Έχασε την κούπα η Μπόκα, «αντίο» από τον Ρικέλμε (video)

Με άδεια χέρια κα άδεια ψυχή έμεινε η Μπόκα Τζούνιορς στο «Πακαεμπού» του Σάο Πάουλο, όπου έχασε 2-0 από την Κορίνθιανς στον επαναληπτικό τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες. Έτσι, η βραζιλιάνικη ομάδα κατέκτησε το τρόπαιο για πρώτη φορά στην ιστορία της, ενώ αντίθετα για την Μπόκα έκλεισε με τον πιο οδυνηρό τρόπο ο κύκλος του Χουάν Ρομάν Ρικέλμε…

Έπειτα από το 1-1 του «Μπομπονέρα» όλα ήταν ανοιχτά στη ρεβάνς, αλλά η απόδοση των «μποστέρος» ήταν κατώτερη των προσδοκιών. Απέναντι σε μια αντίπαλο που δεν έκανε σχεδόν καμία αξιόλογη τελική προσπάθεια, η Κορίνθιανς προηγήθηκε στο 56’ με τον Έμερσον και σφράγισε τη νίκη με τον ίδιο παίκτη στο 71’, έπειτα από τραγικό λάθος του Σκιάβι.

Το φινάλε σήμανε το «αντίο» του Ρικέλμε, πέντε χρόνια μετά την επιστροφή του στην Μπόκα, όπου λατρεύτηκε από τους περισσότερους οπαδούς αλλά απέκτησε και φανατικούς εχθρούς, λόγω της ισχυρής επιρροής του στα αποδυτήρια.
«Νιώθω κενός και δεν έχω τίποτε περισσότερο να δώσω. Αγαπώ αυτή την ομάδα και αυτή τη φανέλα, αλλά δεν μπορώ πλέον να παίζω στο 50%», είπε ο 34χρονος άσος με δάκρυα στα μάτια, αφήνοντας πάντως ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχίσει το ποδόσφαιρο αλλού.

Για τους «Γενοβέζους», αυτός ήταν ο τέταρτος χαμένος τελικός σε σύνολο δέκα στο Κόπα Λιμπερταδόρες, καθώς και ο δεύτερος χαμένος τίτλος μέσα σε μερικές εβδομάδες, αφού είχαν απολέσει μέσα από τα χέρια τους το πρωτάθλημα Κλαουσούρα.

Μοναδική παρηγοριά απομένει πλέον η κατάκτηση του Κυπέλλου Αργεντινής, στον τελικό που θα γίνει στις 8 Αυγούστου με αντίπαλο τη Ράσινγκ Κλουμπ…

Δείτε εκτεταμένα στιγμιότυπα του επαναληπτικού τελικού Κορίνθιανς – Μπόκα:

To Top