Ήταν η πιο χρυσή σελίδα… Έρχονται κι άλλες!

Αξέχαστη θα μείνει η 1η Δεκέμβρη 2010 για τον Άρη… Κάθε μέρα δεν γράφονται έπη και χρυσές σελίδες. Ο Τάσος Πακλατζής γυρίζει τον χρόνο δώδεκα μήνες πριν και θυμάται στο blog του πώς έζησε από την… πρώτη γραμμή το επικό 2-3, περιμένοντας κι άλλες τέτοιες μεγάλες στιγμές.

 
Από την Περούτζια στη Μαδρίτη. Δυο πόλεις, δυο σταθμοί της ομάδας που θα μείνουν αναλλοίωτοι στις μνήμες των οπαδών της, νεότερους και μυημένους στην ιδέα του Άρη, γιατί απλά η ιστορία γράφει…

Πέρασε ένας χρόνος από την βραδιά στο Βιθέντε Καλντερόν. Οι Ισπανοί ήταν υποψιασμένοι από το «χαστούκι» του Κλεάνθης Βικελίδης και η λογική επέβαλε στον υπερπρωταθλητή Ευρώπης να αποκαταστήσει τη φήμη του, όχι μόνο λόγω λαϊκής κατανάλωσης, αλλά κυρίως για λόγους …αποκατάστασης της τάξης.     

Η νύχτα ήταν μαγική, γιατί απλά το έλεγε η καρδιά όσων αγωνίστηκαν εκείνη τη βραδιά στην παγωμένη Ισπανική πρωτεύουσα. Απέναντι σε «αστέρια»  του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, φανέλες των οποίων  φορούν καθημερινά οι πιτσιρικάδες στη χώρα μας.

Η νίκη του Άρη επί της Ατλέτικο δικαιωματικά χαρακτηρίζεται η κορυφαία στην ιστορία του συλλόγου. Τηρουμένων των αναλογιών είναι η κορυφαία, ακόμα κι αυτής του «Ρενάτο Κούρι» απέναντι σε μια ομάδα με την δυναμική εκείνη της εποχής. Ίσως οι συγκρίσεις να είναι αδόκιμες, όχι μόνο στη περίπτωση αυτή, αλλά αυτό αποτελεί μια άλλη βάση με άλλα δεδομένα.

Ο αποφασισμένος Άρης να τα παίξει όλα για όλα, η ομάδα που σπατάλησε περισσότερες από 20 τελικές στο Λεβερκούζεν ένα περίπου μήνα νωρίτερα, πήρε αυτό που της άξιζε, τη νίκη και την πρόκριση.

Όσοι βρέθηκαν στην εξέδρα, όσοι ταξίδεψαν με την ομάδα και ακολούθησαν το πρόγραμμα των χιλιάδων οπαδών από το ραντεβού στη Πλάθα Μαγιόρ και την πορεία μέσα στο ιστορικό κέντρο, μέχρι το γκολ του Λαζαρίδη και το τελευταίο δευτερόλεπτο της νίκης του Άρη επί της κατόχου του θεσμού.

Αυτή άλλωστε ήταν η πρώτη νίκη ελληνικής ομάδας επί ισπανικού εδάφους. Τυχεροί όσοι την έζησαν λεπτό-λεπτό, ακόμα πιο τυχεροί όσοι αγωνίστηκαν και έριξαν τους ισπανούς δυο φορές στο καναβάτσο, ακόμα και μέσα στο σπίτι τους.    

Ήταν μια χρυσή σελίδα… Με την προσπάθεια όλων θα έρθουν κι άλλες!

Διαβάστε εδώ το αφιέρωμα του PRESSARIS στο έπος της Μαδρίτης

To Top