Έτσι γράφεται η πραγματική ιστορία! 24 Απριλίου η μεγαλύτερη οπαδική εκδρομή στην Ελλάδα!

Την ώρα που κάποιοι άλλοι οπαδοί καταδικάζουν την ομάδα τους στον υποβιβασμό, τέτοιες ανεπανάληπτες οπαδικές στιγμές πρέπει να να αναδεικνύονται. Ο Άρης και ο κόσμος του άλλωστε ποτέ δεν χρειάστηκε να ευλογήσουν τα γένια τους… Πάντοτε το έκαναν οι άλλοι, αντίπαλοι και φίλοι. «Η μεγαλύτερη οπαδική εκδρομή» στα ελληνικά δεδομένα. «Η τέχνη του οπαδισμού» και άλλα πολλά έχουν γραφθεί για το μεγαλύτερο οπαδικό επίτευγμα στην ελληνική αθλητική πραγματικότητα. Σαν σήμερα, 24 Απριλίου 2010, 30.000 οπαδοί του Άρη κατέβηκαν στο ΟΑΚΑ και έγραψαν ιστορία. Ανάμικτα τα συναισθήματα, τρία χρόνια μετά!

«Άρης, πιθανώς οι καλύτεροι οπαδοί στον κόσμο» ανέφερε  ένα αφιέρωμα ξένης ιστοσελίδας σχετικά με την κάθοδο των μυρίων στον τελικό κυπέλλου του ΟΑΚΑ. Και μήπως είχε άδικο; Τον Απρίλιο του 2010, περίπου 30.000 φίλαθλοι του Άρη κατέβηκαν στην Αθήνα «με αεροπλάνα, βαπόρια, τρένα και αυτοκίνητα» και κιτρίνισαν το στάδιο στην μεγαλύτερη και πιο ειρηνική εκδρομή που έγινε ποτέ στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.

Ο Άρης έχασε με 1-0 από τον Παναθηναϊκό, αλλά όλοι υποκλίθηκαν στο κιτρινόμαυρο μεγαλείο του κόσμου. Πολλοί δεν πίστευαν ότι τόσος κόσμος θα κατέβαινε στην Αθήνα, όταν ο Άρης ζήτησε όλα τα εισιτήρια (περίπου 25.000) που δικαιούταν! Ο κόσμος «χιλιόμετρα έγραψε και τραγουδούσε» και μαζί έγραψε και ιστορία.

Τρία χρόνια μετά, τα συναισθήματα ανάμικτα: δέος, σεβασμός, αναγνώριση για το οπαδικό μεγαλείο του Άρη. Πικρία για την αγωνιστική πτώση της ομάδας. Προβληματισμός και ένα καυτό ερώτημα: ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΡΟΛΟ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ; Τώρα που η ΠΑΕ, ο σύλλογος γενικότερα περνάει δύσκολες ώρες. Καλές οι μνήμες και τα εγκώμια, αλλά ας σκεφτούν και προβληματιστούν όλοι, συσπειρωμένοι, πάνω από όλα, το «χθες» και το «σήμερα» για να υπάρξει «αύριο».

To Top