ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έχασε τον… δρόμο του στην Λεωφόρο, ήττα (0-1) του Άρη, αποβολή – μαχαιριά Καμαρά!

Έχασε τον… δρόμο του στην Λεωφόρο, ήττα (0-1) μαχαιριά του Άρη, αψυχολόγητη αποβολή Καμαρά που έδωσε “δικαιώματα”!

Με γκολ του Σένκεφελντ στο 27′ ο Παναθηναϊκός νίκησε 1-0 τον Αρη και τον ξεπέρασε στη βαθμολογία, σ’ ένα ματς “τελικό”… Με δέκα παίκτες από το 45′ λόγω αποβολής του Καμαρά οι κιτρινόμαυροι που ήταν πολύ επικίνδυνοι στο β’ ημίχρονο, όταν ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους!

Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 1-0 τον Άρη στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής των πλέι οφ και απέκτησε προβάδισμα τους κιτρινόμαυρους κι αναρριχήθηκε για πρώτη φορά φέτος στην 3η θέση της βαθμολογίας της Super League, συνεχίζοντας την αήττητη πορεία του τελευταίου διμήνου (7 νίκες, 3 ισοπαλίες) σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Ο Άρης με τον Χερμάν Μπούργος στην εξέδρα λόγω τιμωρίας, έχασε την μεγάλη ευκαιρία να αποκτήσει τεράστιο πλεονέκτημα, “σκοτώνοντας” τον Παναθηναϊκό και τώρα έχασε τεράστια ευκαιρία δίνοντας δικαιώματα.

Ο Σένκεφελντ λίγο πριν το ημίωρο σημείωσε το γκολ για τους γηπεδούχους που είχαν και δοκάρι με τον Παλάσιος. Ο Άρης αναγκάστηκε να παίξει για ένα ημίχρονο με δέκα παίκτες, μετά την αποβολή του Αμπουμπακάρ Καμαρά με δύο κίτρινες σε διάστημα τριών λεπτών.

Ο Άρης βγήκε στο γήπεδο με διάθεση για να πιέσει ψηλά τον Παναθηναϊκό και μόλις στο 2ο λεπτό είχε την πρώτη τελική του στο ματς, όταν ο Μπρούνο Γκάμα βρήκε χώρο και σούταρε έξω απ’ την περιοχή, όμως η προσπάθειά του έφυγε αρκετά άουτ.

Στο 20’ ο Γκατσίνοβιτς γύρισε χαμηλά την μπάλα προς τον Παλάσιος που σούταρε με τη μία, σημαδεύοντας, ωστόσο, το αριστερό δοκάρι του Κουέστα.

Πέντε λεπτά αργότερα (25’) το σουτ του Ρούμπεν από τα 25 μέτρα, βρήκε τον Κουέστα σε ετοιμότητα, με τον γκολκίπερ του Άρη να μπλοκάρει σε δύο χρόνους, ενώ στο 28’ από καλοχτυπημένο φάουλ του Αϊτόρ από τα δεξιά, ο Σένκεφελντ σηκώθηκε πιο ψηλά απ’ όλους και με κεφαλιά έκανε το 1-0 για τον Παναθηναϊκό.

Στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, ο έντονος εκνευρισμός του Αμπουμπακάρ Καμαρά, ο οποίος αρχικά χτύπησε εκτός φάσης τον Ρούμπεν στο 43’ αντικρίζοντας κίτρινη κάρτα και δύο λεπτά μετά χτύπησε άγαρμπα τον Βιγιαφάνιες κι αποβλήθηκε, άφησε τους «κιτρινόμαυρους» με δέκα παίκτες σ’ ένα κρίσιμο χρονικά σημείο του αγώνα.

Στην εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι στο 49’ έφτασαν κοντά στο γκολ, όταν ο Ιωαννίδης έκλεψε την μπάλα στο όριο της περιοχής και τη γύρισε προς τον Αϊτόρ, αλλά το σουτ του τελευταίου απ’ τα τρία μέτρα κόντραρε πάνω στον Μπράμπετς κι έφυγε κόρνερ.

Ο Άρης έκανε ξανά αισθητή την παρουσία του στην επίθεση στο 54’, όταν από κόντρες η μπάλα κατέληξε στον Γκάνεα ο οποίος σούταρε με πολλή δύναμη λίγο άουτ. Στο 56’ από χαμηλή σέντρα του Ιτούρμπε, ο Μαντσίνι μπήκε στην πορεία της μπάλας, αλλά ο Μπρινιόλι απέκρουσε στη γωνία του το πλασέ του.

Ένα λεπτό αργότερα, από γρήγορη κόντρα ο Κώτσιρας σέντραρε προς τον Ιωαννίδη που δεν έπιασε την κεφαλιά όπως θα ήθελε, σημαδεύοντας πάνω απ’ τα δοκάρια του Κουέστα, ενώ στο 59’ ο γκολκίπερ του Άρη απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Αϊτόρ.

Σε προσπάθεια του Μαντσίνι εντός περιοχής στο 60′, η μπάλα βρίσκει στο χέρι του Βέλεθ, Ο Αρης ζήτησε πέναλτι -υπάρχει και αποβολή του Ισπανού στόπερ- όμως Αγκάγιεφ και VAR “εξαφάνισαν” τη φάση δίνοντας κόρνερ.

Στο 65’ το εξαιρετικά εκτελεσμένο φάουλ του Βιγιαφάνιες πέρασε ελάχιστα άουτ απ’ το δεξί δοκάρι του Κουέστα, ενώ στο 69’ ο πορτιέρε του Άρη απέκρουσε καταπληκτικά το σουτ του Παλάσιος, με τον διαιτητή Αγκάγιεφ να δείχνει… άουτ.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο ο Παναθηναϊκός έκανε διαχείριση του 1-0, δεν απειλήθηκε καθόλου απ’ τον Άρη και πήρε άλλη μία νίκη, που τον έφερε στην 3η θέση της βαθμολογίας.

Διαιτητής: Αλιγιάρ Αγκάγιεφ (Αζερμπαϊτζάν)
Κίτρινες: Ρούμπεν, Χουάνκαρ – Αμπ. Καμαρά, Φαμπιάνο
Αποβολές: 45’ Αμπ. Καμαρά (2η κίτρινη)

Οι συνθέσεις

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι -Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ- Πέρεθ, Βιγιαφάνιες (81′ Κουρμπέλης)- Γκατσίνοβιτς (29′ Αλεξανδρόπουλος), Αϊτόρ (89′ Χατζηγιοβάννης), Παλάσιος (81′ Βιτάλ)- Ιωαννίδης (89′ Καρλίτος)

ΑΡΗΣ (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα -Eμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς,Γκάνεα (84′ Σούντγκρεν)-  Σάσα (31′ Ιτούρμπε), Ντουκουρέ (62′ Εντιαγέ) -Ματίγια, Γκάμα (62′ Πάλμα)- Μαντσίνι (84′ Γκαρσία), Καμαρά.

To Top