ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έ-Χ-ασε την ευκαιρία ο Άρης! Χαμένο πέναλτι Γκρέι και ισοπαλία 0-0 στο ντέρμπι

Στο κατάμεστο ¨Κλεάνθης Βικελίδης” ο Άρης έχασε τεράστια ευκαιρία να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης σε ένα παιχνίδι που σημαδεύτηκε από το χαμένο πέναλτι του Γκρέι στο 51′.

Οι κιτρινόμαυροι έφτασαν πολλές φορές στην περιοχή του Κοτάρσκι, χωρίς όμως να είναι αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια.

Το παιχνίδι πάντως ήταν ιδιαίτερα σκληρό εκατέρωθεν δικαιώνοντας τον τίτλο του ντέρμπι, ενώ στο τέλος δεν έλειψε η σύρραξη των παικτών αφού ο Ελ Καντουρί γρονθοκόπησε εκτός φάσης τον Νταμπό

ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΜΕ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ 

Ο Άρης στην… μετά Μπούργος εποχή και με τον Τόλη Τερζή στον πάγκο ξεκίνησε το παιχνίδι με 4-2-3-1 και συγκεκριμένα με τον Κουέστα κάτω από τα δοκάρια, τους Φαμπιάνο και Μπράμπετς κεντρικό αμυντικό δίδυμο, τον Εμπακατά στα δεξιά και τον Μαζικού στα αριστερά, ο οποίος πήρε τη θέση του Πίρσμαν. Στα χαφ επιλέχθηκε το δίδυμο Ντιόπ, Ντουκουρέ και μπροστά τους σε θέση οργανωτή ο Μάνου Γκαρθία. Αριστερά στην επίθεση ο Μαντσίνι και δεξιά ο Ματέο Γκαρσία με τον Αντρέ Γκρέι να βρίσκεται στην κορυφή της κιτρινόμαυρης επίθεσης.

ΕΝΑΡΞΗ ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΛΟΓΩ… PYRO-SHOW

Με καθυστέρηση δέκα λεπτών ξεκίνησε η αναμέτρηση αφού οι φίλαθλοι του Άρη δημιούργησαν μια εκπληκτική ατμόσφαιρα με βεγγαλικά και pyro-show. Η ατμόσφαιρα θύμισε “Κλεάνθης Βικελίδης” από τα… παλιά, με τον κόσμο να δίνει ώθηση στην ομάδα.

ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΜΕ ΡΥΘΜΟ…ΝΤΕΡΜΠΙ

Το παιχνίδι είχε από την αρχή εξαιρετικό ρυθμό με τις δυο ομάδες να έχουν διάθεση για επιθετικό ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΟΚ είχε την πρώτη ευκαιρία μόλις στο 2ο λεπτό, όμως η κεφαλιά του Ίνγκασον πέρασε πάνω από την εστία του Κουέστα, ενώ εν συνεχεία ο Άρης πήρε την πρωτοβουλία με πρωταγωνιστές τους Ματέο Γκαρσία και Μάνου Γκαρθία που προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί απέναντι στον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ.

ΣΚΛΗΡΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕΤΑ ΤΟ 15′ 

Από το 15ο λεπτό και μετά οι άμυνες… έσφιξαν με αποτέλεσμα το παιχνίδι να μεταφερθεί κατά βάση στη μεσαία γραμμή με σκληρά μαρκαρίσματα εκατέρωθεν, που έφεραν και δύο κίτρινες κάρτες, μια για τον Ντιόπ και μία για τον Τσαούση.

Ο ΠΑΟΚ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ, Ο ΑΡΗΣ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

Από το 25′ και μετά ο ΠΑΟΚ πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων χωρίς ωστόσο να καταφέρει να απειλήσει τον Κουέστα. Αυτός που έγινε επικίνδυνος ήταν ο Άρης ο οποίος με ένα σερί ευκαιριών από το 35′ μέχρι το 37′ με τους Μαντσίνι, Ντουκουρέ και Φαμπιάνο έφτασε πολύ κοντά στο να σκοράρει.

ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΜΕ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ο Άρης ξεκίνησε στο β’ μέρος με μία αλλαγή στα χαφ, αφού ο Νταμπό πέρασε στη θέση του Ντιόπ. Ο τελευταίος μάλιστα… κουβαλούσε κίτρινη κάρτα από το 15ο λεπτό της αναμέτρησης και αυτός ήταν ο βασικός λόγος της αντικατάστασής του.

 ΧΑΜΕΝΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ

Στο 51′ ο Αντρέ Γκρέι έχασε μοναδική ευκαιρία να βάλει τον Άρη σε θέση οδηγού καθώς το πέναλτι που εκτέλεσε μπλόκαρε εύκολα ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ. Το πέναλτι είχε κερδίσει νωρίτερα ο Εμπακατά μετά από μία καταπληκτική ατομική ενέργειά του, με τον Τσαούση να τον ανατρέπει μέσα στη μεγάλη περιοχή.

Δύο λεπτά αργότερα ο Μάνου Γκαρθία έπιασε ένα εκπληκτικό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής όμως ο Κοτάρσκι είπε “όχι” στέλνοντας τη μπάλα κόρνερ.

ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΠΑΛΜΑ ΚΑΙ ΙΤΟΥΡΜΠΕ

Στο 62΄ και στο 68΄ ο Τόλης Τερζής προχώρησε σε δύο αλλαγές, περνώντας τον Πάλμα στην κορυφή της επίθεσης στη θέση του Γκρέι, και τον Ιτούρμπε στη θέση του Μάνου Γκαρθία, μετακινώντας ταυτόχρονα τον Ματέο Γκαρσία στο “10”. Το παιχνίδι συνεχίστηκε υπό καταρρακτώδη βροχή με τον Άρη να προσπαθεί να φτάσει στην περιοχή του Κοτάρσκι χωρίς όμως αποτέλεσμα.

ΜΕ 4-4-2 ΑΠΟ ΤΟ 80′ 

Με την είσοδο του Ζερβίνιο στη θέση του Ματέο Γκαρσία και του Καμάτσο στη θέση του Μαντσίνι, ο προπονητής του Άρη άλλαξε ταυτόχρονα το σύστημα σε 4-4-2 με τον Ιβοριανό να παίρνει θέση στο πλευρό του Πάλμα στην κορυφή της επίθεσης.

ΣΥΡΡΑΞΗ ΣΤΑ… ΧΑΣΟΜΕΡΙΑ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΟΝ ΕΛ ΚΑΝΤΟΥΡΙ

Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ελ Καντουρί χτύπησε εκτός φάσης τον Νταμπό με συνέπεια να επικρατήσει γενικευμένη σύρραξη. Ο διαιτητής της αναμέτρησης απέβαλλε τον παίκτη του ΠΑΟΚ, ενώ έδειξε και δεύτερη κίτρινη στον Νταμπό ο οποίος με τη σειρά του αποχώρησε στα αποδυτήρια. Στη συνέχεια μοίρασε αρκετές κίτρινες στους δύο πάγκους.

 

Οι συνθέσεις

ΑΡΗΣ (Τόλης Τερζής): Κουέστα, Εμπακατά, Μαζικού, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Ντουκουρέ, Ντιόπ (46′ Νταμπό), Μαντσίνι (81 Καμάτσο), Ματέο Γκαρσία (81′ Ζερβίνιο), Μάνου Γκαρθία (68′ Ιτουρμπε), Γκρέι (62′ Πάλμα).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Τσαούσης (58′ Βιερίνια), Ντάντας (58′ Μπίσεσβαρ), Κούρτιτς, Αουγκούστο, Νάρεϊ, Ζίβκοβιτς (73′ Ελ Καντουρί), Τόμας (62′ Ολιβέϊρα).

Διαιτητής: Λουίς Γκοντίνιο

Α’ βοηθός: Ρουί Τεϊσέϊρα

Β’ βοηθός: Πέδρο Μότα

4ος διαιτητής: Βασίλειος Φωτιάς

VAR: Βίτορ Φερέιρα, Θεόφιλος Μωϋσιάδης

To Top