Έχασε το πρωτάθλημα η Μπόκα, παίζοντας με «ρεζέρβες»

Με το μυαλό στον προσεχή τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες, η Μπόκα Τζούνιορς κατέβασε τις «ρεζέρβες» απέναντι στην Ολ Μπόις και ηττήθηκε 3-1 για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος Κλαουσούρα. Τον τίτλο πανηγύρισε για πρώτη φορά στην ιστορία της η Αρσενάλ Σαραντί.

Μετά την ήττα – σοκ στο ντέρμπι κορυφής της περασμένης εβδομάδας (0-3 από την Αρσενάλ), οι «Γενοβέζοι» χρειάζονταν έναν συνδυασμό αποτελεσμάτων -δηλαδή να νικήσουν, αλλά και ταυτόχρονα να «στραβοπατήσουν» οι δύο πρωτοπόροι- για να βρεθούν στην κορυφή.

Ενόψει, όμως, του πρώτου τελικού του Κόπα Λιμπερταδόρες, την Τετάρτη (27/06) κόντρα στη βραζιλιάνικη Κορίνθιανς, ο προπονητής Χούλιο Φαλσιόνι δεν ρίσκαρε και κράτησε όλους τους βασικούς εκτός αποστολής, με πρώτο τον εμβληματικό Χουάν Ρομάν Ρικέλμε, που έκλεισε σήμερα τα 34 χρόνια του.

Οι «μικροί» της Μπόκα δεν του έκαναν το πολυπόθητο δώρο γενεθλίων, αφού ηττήθηκαν από την Ολ Μπόις με 3-1 (13’, 40’, 52’ Περέα – 86’ Σάουρο), αλλά ακόμα και αν κέρδιζαν τίποτε δεν θα άλλαζε: Την ίδια στιγμή η Αρσενάλ Σαραντί νικούσε την Μπελγκράνο με 1-0 και στεφόταν πρωταθλήτρια, εκμεταλλευόμενη την ισοπαλία της μέχρι πρότινος ισόβαθμής της, Τίγκρε, η οποία «κόλλησε» στο 2-2 με την Ιντεπεντιέντε.

Έτσι, η Μπόκα Τζούνιορς τερμάτισε τελικά 4η με 33 βαθμούς, χάνοντας την ευκαιρία για ένα ανεπανάληπτο «τρεμπλ», αφού εκτός από το Κόπα Λιμπερταδόρες θα διεκδικήσει και το Κύπελλο Αργεντινής, αντιμετωπίζοντας στον τελικό τη Ράσινγκ Κλουμπ στις 8 Αυγούστου.

To Top