«Έτοιμη η φουρνιά της Εθνικής»

Απόλυτη εμπιστοσύνη στην φουρνιά της Εθνικής κάτω των 20 πως θα πετύχει, έχει ο Κώστας Τσάνας. 

Αναλυτικά όσα είπε ο Κώστας Τσάνας, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:

Για την παρουσία της Εθνικής κάτω των 20 στο Παγκόσμιο Κύπελλο: «Πραγματικά ανεβήκαμε λίγο επίπεδο. Είδαμε πως υπάρχουν ποδοσφαιριστές που ανέβασαν την ποιότητα τους και απέκτησαν εμπειρίες. Τα παιδιά έδειξαν πως υπάρχουν οι δυνατότητες. Χάσαμε ένα ματς στο οποίο είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού αν και δεν φάνηκε. Δεχθήκαμε δύο γκολ από πέναλτι. Μας μένει η πίκρα και ίσως να φταίμε και εμείς. Ίσως να θεωρήσαμε όλοι μας δεδομένο πως περάσαμε στην επόμενη φάση».

Για το ματς με το Ουζμπεκιστάν: «Δεν υποτιμήσαμε το Ουζμπεκιστάν. Αυτό που προσπαθήσαμε να κάνουμε ήταν να έχουμε υπομονή στο παιχνίδι μας. Προσπαθήσαμε να έχουμε τον έλεγχο. απλά μπήκαμε βιαστικά για να τελειώνουμε με το ματς. Η μπάλα πήγαινε βεβιασμένα και στον Διαμαντάκο και στον Κολοβό και στον Γιαννιώτα που έχουν την ικανότητα να σκοράρουν. Όταν μείναμε με δέκα παίκτες έπρεπε να κυνηγήσουμε με διάφορους τρόπους να ισοφαρίσουμε μια δύσκολη ομάδα. Πρέπει να βελτιώσουμε τα λάθη μας και όταν έχουμε αντίπαλο κάποια ομάδα που να παίζει έτσι να ξέρουμε πως θα την αντιμετωπίσουμε».

Για το επίπεδο της διοργάνωσης: «Αρκετές ομάδες δυσκολεύτηκαν να περάσουν ή δεν προκρίθηκαν καν. Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό και όλα κρίνονται στις λεπτομέρειες. Η Ισπανία προκρίθηκε στο 92’. Η Τουρκία έχασε μέσα στην έδρα της. Αν κάτσουμε να κρίνουμε μόνο από τα αποτελέσματα δεν υπάρχει μέλλον. Άκουσα πολλές φορές γιατί δεν ήταν ο ένας ή γιατί δεν ήταν ο άλλος. Κάποιοι που έκριναν δεν ήξεραν καν πως η διοργάνωση ήταν για παιδιά κάτω από το 1993».

Για το αν είναι έτοιμη αυτή η φουρνιά των ποδοσφαιριστών: «Αυτή η φουρνιά είναι έτοιμη γιατί έχουν πάρει αρκετές συμμετοχές με τις ομάδες τους σε σχέση με την ομάδα αυτή των Νίνη, Μήτρογλου, Σιόβα. Όλοι στην ομάδα τώρα έχουν αγωνιστεί σε πολλά ματς στην Σουπερ Λίγκα και Football League. Είμαι σίγουρος πως σε αυτή την ομάδα υπάρχουν ποδοσφαιριστές που μπορούν να κάνουν το βήμα παραπάνω και να πάνε σε ομάδα του εξωτερικού, κάτι που γίνεται στην περίπτωση του Μαυρία. Η σημερινή μέρα είναι ξεχωριστή για το ελληνικό ποδόσφαιρο λόγω της επιτυχίας του 2004. Όταν βλέπεις πως μετά από 9 χρόνια να υπάρχουν αυτοί οι ποδοσφαιριστές στην εθνική κάτω των 20 και να φτάνουν στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου είναι κάτι. Τους επιτρέπεται μια κακή εμφάνιση, μία ήττα από το Ουζμπεκιστάν. Μπορεί να μην είναι μεγαθήριο αλλά το ποδόσφαιρο μη ξεχνάμε είναι παιχνίδι και μπορεί να νικήσει ο καθένας».

Για το τι γίνεται από εδώ και πέρα: «Τα βλέμμα μας στο μέλλον και στην Εθνική Ελπίδων για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που θέλουμε να κάνουμε αξιόλογη πορεία απέναντι σε ομάδες που μπορούμε να κάνουμε επιτυχίες. Πρέπει αυτούς τους ποδοσφαιριστές να τους βοηθήσουν οι σύλλογοι τους για να βελτιωθούν και εκείνοι να μην σταματήσουν να δουλεύουν».

Για το μέλλον του ίδιου: «Είναι διαφορετικό πράγμα να είσαι σε σύλλογο κι άλλο σε Εθνική. Είναι θέμα δουλειάς. Εγώ προσπαθώ από τη στιγμή που είμαι εδώ να κάνω ό,τι το καλύτερο».

To Top