Έχουμε ήδη γνωριστεί! Τώρα ψηφίζουμε για να υπάρχει… «ζωή» στον Άρη

Η κρίσιμη ώρα της γενικής συνέλευσης της Κοινωνίας Μελών πλησιάζει… Ο κόσμος του Άρη είναι υποχρεωμένος να αντιληφθεί το βάρος της ευθύνης που έχει απέναντι στον σύλλογο, γιατί από τις αποφάσεις του θα διαμορφωθεί μια νέα τάξη πραγμάτων.  

Οι συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολες και διαμορφώνονται μέσα από μια συστηματική συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, τα επαγγελματικά τμήματα του Άρη καλούνται να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και να χαράξουν πορεία στο αύριο.

Κατανοούμε την διαφορετικότητα στην αντίληψη που υπάρχει στις τάξεις των φίλων της ομάδας. Είτε αυτοί είναι ενεργά μέλη της ΚΜΑ, είτε είναι πιο αποστασιοποιημένοι για διάφορους λόγους από τις αποφάσεις που λαμβάνονται μέσω των θεσμικών οργάνων.

Ο Άρης έχει φτάσει σε οριακό σημείο. Μια χαρακτηριστική αδυναμία του ανθρώπου είναι η έλλειψη μνήμης για δυσάρεστες καταστάσεις που έχει βιώσει. Λίγα χρόνια πριν η ομάδα έφτασε σε ανάλογη κατάσταση.

Έδωσε μάχη για την ύπαρξή της φτάνοντας ένα βήμα πριν την καταστροφή και χάρη σε ευεργετικές διατάξεις, αλλά και τα αντανακλαστικά των νομικών του επιβίωσε.

Όλοι γνωρίζουμε τι ακολούθησε, ποιοι διοίκησαν, τι πέτυχαν, τι πρόσφεραν. Η ιστορία έχει γραφτεί. Θα ήταν ουτοπία αν πίστευε κανείς πως όποιος διοικεί δεν έχει δικαίωμα να κάνει λάθη.

Μετά το άρθρο 44 στην ηγεσία του ποδοσφαιρικού Άρη βρέθηκαν δυο διοικήσεις. Αν και το χρέος δεν μηδενίστηκε όπως πολλοί πιστεύουν, το άνοιγμα της ΠΑΕ μεγάλωνε χρόνο με τον χρόνο, για να φτάσουμε στα σημερινά απαγορευτικά νούμερα.

Το ερώτημα είναι ρητορικό. Τι αντιλαμβάνεται ο φίλαθλος της ομάδας από την σταδιακή αύξηση του ανοίγματος που κάνει το χρέος της ΠΑΕ σήμερα δυσβάστακτο;

Τα επιχειρήματα που προβάλλονται όλο το τελευταίο διάστημα έχουν πολλαπλή ανάγνωση. Εξαρτάται από τον τρόπο που διοχετεύονται και την οπτική γωνία που προσεγγίζονται, όμως, ο Αρειανός θέλει διέξοδο και όραμα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΚΜΑ το χρέος της ΠΑΕ μέχρι τις 30-6-2012 εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα αγγίξει τα 22 εκατομμύρια. (Η πρόβλεψη δεν είναι δική μας για αποφυγή παρεξηγήσεων).

Το νούμερο αυτό, ή όποιο είναι ακριβώς, βαραίνει δυο διοικήσεις. Και στις δυο διοικήσεις, αρχικά του Λάμπρου Σκόρδα και μετέπειτα του Θανάση Αθανασιάδη, ο άνθρωπος που παίζει σήμερα πρωταρχικό ρόλο στις επικείμενες εξελίξεις, είχε σημαντικότατη παρουσία και δεν είναι άλλος από τον Γιάννη Κόντη.

Οι δυο αυτές διοικήσεις είχαν και αποτυχίες και επιτυχίες.

