«Έτσι ανακάλυψε ο Άρης τον Γιαννιώτα»

Πολύς λόγος έγινε (και δικαιολογημένα) για τον Γιάννη Γιαννιώτα. Ο άνθρωπος που τον είδε για πρώτη φορά στην προπόνηση είναι ο προπονητής της ομάδας των εφήβων Παντελής Κοντούτσικος. Μιλώντας στο επίσημο ραδιόφωνο του Άρη αναφέρθηκε στην πρώτη παρουσία του Γιαννιώτα στα τμήματα υποδομής του συλλόγου αλλά και στα όσα συνέβησαν μέχρι να αποκτηθεί τελικά.

«Είχαμε κάποιους γνωστούς στη Χαλκιδική, γιατί κι εγώ έπαιζα χρόνια μπάλα εκεί και μας έφεραν τον Γιάννη να τον δοκιμάσουμε. Από την πρώτη προπόνηση φάνηκε η διαφορά. Ξεχώριζε ήδη πριν από έξι χρόνια. Είναι ο μοναδικός παίκτης τόσα χρόνια που ασχολούμαι που από την πρώτη προπόνηση ήταν ξεκάθαρη η απόφασή μου. Είπα στον Γιώργο Βασβάνη, που ήταν έφορος ότι έπρεπε να τον αποκτήσουμε αμέσως. Ξεχώριζε για την ταχύτητά του και την έκρηξή του. Έκατσε 1,5 χρόνο στο παιδικό κα την εξέλιξή του από εκεί και πέρα τη γνωρίζετε», είπε χαρακτηριστικά για τη μεταγραφή του Γιαννιώτα ο άλλοτε προπονητής του.

Για τις δυσκολίες που υπήρξαν μέχρι να πει το «ναι» η οικογένεια του Γιαννιώτα, τόνισε: «Το σκεφτόταν ο πατέρας του λόγω της απόστασης. Καταφέραμε να τον πείσουμε, έκανε κι αυτός μία μεγάλη θυσία τόσα χρόνια και σίγουρα χάρηκα πάρα πολύ. Προσωπικά το περίμενα και πιο νωρίς, γιατί είναι πολύ καλός παίκτης, έχει τρομερά στοιχεία».

Για το θέμα των ευκαιριών που πρέπει να δίνεται στους νεαρούς ποδοσφαιριστές είπε:
«Τα παιδιά χρειάζονται πρωτίστως ευκαιρίες. Ο Γιώργος ο Κατίδης ήρθε λίγους μήνες μετά. Και γι’ αυτόν είχαμε την ίδια εντύπωση. Το θέμα είναι να έχουν τις ευκαιρίες τους τα παιδιά. Χρειάζεται υπομονή και δουλειά και φυσικά να σου δοθούν οι ευκαιρίες και να τις εκμεταλλευτείς».

Για το πόσο χάρηκε ο ίδιος αυτή την επιτυχία του Γιαννιώτα είπε
: «Η χαρά είναι τεράστια. Είναι πολύ ωραίο να βλέπεις η δουλειά σου και κυρίως η δουλειά των παιδιών να αποφέρει καρπούς».

Για το αν μπορεί να επηρεαστεί ο Γιαννιώτας από τον θόρυβο γύρω από το όνομά του σχολίασε:
«Ο Γιάννης είναι πολύ συγκροτημένο παιδί, προσγειωμένο. Δεν είναι από τα παιδιά που θα δει διαφορετικά τα πράγματα επειδή έπαιξε στην πρώτη ομάδα και έβαλε γκολ. Δεν το επιτρέπει ούτε και το περιβάλλον του, η οικογένειά του την οποία γνωρίζω.

To Top