Έτοιμοι να εισβάλλουν στην Ουκρανία οι Ρώσοι λέει ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν παρομοίωσε σήμερα τον ρωσικό στρατό με ένα φίδι που ξεδιπλώνεται και ετοιμάζεται να επιτεθεί στην Ουκρανία έπειτα από τη μαζική συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων της Ρωσίας στο σύνορο με την γειτονική της χώρα, η οποία έχει προκαλέσει την μεγαλύτερη κρίση στις σχέσεις Ανατολής -Δύσης μετά τον Ψυχρό Πόλεμο.

Σε δηλώσεις που έκανε κατά την επίσκεψή του στην Λιθουανία ο Όστιν συμφώνησε με την χθεσινή εκτίμηση του προέδρου Μπάιντεν ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει αποφασίσει νέα εισβολή στην Ουκρανία.

Ξεδιπλώνονται και ετοιμάζονται να χτυπήσουν”, είπε ο Οστιν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βίλνιους, την πρωτεύουσα της Λιθουανίας, ενόψει των συνομιλιών του με τους ανήσυχους ηγέτες των χωρών της Βαλτικής.

Ο Οστιν, ένας απόστρατος στρατηγός του στρατού ξηράς, προειδοποίησε ότι η Μόσχα μπορεί να εισβάλει στην Ουκρανία ανά πάσα στιγμή και αναφέρθηκε στα είδη των στρατιωτικών δυνατοτήτων που έχει αναπτύξει η Μόσχα κοντά στην Ουκρανία.

“Εχοντας κάνει αυτό στο παρελθόν, μπορώ να σας πω ότι αυτά είναι ακριβώς ό,τι χρειάζονται για μια επίθεση και η θέση την οποία πρέπει να έχεις για να επιτεθείς”, εξήγησε.

Η Μόσχα, η οποία έχει συγκεντρώσει δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες κοντά στο σύνορο με την Ουκρανία και ασκεί πιέσεις στις ΗΠΑ και στο ΝΑΤΟ για να λάβει εγγυήσεις ασφαλείας, διαψεύδει ότι σχεδιάζει να επιτεθεί στον γείτονά της.

 

To Top