Προφανώς υπήρξε μια συνιστώσα, με άλλα λόγια ένα σημείο επαφής στις επιλογές αναφορικά με τα πρόσωπα. Οι παράγοντες του Άρη δραστηριοποιούνται σε μια πόλη, έχοντας καταθέσει παράλληλα τα δικά τους δείγματα γραφής. Ο κόσμος τους γνωρίζει, έχει άποψη για το χθες. Η έντονη ανησυχία του είναι ο Άρης και η επόμενή του μέρα.

Αυτή η παράμετρος είναι πολύ σημαντική και την θέτουμε ως αντικείμενο προβληματισμού. Ο ένας κατηγορεί τον άλλον για λάθη-παραλείψεις-άστοχες πολιτικές-κακή διαχείριση. Ταυτόχρονα καρπώνεται τα όσα θετικά υπήρξαν την τελευταία οκταετία.

Η οπτική γωνία που βλέπει κανείς τα πράγματα δεν αλλάζει τη σημερινή ζοφερή πραγματικότητα. Όλοι έχουμε ευθύνη για την σημερινή κατάσταση.

Ο Λάμπρος Σκόρδας αναγκάστηκε να «τρέξει» την ομάδα με πενιχρά έσοδα στη Β΄ εθνική, με ρόστερ ανάγκης την προηγούμενη καταστροφική χρονιά και με χίλια δυο εμπόδια που βρέθηκαν στη πορεία.

Ο Θανάσης Αθανασιάδης αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει τη ραγδαία επιδείνωση της Ελληνικής οικονομίας με ότι αυτό συνεπάγεται. Μείωση εσόδων, τηλεοπτικών δικαιωμάτων, εισιτηρίων διαρκείας, εμπορική χρήση κ.τ.λ.

Το ζητούμενο αυτή των ώρα δεν είναι ποιος έχει την μεγαλύτερη ευθύνη. Είναι υποχρεωμένοι από κοινού και με την βοήθεια όλου του κόσμου να τραβήξουν το κάρο από τη λάσπη.  Το να αναμοχλεύει κανείς το παρελθόν, αυτή την ώρα δεν βγάζει πουθενά.

Για το ΣΗΜΕΡΑ της μεγάλης αυτής ομάδας που λέγεται Άρης, οφείλουν να παρακάμψουν αυτά που τους χωρίζουν και να αναζητήσουν ψήγματα συναίνεσης. Όχι μόνο αυτοί, ΟΛΟΙ.

Η αναδρομή στο παρελθόν δεν είναι μόνο κουραστική. Είναι άκαιρη και ανούσια.

Τώρα, τον λόγο έχουν οι προτάσεις, καθαρές και ξάστερες.

 

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ

Οι τάσεις που έχουν διαμορφωθεί είναι λίγο-πολύ γνωστές. Το βράδυ της Δευτέρας αποτελεί εν ολίγοις την απαρχή μιας νέας εποχής. Όσα ακουστούν στην αίθουσα θα πρέπει να φιλτραριστούν, η ψήφος κρίνει το μέλλον του Άρη.

1.       Εισροή χρημάτων άμεσα

2.       Κάλυψη  αναγκών-υποχρεώσεων

3.       Αλλαγή φιλοσοφίας στα διοικητικοοικονομικά   

4.       Εμπιστοσύνη μεταξύ κόσμου- διοίκησης

5.       Σταδιακή μείωση του ανοίγματος

6.       Σχεδιασμός της ομάδας

 

 

Τα παραπάνω είναι κάποια από τα άμεσα θέματα που ζητούν άμεσα διέξοδο.

Όπως άλλωστε η περίπτωση του πρωτοδικείου, θέμα που πρέπει να τεθεί διεξοδικά με επιχειρήματα  ενώπιων του σώματος της Κοινωνίας Μελών.

Η ΚΜΑ αναμένεται να καταθέσει πλάνο βιωσιμότητας σε βάθος χρόνου. Εναλλακτική -αν θέλετε- για την ύπαρξη της ομάδας.

Μπορεί να μην προβλέπεται στο καταστατικό, όμως θα επιδιώξει πέραν των ασφαλιστικών δικλίδων, την συμμετοχή στο διοικητικό συμβούλιο -όποιο κι αν είναι αυτό- επιφανούς και αποδεκτού μέλους της Κοινωνίας Μελών.

 

To Top