Έτσι θα παίξει ο Άρης του Αγγέλου: Πιεστική άμυνα, αιφνιδιασμοί, πικ εν ρολ και… ένταση παντού!

Αν τα δύο προηγούμενα φιλικά κόντρα σε Αίαντα Ευόσμου και Φίλιππο Βέροιας και οι μεγάλες σε έκταση νίκες δεν μπορούν να αποτελέσουν σημαντικό κριτήριο για την ετοιμότητα του Άρη τότε η εμφάνιση κόντρα στην επιπέδου Γιούροκαπ Λουκόιλ, είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Βαγγέλη Αγγέλου και τους συνεργάτες του να δουν σε τι κατάσταση βρίσκεται η ομάδα τους ένα μήνα μετά την έναρξη της προετοιμασίας.

Οι κίτρινοι μπορεί να είχαν αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους όμως κάτι τέτοιο είναι απολύτως φυσιολογικό τη δεδομένη χρονική στιγμή. Ο φετινός Άρης έχει την σφραγίδα του προπονητή του, Βαγγέλη Αγγέλου. Λάτρης της πιεστικής άμυνας σε όλο το γήπεδο προσπαθεί να κουράσει τον αντίπαλο, με συχνές αλλαγές σχημάτων δίνει ανάσες σε όλους τους παίκτες και φυσικά προσπαθεί να κρατήσει το ίδιο τέμπο στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.

Στο χθεσινό φιλικό με την Λουκόιλ δεν ήταν λίγες οι φορές που ο 51χρονος προπονητής έδωσε εντολή για πιεστικές άμυνες σε όλο το γήπεδο πολλές φορές και τις περισσότερες εξ’αυτών οι παίκτες του και κυρίως οι γκαρντ δήλωσαν σε πολύ μεγάλο βαθμό παρών. Εν αρχή είναι η άμυνα για τον Αγγέλου κάτι που έχει ξεκαθαρίσει από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας στους παίκτες του. Ατομικές άμυνες, χωρίς ζώνες με έμφαση την κούραση των αντίπαλων γκαρντ είναι στοιχεία που παρατηρεί κανείς στον φετινό Άρη.

Υπάρχει όμως και η επίθεση. Ο Αγγέλου και οι συνεργάτες του, έχουν διατηρήσει αρκετές επιθετικές επιλογές από την περσινή σεζόν. Δημιουργεί καταστάσεις για πικ εν ρολ, οι οποίες εκδηλώνονται με κύριους άξονες τους Αθηναίου, Γκίκα, Μποχωρίδη στα γκαρντ και τον Χαρίση, τον Βεζένκοφ, τον Ασημακόπουλο και τον Τσακαλέρη στους ψηλούς. Υπάρχει παιχνίδι κοντά στο καλάθι, διπλά σκριν για τους παίκτες που μπορούν να σουτάρουν αλλά και καταστάσεις για τον Πελεκάνο, είτε να δημιουργήσει από το λόου ποστ είτε να βγει και να σουτάρει.

Πρωταρχικός στόχος είναι ο αιφνιδιασμός. Ο Άρης προσπαθεί να βρει ανέτοιμη την αντίπαλη άμυνα και όπως έδειξαν και οι 85 πόντοι κόντρα στην Λουκόιλ οι κίτρινοι θέλουν να τρέξουν και να επιβάλουν τον γρήγορο ρυθμό τους. Υπάρχουν όμως και αδυναμίες όπως τα πολλά σκαμπανεβάσματα, υπάρχει ωστόσο αρκετός χρόνος ακόμα και σίγουρα ο Αγγέλου ξέρει πότε θα πρέπει να είναι η ομάδα του έτοιμη για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Πυλαίας.

 

To Top