Σε εγρήγορση οι αρχές της Ελλάδας έναντι του κινδύνου τρομοκρατικών απειλών (video)

Σε κατάσταση συναγερμού τελεί Ελλάδα και Ευρώπη , λόγω των διαστάσεων που λαμβάνει ο πόλεμος στον Ισραήλ και του αντίκτυπου που προκαλεί στο δυτικό κόσμο, ενισχύοντας μέρα με τη μέρα, την ανησυχία για την εκδήλωση τρομοκρατικών επιθέσεων. Φαινόμενα που ήδη καταγράφηκαν με το χτύπημα στις Βρυξέλλες αλλά και στη Γαλλία, όπου τείνει να γίνουν «καθημερινότητα» οι απειλές για βόμβες σε γαλλικά αεροδρόμια ή σε άλλα σημαίνονται σημεία της χώρας, όπως συνέβη με το μουσείο του Λούβρου και στις Βερσαλλίες.

Οι φρικαλεότητες που προκάλεσε ο βομβαρδισμός στο νοσοκομείο της λωρίδας της Γάζας και η κλιμάκωση των επιχειρήσεων στην εμπόλεμη ζώνη, άλλαξε επί τα χείρω τον ρου των εξελίξεων εκτιμούν αρμόδιες πηγές στην Αθήνα και δεν κρύβουν την ανησυχία τους για την επόμενη ημέρα. Ανησυχία που ενισχύθηκε από το χθεσινό επεισόδιο στον Άγιο Παντελεήμονα επιβεβαιώνοντας την ορθότητα της απόφασης για αυξημένη εγρήγορση και ετοιμότητα όλων των αρμόδιων αρχών να δράσουν ανά πάσα ώρα και στιγμή, αποτρέποντας κάθε απόπειρα που θα θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, εγκαίρως και σύμφωνα με όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα, κυβέρνηση και αρμόδιοι φορείς έχουν καταρτίσει συγκεκριμένα επιχειρησιακά σχέδια αντιμετώπισης κάθε πιθανού σεναρίου και έχουν τεθεί σε συναγερμό όλες οι αρμόδιες αρχές, που εμπλέκονται με κάθε πτυχή της ασφάλειας της χώρας και των πολιτών της, η οποία δεν περιορίζεται μόνο στην αποτελεσματική φύλαξη των εξωτερικών της συνόρων, όπου έχουν ενταθεί και ενισχυθεί οι έλεγχοι καταγραφής και ταυτοποίησης όλων των εισερχόμενων αιτούντων άσυλο.

Ιδιαίτερα προβληματισμένος εμφανίστηκε ο Υπουργός Μετανάστευσης Δημήτρης Καιρίδης σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση και απαντώντας για τον κίνδυνο η Ευρώπη να έρθει αντιμέτωπη με την τρομοκρατία, ύστερα και τα περιστατικά που καταγράφηκαν σε Βέλγιο και Γαλλία , έβαλε τη διάσταση των “μεμονωμένων λύκων”. “Βλέπουμε ωστόσο πολλούς μεμονωμένους λύκους που λέμε “μοναχικούς λύκους”, για τους δικούς τους λόγους ο καθένας, να χτυπούν εδώ και εκεί. Υπάρχει αυξημένη ανησυχία για τις εβραϊκές κοινότητες της Ευρώπης. Ήδη η εβραϊκοί πληθυσμοί στην Ευρώπη αισθάνονται μεγάλη ανασφάλεια. Η Γαλλία είναι στο επίκεντρο γιατί έχει την ιδιαιτερότητα να έχει τον μεγαλύτερο εβραϊκό πληθυσμό και τον μεγαλύτερο μουσουλμανικό αραβικό πληθυσμό στην Ευρώπη” παρατήρησε ο Υπουργός Μετανάστευσης.

Σε κάθε περίπτωση, Αθήνα και Βρυξέλλες είναι απόλυτα συντονισμένες ώστε να ληφθούν όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα που θα καταστήσουν όλες τις χώρες της ΕΕ ασφαλείς από τρομοκρατικές απειλές.

To Top