Ασημακόπουλος: “Που θα κριθεί ο νικητής στο ΠΑΟΚ-Άρης”

Ο Αντώνης Ασημακόπουλος στάθηκε στην παράμετρο “συγκέντρωση” για τον σημερινό προημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδας με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ και τόνισε πως και οι δύο ομάδες δεν μπορούν να είναι έτοιμες ώστε να αποδώσουν αυτό που ο κόσμος ζητάει.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο αρχηγός του Άρη υπογράμμισε πως “ένα τέτοιο ματς είναι γιορτή για το ελληνικό μπάσκετ, από τις λίγες που έχουν απομείνει στον χώρο μας. Ελπίζω να το δουν έτσι, να αναβιώσει η παλιά αίγλη, γιατί ο χώρος του μπάσκετ έχει ανάγκη από τέτοια ματς, να τραβήξουν το ενδιαφέρον του κόσμου και να τον φέρουμε πάλι πίσω, να κάνουμε τον κόσμο να ασχολείται μια βδομάδα πριν με αυτό το παιχνίδι. Όλα αυτά είναι στο χέρι μας. Θεωρώ ότι είμαστε στο χαμηλότερο σημείο της απαξίωσης του πρωταθλήματος, από εδώ και πέρα μόνο προς τα πάνω μπορούμε να κοιτάμε”.

Για τον αγώνα είπε ότι “οπωσδήποτε είναι ένα σημαντικό ματς, σε λάθος τάιμινγκ, οι ομάδες μόλις που έχουν προλάβει να ολοκληρώσουν την προετοιμασία τους, θα είμαστε και οι δύο ανέτοιμοι για ένα τέτοιο ματς, για να μπορέσουμε να δώσουμε στον κόσμο αυτό που ζητάει, αλλά θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να είμαστε ανταγωνιστικοί”.

Για το τι θεωρεί “κλειδί” στην αναμέτρηση είπε πως “το πιο σημαντικό στοιχείο είναι η συγκέντρωση. Υπάρχει η πίεση του κόσμου, υπάρχει η πίεση του αποτελέσματος, είναι ένα ντέρμπι, είναι οπωσδήποτε απαραίτητη η συγκέντρωση, σε κάθε φάση, σε κάθε μπάλα, είτε είναι καλή φάση, είτε είναι αρνητική φάση, για το πω θα την διαχειριστείς.

Για το ότι δεν έχει αλλάξει ο βασικός κορμός του Άρη κι αν αυτό είναι πλεονέκτημα έναντι του ΠΑΟΚ, ο Ασημακόπουλος τόνισε πως “δε νομίζω ότι θα υπάρχει προβάδισμα. Η κάθε ομάδα θα μπορέσει να κάνει το δικό της, για να προετοιμάσει τους καινούριους παίκτες για ένα τέτοιο ματς. Εμείς κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ενημερώσεις στα νέα παιδιά, για να μπορέσουν να καταλάβουν την σημασία ενός τέτοιου ντέρμπι και τους είπαμε ότι είναι τυχεροί, γιατί ο καθένας θα ήθελε να νιώσει την ατμόσφαιρα ενός τέτοιου αγώνα. Μου έκανε εντύπωση που οι περισσότεροι γνώριζαν πράγματα από το παρελθόν, έχουν εικόνα. Η ευκαιρία θα τους δοθεί και είναι πολύ τυχεροί γι’ αυτό”.

Για το δύσκολο ξεκίνημα με δύο εκτός έδρας παιχνίδια και τον πρώτο εντός έδρας αγώνα με τον ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα σχολίασε πως “δυστυχώς έχουμε δύο εκτός έδρας παιχνίδια στην αρχή, θα πρέπει να περιμένουμε το τρίτο, που είναι επίσης κρίσιμο, για να δούμε τον κόσμο μας και εκείνος εμάς. Πιστεύω ότι ο κόσμος θα πάρει μια γεύση από την ετοιμότητα της ομάδας για μας, από το πάθος που θα βγάλει η ομάδα, αλλά σε βάθος χρόνου ο κόσμος θα καταλάβει την προσπάθεια που γίνεται στην ομάδα”.

To Top