Έτοιμος στο… μυαλό για “διπλό” στην Πυλαία και πρόκριση με πολλαπλά οφέλη!

Για να φτάσει ψηλά, για να διεκδικήσει ξανά τίτλους θα πρέπει να περνάει νικηφόρα από τέτοιες έδρες, να κερδίζει τέτοια παιχνίδια σαν το σημερινό. Ο Άρης μπορεί να μην είναι έτοιμος αγωνιστικά, άλλωστε καμία ομάδα δεν είναι αυτή την εποχή, οφείλει όμως να είναι έτοιμος πνευματικά και ψυχολογικά για να κερδίσει απόψε (19.00) τον ΠΑΟΚ στο κλειστό της Πυλαίας και να πάρει την πρόκριση στην ημιτελική φάση του κυπέλλου Ελλάδας.

Τα ψέματα (φιλικά παιχνίδια) τελείωσαν. Τώρα αρχίζει το ματς! Οι κίτρινοι ξεκινούν την χρονιά με ένα τοπικό ντέρμπι, εκτός έδρας, με δύο βασικούς παίκτες νοκ άουτ (ο Σαρικόπουλος δεν έπαιξε σε κανέναν φιλικό αγώνα, ο Χαντ είναι εκτός 12αδας), όμως πηγαίνουν στην Πυλαία για να κάνουν το αυτονόητο. Να κερδίσουν το ματς.

Μέσα από την προετοιμασία που έχουν κάνει για το παιχνίδι, από την μελέτη του αντιπάλου, από τις δικές τους δυνατότητες και δεξιότητες θα επιχειρήσουν να κερδίσουν και να προκριθούν στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδας.

Είναι στόχος που θέλουν οι κίτρινοι, να φτάσουν με αυτή τη νεανική ομάδα όσο το δυνατόν πιο μακριά και η πρώτη μάχη δίνεται απόψε. Ο Άρης είναι νεανική ομάδα (Αθηναίου, Γκίκας, Πουλιανίτης παίζουν πρώτη φορά), είναι όμως και ομάδα με εμπειρία που διαχέεται από τους Ασημακόπουλο, Χαρίση, Πελεκάνο.

Ο Σούλης Μαρκόπουλος θα αντιπαρατάξει μια ομάδα που διατήρησε τον περσινό κορμό της (Χαραλαμπίδης, Τσαϊρέλης, Μαργαρίτης, Δέδας, Καλλές, Κασελάκης), αλλά της λείπει το σημείο αναφοράς της (Παπαδόπουλος), μια ομάδα που πρόσθεσε παίκτες με εμπειρία από το ελληνικό πρωτάθλημα (Πέιν, Μπόγρης, Τσόχλας) και έναν Αμερικανό ιδιαίτερα ταλαντούχο (Κούπερ), που όμως δεν έχει προσαρμοστεί ακόμα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ο Άρης με την προσθήκη των Αθηναίου, Γκίκα έγινε πιο καλός αμυντικά στην περιφέρεια, πιο αθλητικός, πιο γρήγορος, πιο δημιουργικός από ότι ήταν πέρσι. Παίζει ένα μπάσκετ που στηρίζεται στην πίεση στην άμυνα, στην εκμετάλλευση των λαθών του αντιπάλου και στην εκτέλεση σε πρώτο χρόνο. Αν μπορέσει να βγάλει στο παρκέ της Πυλαίας το καλό αγωνιστικό πρόσωπο που έδειξε στο τουρνουά του Μπάμπεργκ, θα έχει μεγάλη τύχη να φύγει νικητής.

Η πρόκριση δεν είναι μόνο θέμα γοήτρου, ούτε θέμα συμμετοχής στην ημιτελική φάση του θεσμού. Είναι και θέμα οικονομικό, καθώς αν ο Άρης κερδίσει θα παίξει έναν αγώνα στην έδρα του, που μπορεί να είναι ντέρμπι με κάποια αθηναϊκή ομάδα και άρα θα φέρει έσοδα στα ταμεία, που τόσο ανάγκη έχει η διοίκηση. Συνεπώς παίζονται πολλά σήμερα…

 

To Top