ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Έτοιμος για το διπλό… πρόκρισης στην Πάνορμο! (Αποστολή PRESSARIS – Live, 19:00)

Η δεύτερη επίσκεψη του Άρη στην Τουρκία, αυτή τη φορά στην Πάνορμο, για τον σημερινό (19:00) αγώνα με την Μπάνβιτ, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Δ’ ομίλου του Γιούροκαπ, είναι πολύ πιθανό να κρίνει εν πολλοίς και την πρόκριση των κίτρινων στην επόμενη φάση.

Ο Άρης αν περάσει νικηφόρα και από το Καρά Αλί Ατσάρ Σπορ Σαλονού θα έχει σχεδόν ολοκληρώσει την υπόθεση πρόκριση και απλώς θα περιμένει να μάθει την θέση που θα πάρει στον όμιλο. Είναι ένα παιχνίδι που για τον Άρη δεν υπάρχει η παραμικρή πίεση, ειδικά αν ρίξει κανείς μια ματιά στο “πρέπει” της Μπάνβιτ, η οποία με νίκη σε τέσσερις αγώνες “καίγεται” για να κερδίσει.

Οι κίτρινοι βρίσκονται μεν σε καλό “φεγγάρι” βάσει αποτελεσμάτων, έχοντας επτά συνεχόμενες νίκες, όμως έχει παρατηρηθεί στα δύο τελευταία παιχνίδια έλλειψη ενέργειας και συγκέντρωσης για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Απέναντι στην Μπάνβιτ, οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη θα πρέπει να ελέγξουν δύο πράγματα: Ρυθμό και ριμπάουντ. Αν η άμυνα είναι μια σταθερά για τον Άρη, αφού διαθέτει την καλύτερη στην διοργάνωση, τότε ο έλεγχος του ρυθμού και των ριμπάουντ του ξεκλειδώνουν την πόρτα της επιτυχίας.

Σαφώς και δεν θα είναι εύκολο το έργο τους. Το 1-3 της Μπάνβιτ στον όμιλο δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι είναι… μαγική εικόνα, γιατί η τουρκική ομάδα είναι ποιοτική, παίζει σωστό μπάσκετ και έχει παίκτες που μπορούν να κερδίσουν μόνοι τους έναν αγώνα.

Δεν έχει μεγάλο βάθος, αλλά ο βασικό πυρήνας των 6-7 πακτών (Φόρτσον, Τζόνσον, Σλότερ, Μοερμάν, Βίντμαρ, Σίμονς) αποδίδει πολύ καλά, ειδικά αν η Μπάνβιτ βρει ρυθμό.

Ο Άρης χρειάζεται σήμερα να πάρει κάτι από όλους όσοι βρεθούν στο παρκέ και το γεγονός ότι από τον αγώνα με τα Τρίκαλα μέχρι σήμερα έγιναν αρκετές προπονήσεις “κανονικές” και όχι αποθεραπεία, ίσως είναι ένα στοιχείο που θα παίξει τον ρόλο του.

To Top