούμενη εβδομάδα, η άμυνα θα είναι το κλειδί και στο σημερινό ματς.

H Γκαστέρα είναι μία ομάδα που να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο. Άλλωστε το ρόστερ της αποτελείται από παίκτες οι οποίοι αρέσκονται στο γρήγορο παιχνίδι ενώ στην περιφέρεια της δεσπόζει η τριπλέτα των Μπελ, Ντορισό και Ουέσμπι, τριών αμερικάνων που είναι και οι πρώτοι σκόρερ της ομάδας στο ολλανδικό πρωτάθλημα. Από τους 72 πόντους που πετυχαίνει η Γκαστέρα σε κάθε ματς οι τρεις παίκτες σημειώνουν τους 40 και όπως είναι λογικό το τεχνικό τιμ του Άρη έχει επιστήσει την προσοχή του σε αυτή την τριπλέτα.

Ο περιορισμός του Μπελ, του βασικού πλέι μέικερ των Ολλανδών αποτελεί το Νο1 στοίχημα για το προπονητικό τιμ των κίτρινων. Εκτός από τους 14,4 πόντους που πετυχαίνει μοιράζει και 4 ασίστ ανά αγώνα και από τα χέρια του περνάει το μεγαλύτερο μέρος των επιθέσεων της Γκαστέρα. Όσον αφορά την φροντ λάιν ο Χακίμ Σαλέμ χρησιμοποιεί στην θέση «4» τον Σέρχιο Ντε Ραντάμιε και στην θέση «5» τον Άβις Ουάιατ. Ο πρώτος είναι αρκετά κοντός για την θέση που αγωνίζεται (μόλις 2,01μ.) και ο Άρης θα επιδιώξει είτε με τον Τσαϊρέλη είτε με τον Μάλντροου να περάσει την μπάλα στο καλάθι. Ο δεύτερος πάλι παρά το ύψος του (2,11μ.) δεν έχει πρόβλημα να βγει μακριά από το πεδίο δράσης του και να σουτάρει πίσω από την γραμμή των 6,75μ..
Στην Γκαστέρα δεν υπάρχει μεγάλο βάθος πάγκου. Ο Σαλέμ δεν έχει αρκετές λύσεις στα χέρια του και οι παίκτες που διαθέτει θεωρούνται καλοί ρολίστες. Ανάμεσα σε αυτούς και ένας γνώριμός μας από το πέρασμά του από τον Κολοσσό και τον Δούκα, ο Μπράιαν Ντιφάρες. Σημαντικές λύσεις επίσης δίνουν και οι Τόμας Κοένις, Κέβιν Μακ Κλίρι αλλά και ο νεαρός Τζέσει Βορν.

Στο πρωτάθλημα πετυχαίνει 72,1 πόντους και δέχεται 68,4. Οι παίκτες της παίρνουν 40,2 ριμπάουντ σε κάθε παιχνίδι αριθμός αρκετά μεγάλος κάτι που έχει αναφερθεί και από το τεχνικό τιμ του Άρη προς τους παίκτες οι οποίοι θα πρέπει να είναι αρκετά προσεκτικοί. Επίσης αρκετά μεγάλος είναι και ο αριθμός των ασίστ με την ομάδα του Σαλέμ να μοιράζει σε κάθε ματς 15,2 τελικές πάσες. Η ολλανδική ομάδα σουτάρει στο πρωτάθλημα με 49,4% στα δίποντα, 33,5% στα τρίποντα και 64,4% στις βολές.
Στα δύο πρώτα παιχνίδια στο Eurocup το συγκρότημα του Χακίμ Σαλέμ ξεκίνησε με δύο ήττες από την Ρουντούπις στην έδρα της με 82-77 και τη Νίμπουρκ στην Τσεχία με το βαρύ 93-60.

To Top