“Ήθελαν να κάνουν κουμάντο στον Άρη χωρίς να βάλουν λεφτά”

 Ο Γιάννης Γιαννιώτας μίλησε για τον Άρη και τις εμπειρίες που αποκόμισε από την παρουσία του στην Φορτούνα Ντίσελντορφ.

Αναλυτικά η συνέντευξη του στο “Μέτροσπορ”:

Με μια βαλίτσα γεμάτη όνειρα, στόχους, φιλοδοξίες και ελπίδες για ένα λαμπρό μέλλον αναχώρησε πέρυσι το καλοκαίρι ο Γιάννης Γιαννιώτας με προορισμό το Ντίσελντορφ. Όπως πολλοί νέοι, ελέω κρίσης, έτσι αποφάσισε κι αυτός να μεταναστεύσει. Με την διαφορά ότι δεν έφυγε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα. Έφυγε γνωρίζοντας ότι τον περιμένει μία ολόκληρη…οικογένεια, αυτή της Φορτούνα, για να τον «αγκαλιάσει», να του διδάξει το πώς πραγματικά παίζεται το ποδόσφαιρο. Έναν χρόνο μετά ο Γιαννιώτας αισθάνεται διαφορετικός. Ως ποδοσφαιριστής αλλά το κυριότερο, ως άνθρωπος. Μιλώντας στο «Metrosport.gr» δεν κρύβει τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, τους ανθρώπους που του έλειψαν, τις στιγμές που σκέφτηκε να τα μαζέψει και να γυρίσει στην Ελλάδα. Πάντα κάτι τον σταματούσε όμως….

«Ο πρώτος χρόνος ήταν περισσότερο προσαρμογής. Νομίζω όμως ότι τα κατάφερα σε όλους τους τομείς. Όχι μόνο ποδοσφαιρικά. Πλέον μιλάω και την γλώσσα, κάτι που μου ζήτησαν με το που πήγα στη Γερμανία. Και πίστεψέ με δεν είναι καθόλου εύκολη.  Η ζωή μου έχει αλλάξει. Από την καθημερινότητά μου, μέχρι και το πώς σκέφτομαι για πολλά πράγματα. Πάλεψα για να κερδίσω όσο πιο πολλά μπορούσα. Και αυτά θα κρατήσω», μας λέει και προσθέτει: «Νιώθω ότι ανέβηκα σκαλί. Σαν ποδοσφαιριστής γίνομαι καλύτερος, αλλά κυρίως γίνομαι καλύτερος σαν άνθρωπος. Πλέον βλέπω και αισθάνομαι διαφορετικά το ποδόσφαιρο. Όπως πραγματικά είναι. Δεν σου κρύβω ότι αγαπάω το ποδόσφαιρο περισσότερο εδώ κι έναν χρόνο. Είμαι περήφανος που έχω καταφέρει κάτι τέτοιο, έστω κι αν ακόμη βρίσκομαι στην αρχή».

Μπορεί εδώ κι έναν χρόνο αν ζει το όνειρό του και να σκέφτεται το ποδοσφαιρικό του μέλλον εκτός συνόρων, δεν ξεχνάει όμως από πού αναδείχθηκε. Η κουβέντα μας εμπεριείχε πολύ Άρη. Ο τόνος της φωνής του αυτομάτως άλλαζε. Δεν έκρυψε την στεναχώρια του για την κατάντια του Άρη, τον οποίο χαρακτήρισε ‘σάκο του μποξ’. Στον Άρη έμαθε στα δύσκολα. Για τον Γιάννη, όπως ο ίδιος λέει, ήταν το φροντιστήριο της ζωής του. «Στον Άρη όλοι θέλουν να γίνουν πρόεδροι.

Χωρίς λεφτά θέλουν να κάνουν κουμάντο σε μια ΠΑΕ με χιλιάδες κόσμου και τεράστια ιστορία. Το είχα πει και σε άτομο της διοίκησης και στράβωσε μαζί μου. ‘Κύριοι, χωρίς λεφτά δεν σηκώνεστε από τον καναπέ του σπιτιού σας για να πάτε στον καναπέ της σουίτας του Χαριλάου’», τονίζει με αγανάκτηση για την τωρινή κατάσταση.

«Η λύση για τον Αρη»

Ο Αρης βρίσκεται σε αδιέξοδο, μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Δεν γνωρίζει ποιόν δρόμο να επιλέξει. Αυτόν της Football League ή τον δύσβατο, μέσω της τρίτης εθνικής. Ο Γιαννιώτας παρακολουθεί τις εξελίξεις, ενημερώνεται για την κατάσταση που βιώνουν οι κιτρινόμαυροι. Γι’ αυτό και του ζητήσαμε, σαν ουδέτερος πλέον, την γνώμη του. «Η καλύτερη λύση, καλώς ή κακώς είναι η εκκαθάριση μέσω της Γ’’ Εθνικής, όπως έκανε μία άλλη ομάδα στην Ελλάδα, η ΑΕΚ που κακά τα ψέματα σε δύο τρία χρόνια θα χτυπάει πρωτάθλημα. Είναι σκληρό, συμφωνώ με τον κόσμο, αλλά μόνο έτσι θα καθαρίσει ο Άρης. Μόνο από αυτόν τον δρόμο θα διαγράψει το παρελθόν του και θα αρχίσει κάτι καινούργιο. Ο Άρης πρέπει να ξαναγίνει ΑΡΗΣ!

To Top