Χωρίς κατηγορία

Έχασε τα γκολ, κέρδισε το χειροκρότημα του κόσμου, άδικο το 0-0

Ο Άρης έμεινε στο 0-0 με τον ΟΦΗ στην πρώτη του αναμέτρηση μπροστά στον κόσμο του. Το τελικό αποτέλεσμα αδικεί τους κίτρινους οι οποίοι παρουσιάστηκαν σαφώς βελτιωμένοι σε σχέση με την πρεμιέρα, είχαν πάθος, αποφασιστικότητα και δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες για γκολ.

Ο Άρης μπορεί να μην κέρδισε το πρώτο τρίποντο, αλλά κέρδισε το χειροκρότημα της κερκίδας. Έδειξε ότι έχει σίγουρα έναν δύσκολο κι ανηφορικό δρόμο, όμως κατέδειξε ότι έχει μέλλον. Αρκεί αυτή η ομάδα να στηριχθεί από όλους.

Το σύνθημα “Άρη θυμήσου μια ζωή μαζί σου” που δόνησε την ατμόσφαιρα με το σφύριγμα της λήξης και το ζεστό χειροκρότημα αποδεικνύουν όλα αυτά.

Ο Κατσαβάκης άφησε εκτός ενδεκάδας τους Βελλίδη και Παπαστεριανό (εκτός αποστολής) και παρέταξε στο αρχικό σχήμα τους Διούδη, Ψυχογιό, Γιαννίτση, Παντίδο, Παπαζαχαρία στην άμυνα, Νταμαρλή, Κοέλιο στα αμυντικά χαφ, Γιαννιώτα, Καζναφέρη στις πτέρυγες, προωθημένο τον Τριανταφυλλάκο και τον Καπετάνο σε ελεύθερο ρόλο λίγα μέτρα πιο πίσω του.

Ο Άρης κυριάρχησε σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Πάτησε πιο γερά στο χορτάρι, είχε πάθος, έκλεισε όλους τους διαδρόμους στον ΟΦΗ, εξουδετερώνοντας τους Κουτσιανικούλη (είχε… σκιά του τον Ψυχογιό), Βερόν και Παπάζογλου (πολλή δουλειά κυρίως από Παπαζαχαρία και Παντίδο) και άξιζε τουλάχιστον ένα γκολ.

Σε σχέση με τον αγώνα της πρεμιέρας, αυτήν τη φορά έκανε αρκετές ευκαιρίες, πάτησε στην αντίπαλη περιοχή και θα μπορούσε να είχε σκοράρει, με αποκορύφωμα τις ευκαιρίες του Καπετάνο (κεφαλιά στο 28’ και σουτ έξω από την περιοχή στο 45’). Ο Άρης είχε πολύ καλή απόδοση γενικά στο διάστημα 25’ -45’.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ο Κατσαβάκης έκανε νωρίς, νωρίς δυο αλλαγές θέλοντας να αυξήσει την πίεση προς την εστία του ΟΦΗ και να βρει τον τρόπο να φτάσει στο γκολ. Συγκεκριμένα έριξε στον αγώνα έριξε στο 56’ στον αγώνα τον Σουνά (αντί του Γιαννίτση) και πέρασε δεξί μπακ τον Καζναφέρη και στο 61’ τον Γκέσιο, αντί του κουρασμένου Κοέλιο. Οι Κρητικοί, πάντως, ήταν αυτοί που έφτασαν κοντά στο γκολ στο 58’, όταν σε σουτ του Κουτσιανικούλη η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Διούδη.

Ο Άρης προσπάθησε να γίνει ακόμη πιο απειλητικός και προσπάθησε κυρίως με ατομικές προσπάθειες του Γιαννιώτα να σκοράρει, με πιο χαρακτηριστική τη φάση του 80’, όταν αφού πέρασε την μισή ομάδα του ΟΦΗ πλάσαρε στα πόδια του Γουναρίδη.

Η ευκαιρία του αγώνα χάθηκε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν μέσα από την περιοχή σε φάση διαρκείας ο Καπετάνος πλάσαρε στα πόδια του Κρητικού τερματοφύλακα.

 Μοιραίος του αγώνα ο Καπετάνος. Θα μπορούσε να είχε σκοράρει αλλάζοντας τον… ρου του αγώνα.

Σε γενικές γραμμές καλή η διαιτησία του Αθηναίου Σιδηρόπουλου. Ελέγχεται γιατί δεν έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Βερόν σε δυο περιπτώσεις.

ΑΡΗΣ: Διούδης, Γιαννίτσης (56’ Σουνάς), Παπαζαχαρίας, Παντίδος, Καζναφέρης, Τριανταφυλλάκος, Καπετάνος, Γιαννιώτας, Νταμαρλής (72’ Μαργαρίτης), Ψυχογιός, Κοέλιο (61’ Γκέσιος).

ΟΦΗ: Γουναρίδης, Βερόν, Μπανούσης, Χαριτωνίδης, Μονιάκης, Ζορμπάς (86’ Ζαχαράκης), Ντος Σάντος, Κουτσιανικούλης (85’ Λαμπρόπουλος), Παπάζογλου, Σόουζα, Σίσιτς (90’ Καπουράνης).

 

To Top